reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

Magdalena, Mikołajowi odpadł dość szybko. Najpierw octanuseptem robiłam, po wizycie położnej spirytusem. Ale przy Mai, gdzie stosowałam jedynie spirytus mieliśmy problemy i pępek odpadł dopiero około miesiąca.

Ja w poniedziałek mam zamiar zapisać się do gina. Nie przewiduję spirali, tylko pigułki. Chciałabym brać te, które brałam przed ciążą, bo super skracał @, ale jako matka karmiąca muszę coś innego brać.

Rozmawiałam z panią doktor endokrynolog:-) tsh Mikołaja w normie, więc mam się nie martwić:-) w czerwcu jednak przyjechać na wizytę, żeby skontrolować tak na wszelki wypadek:-)
Młody śpi teraz na mnie. Tak mu dziś najlepiej:-)

Jutro chyba pojedziemy do knajpy, w której chcemy zrobić chrzciny.

reklama
Ja planuje zakupic lezaczek Bright Starts. Nam pępek odpadł równo w tydzień. Octonisept jest super. Wszyscy polecają. Psikam małej pępek, sobie rane po cc. Ponoc lepszy od wody utlenionej. Co do antykoncepcji, karmienie często zmylkowe i mozna wpaść. Ja planuje tabletki antykoncepcyjne po okresie karmienia. A do tego czasu trzeba uważać i inne metody ;)

Moje dziecko przeszło dziś samego siebie. Poszedł spać o 13 obudził się o 15 zjadł poszedł spać spał do 18 zjadł poszedł spać śpi do teraz :O szok oby tak spał w nocy ale pewnie teraz się wyspi i w nocy da mi popalić :-D a śpi oczywiście na mnie ale pewnie jak go odłoże to się obudzi cwaniak

HJ dziewczyny

UF nie nadrobie Was. Dziś wrocilysmy z Hanulą do domciu. Okazało się ze wcale sepsy nie miała tylko jakieś zakażenie z zanieczyszczenia (np od skóry). Cale szczęście ale antybiotyk trzeba było skończyć. Także w końcu wszyscy jesteśmy razem :-) :-) :-)

Eve, dlaczego masz kombinować z antykoncepcją w czasie karmienia? Przecież są pigułki dla karmiących, ale nie pamiętam ich nazwy. Musiałabym pogrzebać w papierach, pewnie mam gdzieś zapisane.

A ja qrde chya okres już dostałam. Po Mai połóg trwał równe 6 tygodni, potem 2 tygodne luzu, a potem okres. Teraz 5 tygodni krwawienia, kilka dni przerwy i okres. Szlag by to!!!!!!

Grzechotko, mojemu też dziś najlepiej na mnie.

Te nasze malchy to tak telepatycznie się dogadują. Zauważcie, że podobnie się zachowują :-)

Oglądam taniec z gwiazdami. Tylko tych gwiazd jakoś jeszcze nie widzę. Szostakowa mnie powala:-) a zachwyca Wiola Arlak:-)

Joasia tez mam ten z Tiny Love, jest naprawdę fajny bo ma opcje łóżeczka :-) Dziewczyny mam pytanko.... po jakim czasie waszym dzieciaczkom odpadł pępek? Bo my sie 3 tygodnie już meczymy...a używam Octenisept, niby nic sie niepokojącego nie dzieje ale odpaść nie chce :baffled: Powinnam sie martwić?

mojemu jakiś tydzień po powrocie ze szpitala.

Nam odpadł w 16 dobie i juz myslalam ze to mega długo :)

Oficjalnie ogłaszam koniec połogu - dzis mija 6 tygodni od porodu.
Ginekolog odwiedzony i wszystko gra.
Zastanawiam się nad wkładką domaciczną (spiralą) czy któraś ma w tym temacie doświadczenie i by doradziła?
Mam do wyboru zwykłą za 500 zł , ze srebrem za 600 zł ze złotem za 700 zł oraz slynną Mirenę za 1300 zł.

ja boje się wszelakich wkładek bo obfite sa miesiączki, miałam przez prawie 4 lata mierne, w sumie ok, zero okresu tylko brudzenie i zero ciąż oczywiście ;-)

Selerowa dobrze, ze u małego tsh w normie ufff...,
Edda fajnie, ze już w domku jesteście.

Mój Tymek dzisiaj przeszedł samego siebie w marudzeniu i nie spaniu, jestem wymeczona i zmierzła.

Edda, super, że już w domciu :-)

Magda lena, u nas pępek odpadł w 15 dobie, czyściłam spirytusem.

Sandra, lewatywa, o tak, o 15 siedziałam na kibelku, o 16 miałam synka na brzuchu.

dziewczyny dajecie maluchom herbatke koperkową?
Ja podaję, bo miał problemy z gazami, ale rzadko, nie smakuje mu więc ilości raczej niewielkie. Drobna poprawa jest. U mnie zaleciła położna.

Odnośnie pępka to w szpitalu znowu polecali myć wodą z mydłem i dobrze osuszyć.
No ja octeniseptem też psikałam i sobie ranę po cc też, więc mam teraz rozterkę.

Ciekawe jak tam nasza Sandra. Czy mąż dziś znów działał czy samo ruszyło... Jakby nie było ciągle trzymam kciuki :-)

reklama
Dziewczyny no jak dziś nie ruszy nic to chyba ocipieje. Wczoraj zaś był kiblowy gwałt wiec może coś dziś pójdzie. .. czekam na wizyte i badanie i się okaże.

Do góry