reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

hej jestem:) wizyta ok.
Mam kartę ciąży i skierowanie na badania.
Następna wizyta za 3 tygodnie. Widziałam znowu Bombelka ale sprzęt gorszy więc w sumie dobrze że byłam w poniedziałek na USG.

magdzik trochę to dziwne, że tak późno będziesz mieć tą kartę ciąży. Chociaż ja się nie znam;-) a masz jakieś badania zrobić?

reklama
Hej,
Troszkę mnie tu nie było, ale jakoś nie mam nastroju na nic. Taka apatia we mnie wstąpiła, ze nawet kompa nie chce mi się odpalić. Teraz regeneruję siły w domu i walczę z wirusówką...ale średnio lepiej. Dzisiaj gin mi poleciła fajne leki dla kobiet w ciąży i zobaczymy czy pomogą.

Jak wspomniałam wyżej miałam dziś wizytę. Serduszka nadal nie ma. Wg tego co widziała (pęcherzyk) jest to 6+3 tc i termin porodu na 16.02.2014 r. A wg okresu tak jak na suwaczku i termin na 31.01.2014 r.
Są dwa wyjścia, albo mam pusty pęcherzyk albo z racji wczesnej ciąży jeszcze nie widać serduszka. Przypomnę, że ostatnią @ miałam 26.04 a zaciążyłam 18 maja (23 dc). Jestem dobrej myśli, gdyż wg daty poczęcia wiek fasolki się zgadza, tylko ta gin miała dziwną minę jak zobaczyła rozmiar fasoli czyli 1,36, a w zeszłym tyg w poniedziałek miałam 1...Mina wyglądała, jak "za wolno rośnie"....I jeszcze te teksty że jakbym zaczęła krwawić to mam jechać do szpitala....

Następna wizyta 8 lipca i do cholerci musi być już coś widać...

Jakoś mnie to wszystko zdołowało...

Ostatnia edycja:
NI_kusia - z tym serduszkiem to nie ma reguły, BB Anna - widziała je dopiero w 8tc!! wiec nie ma co martwić, a i wiele jak widac od sprzętu zależy!! Zdrowiej nam kochana!!

A mnie jakoś podbrzusze juz nie boli, i nie wiem czy mam sie cieszyć czy zacząć niepokoić. hmm... jakoś wogóle moje obajwy się troszkę wyciszyły.

nikusia a kiedy masz kolejna wizyte? jakbym slyszala mojego lekarza w pierwszej ciazy "juz jest pozno i jeszcze nic nie widac, jakby pania krwawila to tzreba echac do szpitala" to bylo w 5t5d i nawet zarodka nie bylo, dwa dni pozniej poszlam do innego lekarza i tez zarodka nie bylo ale uspokoil mnie i pwoeidzial, ze to mozliwe i, ze wszysto w porzadku i kazal za 2 ty przyjsc.
a ty przeciez wiesz kiedy mialas owulacje!!! to najwazniejsze, weim, ze sie stresujesz ale musisz dotrwac do nastepnej iwzyty i na bank wszytsko bedzie ladnie i pieknie widac!!!

kasiaczek ja dalej nie mam żadnych objawów...no może poza jednym.... dziś na sekundę zasnęłam w pracy:rofl2::-D po jedzeniu ok 13 -14 zawsze mnie lekko spanie łapało ale dziś przeszłam samą siebie... i na sekundę podparłam sobie głowę ręką... i miałam taki zryw jak się zasypia i nagle się budzi:-) tak mnie to zdziwiło, że aż się rozbudziłam i już do 16 było ok:tak:

Jane dostałam skierowania na wszystkie badania, nakaz pójścia do dentysty no ale dopiero z tym wszytskim mam się zgłosić w połowie sierpnia, już sama nie wiem może powinnam zmienić tą lekarkę? nie wiem jak ja do tego sierpnia wytrzymam :-(
Ni-klusia wszystko będzie dobrze musi być !;-) trzymam kciuki żeby w lipcu było widać serduszko :) a tym gadaniem o krwawieniach i szpitalach się nie przejmuj moja gin za każdym razem pod koniec wizyty mi o tym przypomina ;-)

nikusia a kiedy masz kolejna wizyte? jakbym slyszala mojego lekarza w pierwszej ciazy "juz jest pozno i jeszcze nic nie widac, jakby pania krwawila to tzreba echac do szpitala" to bylo w 5t5d i nawet zarodka nie bylo, dwa dni pozniej poszlam do innego lekarza i tez zarodka nie bylo ale uspokoil mnie i pwoeidzial, ze to mozliwe i, ze wszysto w porzadku i kazal za 2 ty przyjsc.
a ty przeciez wiesz kiedy mialas owulacje!!! to najwazniejsze, weim, ze sie stresujesz ale musisz dotrwac do nastepnej iwzyty i na bank wszytsko bedzie ladnie i pieknie widac!!!

Następna wizytę mam 8 lipca czyli wg moich danych będzie to 8tc+2lub 3 dni, więc może będzie coś już widać.
Najgorsze jest to, ze oczekiwania co do lekarza są spore, czyli wolałabym usłyszeć, że wszystko jest dobrze i ze musimy jeszcze chwilkę poczekać. W lipcu mam już u gina wizytę, który bedzie prowadził moją ciążę...Więc i podejscie bedzie inne.

Czy któraś z Was jest z Łodzi?? Słyszałam wiele dobrego o szpitalu Matki Polki...Takiej serdeczności to chyba w żadnej innej placówce nie ma, jak tam....

Magdzik ja myślę ze usg miedzy 11 a 13 tygodniem jest juz normalnie robione przez brzuch;-) z ta karta ciąży dziwne naprawdę , no ale różni są lekarze . ja w pierwszej ciąży chodziłam na nfz i miałam bardzo często robione usg wiec to raczej zależy od lekarza;-)

Jane Gratuluje tak dobrych wiesci :-)

Ni_kusia kochana nie zamartwiaj sie tak bo napewno bedzie dobrze :* z tym serduszkiem to roznie bywa , i duzo zalezy od sprzetu jaki ma lekarz , ja trzymamy kciuki za to abys 8 lipca zobaczyła sliczna pulsującą kropeczkę i w koncu zaznała spokoju ;-)i zdrowka kochana zycze :*

Loma nie wiem co napisac ... mam nadzieje ze lekarz powie ze wszystko jest wporzadku .

reklama
Do góry