reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

Witam się po długiej nieobecności :-)
córcia przecudowna i dalej bezimienna :/ starszy brat zazdrosny o dzidzie trzeba go pilnować bo wsadza jej palce do oczu dzieli się z małą wafelkami no i strasznie próbuje zwrócić na siebie uwagę mimo tego że każdą wolną chwilę pośwíęcamy jemu
ja po cc czuje się masakrycznie szwy strasznie ciągną

jutro was nadrobie jak Kacper pójdzie do przedszkola

spokojnej nocy ;-)

O jak to bezimienna czemu? Myślicie o jakiś imionach czy ktoś ma wybrać? Mi dali to co w kalendarzu było i jesyemr zadowolona :-D

reklama
Jejku ja Was chyba nigdy nie nadrobie takie macie tempo hehe.

Selerowa przytulam mocno i zycze szybkiej poprawy:tak:;-)
Jejku jutro juz 39tydz i mam coraz wiecej obaw i stracha...

Blindwillow ja mam rozpuszczalne szwy troszkę z jednej strony mam spuchniete przynajmniej na dotyk bo mam taki brzuchol na dole że nic tam nie widzę. ;-)
Selerowa no i dobrze :-D

A nas dziś wreszcie do domu wypuszcza :-D

Witam się wciąż 2 w 1.
Coś leciuchno plamię, ale przez dezynfekcje chcieli mnie wypisać do domu. Potem się dziwić, że tyle tragedii. Dziś nie ma mojego lekarza, więc nie miał się kto za mną wstawić, ale postanowiłam sama walczyć o swoje. Powiedziałam, żeby mnie przenieśli na patologie, bo w domu zwariuje :tak:
Pewnie się ordynator przestraszył, że jakby się coś stało to puściłabym ich z torbami, więc z łaską powiedział "przenosimy". Kolejne pacjentki co wchodziły po mnie już pytał czy idą czy zostają. Dziewczyna, która ze mną leży pewnie nie chciała wypaść na taką wyrodną pacjentkę jak ja i powiedziała żeby oni zadecydowali, to oni ją OUT do domu i teraz płacze, bo też jest już po terminie.
A ja mam na jutro skierowanie do tego szpitala i ze skierowania by mnie nie przyjęli.
Ogólnie to porody tu będą, ale będą je selektywnie wybierać, bo na innym oddziale nie ma tyle miejsca na rodzenie i do normalnego trybu wracają dopiero w czwartek o 19.

Hej :)
pospaliśmy dziś trochę, to znaczy ja i Mikołaj :) bo Maja wstała wcześniej, ale o 8:20 zgłodniała i obudził mnie dźwięki mikrofali, bo mleko sobie grzała :-) Ale już jestem po śniadanku i kawce, zaraz szykuję się i dzieciaki i w miasto z Młodym, a Maja na świetlicę.
Próbowałam dziś znaleźć endokrynologa dziecięcego. W 2 szpitalach telefony zajęte, w kolejnym mam zadzwonić na początku marca to może na kwiecień się załapię. A ja mam Mikiemu zrobić badania zaraz. Trzeba będzie prywatnie iść.

Magdzik, synuś jest w takim wieku, że nie rozumie, że może maleńką skrzywdzić. Moja ma prawie 7 lat, a czasem ma takie pomysły, że włosy dęba stają.

Joasia, a z jakiego powodu ta dezynfekcja? i kurka, niech coś z Tobą już zrobią! no niech Cię już rozpakują! ileż można.

Karolina, Edda, a Wy co????????????????????????????????????????? no na litość boską, rozpakowywać się!

Blindwillow, ja witaminę D podaję od 6 doby życia, a witaminę K od 8. Widzisz, ja po pierwszym porodzie ledwo łaziłam, więc rozumiem Cię doskonale. Ale z każdym dniem będzie lepiej:-)

Grzechotka, super:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D cieszę się razem z Tobą:-D:-D:-D:-D

idę do łazienki zrobić z siebie ludzia, bo na mieście będę straszyć;-)

Miłego dnia, pewnie wpadnę dopiero po południu

Selerowa to jest po prostu taka planowana raz na jakiś czas dezynfekcja.
Jutro pogadam z moim ginem co dalej.
Wczoraj była babka z bólami 11 dni po terminie i nie dali jej nic na przyspieszenie :-/ ale urodziła.

Selerowa wiesz jak bym chciala juz urodzic? Ja teraz jak noworodek jestem, w nocy sypiam po 30min i budze sie albo na siku albo brzuch pobolewa i nie spie do rana bo podjarana jestem, ze moze to juz, wariatka ze mnie :/

Witam się.
Selerowa podziwiam!!
My po wizycie położnej, z piersiami lepiej wietrze i czekam aż się mleczko zasuszy po każdym karmieniu. Malutka ładnie śpi, położna kazała budzić co 3h w dzień a w nocy dobija do 4,5h także cudownie. Na dworze tak ciepło, już bym na spacer leciała :tak: a dzisiaj połozna mi powiedziała ze nawet z werandowaniem mam się wstrzymać :szok: ale i tak będziemy się werandować tak z 7min dzisiaj a w środe jak będzie ładnie to 20min spacerku ;-)
Blindow jeśli chodzi o szwy to widze że co szpital to inaczej bo mi wyciągneli w dniu wypisu czyli 4dni po cesarce i teraz chodze w pionie i jest spoko, a to spuchnięcie może po zastrzykach masujesz skóre i ci się robi siniak.
Boli mnie pęcherz i tak jakbym nie czuła potrzeby siku w dodatku nogi mi spóchły w czasie tej cesarki i się martwie :-( Jutro zanosze mocz do badania.
Mała zasneła ide ciasto upiec, pranie wstawić i ziemniaki nastawić. Pierwszy raz zostałam sama na jakieś 2h-mąż załatwia papierkowe sprawy.
Pozdrawiam i dziewczyny rozpakowujcie się :tak:

reklama
Wróciłam:-) naładowana promieniami słonecznymi i kilkuminutowym spotkaniem ze znajomą:-) Mikołaj cały spacer przespał, a teraz ciągnie cyca:-)

Myg, no wybacz...ciasta to ja jeszcze nie piekłam:-p a wczorajszy obiadek mam na dziś:-) tylko ziemniaki ugotować i już:-)
A maleńka niech śpi, wtedy ty będziesz miała czas dla siebie:-)

Karolina:-) chyba byś nie chciała takiego dzieciora śpiącego 30 minut:-) przerabiałam to z córką i nikomu nie życzę:-)

Joasia, może tobie dadzą coś na przyspueszenie:-)

O ja cie nie mogę....młody tak bombarduje....a koperku jeszcze nie piłam dzisiaj:-) oooooo nawet bąki z kleksem idą:-)

Do góry