reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

Magdzik, ale czego mi zazdrościsz? To, jak teraz traktuje mnie mąż to jest chwilowe. Niestety. Wiesz ile razy ja mówiłam o rozstaniu? Ostatnio jakoś tak na początku listopada, wcześniej we wrześniu. Nawet kiedyś na urodziny życzyłam mężowi, żeby poznał kogoś z kim będzie naprawdę szczęśliwy.
Uwierz mi, nie ma tu powodów do zazdrości:-) i życzę, żebyście się dogadali:-)

My wczoraj ważyliśmy Mikołaja. Taki mały, niepozorny, a waży 4850:-) :-) ponad kologram od wyjścia ze szpitala:-) niezle:-) znaczy bar mleczny dobrze karmi:-)

Eve, a dlaczego smoczka można dopiero po miesiącu?

Rozliczyłam właśnie pita, teraz czekam na kaskę. Na jutro mam jeszcze 4 do rozliczenia. O ile dzieci pozwolą.

No to popisałam.... maly się rozdarł

reklama
Witam się,
ja też muszę się przyznać, że nie kąpię codziennie, ale nie mam do tego żadnej ideologii, w planach jest codzienna kąpiel, ale jak mi się nie chce to odpuszczam. jak 1-2 razy w tyg go nie wykąpię to się nic nie stanie.
Ajentka, kurcze, aż się złapałam za głowę czytając opis zachowań małej . . . a ja na swojego narzekałam . . . toż on grzeczny strasznie :-) Jak tak czytam to doceniam :-) Mój je co ok 2h, na cycku wisi raptem 10min, potem spokojnie go odkładam, łóżeczka też za bardzo nie lubi, ale powoli go przyzwyczajam, w nocy nie mam żadnych przerw na sen, biorę do łóżka i tylko zmieniam cycki :-) Owszem czasami jest zmierzły i wrzeszczy nie wiadomo o co, tzn. wiadomo, chce na rączki, ale ja nie noszę, biorę na siebie i tak sobie siedzimy :-) mały usypia na mnie często. Generalnie jak się teraz nad tym zastanawiam to pełna symbioza :-)
Selerowa, z tym mężem to u mnie też podobnie . . .
Eve, ja smoczka używam od początku . . .

Witajcie,

Ja w sumie kapie codziennie, raz tylko tydzien temu go nie wykapalam, my mamy taki tryb wieczorny, 2 maluchow kapiemy w tym samym czasie, przez ten czas jak kapie malego starszak sie pluska, myje zabki..a jak ubiore malucha to myje starszego, kiedy karmie malucha starszak sie ubiera przy Nas...

Maly ma unormowany juz tryb dzienny i nocny, budzi sie raz w nocy okolo 5. Takze nie jest zle... zje i idzie spac i kolo 8 budzi sie i nie spi okolo 4 godz, po czym zje i wtedy idzie spac w tym czasie zaliczamy spacer, odbieramy starszaka z przedszkola, wracamy do domu i wtedy po max 30min budzi sie na jedzonko:)

Dzis mialam kontrole u dentysty aby sprawdzic czy nic sie nie psuje po okresie pologu... Na szczescie wszystko dobrze;) Musialam zabrac na wizyte moego babelka:) Znajoma dentystka bardziej skupiona na Nim byla anizeli na sprawdzaniu stanu moich zabkow:) Dentysta to moj ulubiony lekarz, mam fobie na punkcie zdrowych bialych zebow

Sandra jak tam u Ciebie?

Ale tu dzisiaj pustki:szok:

moje dziecie dziś nie spało od 15.30 do 19 pierwszy raz miała taką długą przerwę między spaniem zawsze jest max godz. No i nie obeszło się bez butli na dobranoc :-( ale dziś tyle wisiała na dydochach że już ich nie czuje
Selerowa no ale Twój przynajmniej próbuje się starać a u mnie nic, owszem pomaga mi w domu trochę ale już nie pamiętam kiedy mnie przytulił itd.
Ja kąpie Patyśke co drugi dzień :-)

Dziewczyny używanie smoczkow i nie było problemów ze Ssaniem piersi? Nie zakłóciło? Mnie w szpitalu powiedzieli o smoczku po miesiącu by dziecko piersi nie odrzucilo. moje dziecko ma ewidentne potrzebę Ssania, muszę wprowadzić bo nie idzie nic zrobic. A jakich smyczków uzywacie? Ja mam zakupiony już dawno Lovi. A powiedzcie mi kiedy zacząć próbować dawać, chyba w dzien lepiej testować? Czy Wasze dzieci śpią z nim cała noc i budzą sie same na jedzenie czy wybudzacie? Prosze o radę bo nie mam doświadczenia ze smoczkiem, pierwsze dziecko wogole nie używalo. A teraz mała je, je, ulewa sie i znowu chce jesc. Uff. Zmęczona jestem tym

Eve ja na początku budziłam co 3h jak mi całymi dniami spała ale teraz już zostawiam bo raz mi śpi 4h na dzień i to jest tyle spania w dzień. Smoka daje od szpitala i nie było problemu z piersią, butelke też dałam a potem pierś i też było ok. Smoczek mam z conpolu, żeden jakiś szczególny.

Hej dziewczyny :-)
Wreszcie mogę napisać, znalazłam chwilę i siły ;-) Przeczytałam niestety dosłownie ostatnią stronę, ale dużo widzę zmienia się w różnych sprawach u każdej - od zachowań bobasów po relacje z mężami...
Co do M to na szczęście narzekać nie mogę. Mój bardzo okazuje mi uczucia, właściwie nic się nie zmieniło. Choć wiadomo, że każdy ma gorsze chwile...ja zdecydowanie, bo jestem praktycznie sama i ciężko mi czasem. Ale nie ja jedna więc nie narzekam ;-)

Smoka małemu już w szpitalu dałam choć bardzo się wzbraniałam oczywiście według swojej ideologii. Jednak rzeczywistość mnie zaskoczyła i musiałam dać mu smoka, bo już brodawki nie ogarnęły cycolenia a mały nadal miał silny odruch ssania. Nie zaburzyło mu to w ogóle ciągnięcia cyca tyle, że ja mam mało pokarmu i muszę dokarmiać. Ale ogólnie nie lubi smoka, woli cyca, nawet jak praktycznie nie je. Po prostu pocmoka chwile, uspokaja się i wtedy usypia.

Przepraszam, że tak tylko nadmieniam na tematy, które poruszacie. Ciężko mi być na bieżąco, ale może chociaż czytać się uda, bo pisać ciężko.

Eve ja również dałam smoka w szpitalu (mamy lovi) i młoda bez problemu ssie pierś, i ja w ogóle nie budzę Patyśki na żarło :-) zgłodnieje to wstanie (w naszym przypadku z zegarkiem w ręku co 3h, po butli do 5h);-)

dziewczyny po cc mam pytanie na długości ok 5 cm pod raną czuję zgrubienie czy to normalne? Też tak macie? Pytam bo pod drugą częścią blizny nie wyczuwam nic no i przy wysiłku z tej strony gdzie to zgrubienie odczuwam ból

Hej. Na szybko. U nas smovzek jest bebe. Mam z aventu ale chyba inny spróbuję. Dławi sir. Czasem pociagnie ale chwila. A widzę że potrzebuje pociumkać do snu. U nas niema reguły. Napewno codziennie ma albo kolki albo niewiem co to. Denerwuje się krzyczy i kurczy albo prostuje nogi. Zaczęłam dawać infacol powinno się przy każdym karmieniu ale zapominam. Teraz czekam bo płakała aż po minucie na cycku usnęła twardo. Nie kumam jej.

Spadam mąż wrócił

reklama
Eve, ja smoczek dawałam każdemu synowi od razu. Jak najedzony a jęczy to smok w ruch. Albo skorzysta, znaczy, że chce possać, albo wypluje, wtedy kombinuję co innego potrzebuje, zazwyczaj albo przytulenia albo gazy męczą. Nie używam smoka gdy dziecko jest spokojne, nawet do usypiania, odkładam do łóżeczka czy leżaczka, jak grzecznie leży to bez, jak zaczyna się denerwować to daję. Np teraz był w łóżeczku, zaczął jęczeć to dostał smoczka, próbował usnąć ale smoka wypluwał, dałam pierś, odłożyłam a on dalej kwiczy, smoczek w buzi jest tylko chwilkę, więc biorę go do siebie i właśnie usypia na mnie bez smoczka. Po prostu chciał przy matuli :-)

Aha, zapomniałam napisać, że mam już staniki Alles, są ciut za małe, ale to moja wina bo wg tabeli powinnam zamówić E a mnie ciężko było uwierzyć, że aż tak. W każdym razie noszę, wkrótce piersi pewnie ciut zmaleją i będą idealne,

Do góry