reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

Blind 19.02. mój doktor ma dyżur całodobowy w szpitalu, więc wtedy mi zrobi cesarkę na żądanie z powodu owiniętej wokół szyi pępowiny mojego dzidziusia. Bo niestety przypadłość ta nie jest wskazaniem do cesarki, ale że wie że bardzo się boję powikłań to mi zrobi te cc.

reklama
Edda, no tak faktycznie. Juz sobie przypomnialam jak o tym pisalas....dobrze, ze tak Ci powiedzial...

Joasia mam podobne odczucia co Ty. Ile mozna chodzic na ktg, itd. A ja nie mam w ogole skurczy....

Ja używam octeniseptu.

Blindwillow, powinnyśmy się cieszyć, że nasza ciąża trwa tylko 9 miesięcy:-)

Joasia, to jest inne zmęczenie, ale wcale nie lepsze. A może to ja jestem przewrażliwiona, bo co chwila zaglądam do Mikołaja, sprawdzam czy oddycha, śpi ze mną, nie lubię się z nim rozstawać nawet na chwilę. Ale jestem przy tym okropnie zmęczona. Tym, że w nocy nie śpi ponad 2 godziny, że nie umie jeszcze złapać dobrze cyca, orzez co bolą, że mam dużo pokarmu i godzinę siedzę i ściągam pokarm i tak kilka razy dziennie. Do tego Maja dopominająca się uwagi i zainteresowania, przytulenia czy po prostu 5 minut tylko z nią. I jeszcze dom, w którym nikt nie zrobi za mnie. Muszę wyprać, wyprasować, ugotować. Co prawda mąż pomaga przy cięższych pracach, ale większość prac należy do mnie.
I oczywiście mąż, któremu też należy się chwila uwagi.
Ale nikt nie obiecywał, że będzie lekko, łatwo i przyjemnie:-)

selerowa mam to samo a do tego marysia nie chodzi do przedszkola bo ma gila a w następny czwartek idzie z tatusiem do szpitala na ponowne usuwanie trzeciego migdała bo odrósł i przycinanie migdałków gardłowych więc narkoza przed nami, denerwuje się już bardzo. Młody też w dzień śpi pięknie a w nocy mu się gapić chce i tak dwie godziny a w międzyczasie cycanie ,przynajmniej w dzień mam troszkę czasu dla Marysi która do mnie teraz przyrosła bardziej jak Kubuś.

Kubusiowi pępek odpadł w 12 dobie życia ale był trzymany zgodnie z zaleceniem lekarza na sucho czyli niczym tzn po kąpieli tylko octanisept i osuszenie gazikiem i nic więcej tylko pilnowanie żeby pępek był suchy i żeby sobie do niego nie sikał co mu się niestety zdarza hehe :-D

Nic dziś nie robiłam a się czuję padnięta jak koń po westernie do tego mam problemy z Kacprem zrobił się strasznie niegrzeczny pluje, bije itd. Już mnie to przerasta a jakby tego było mało kładąc się na łóżku połamałam deskę taka zgrabna jestem :p

MagdulajtkaSelerowa Witajcie w klubie ;-) również na brak zajęć nie narzekam. Jednak posiadanie dwójki dzieci to spora różnica niż z jednym, Marcelek też domaga się uwagi, przytulasków i po prostu mamy. Dobrze, że pogoda teraz dopisuje to zabieram dwójkę na dwór, Marcel biega po placach zabaw a ja z wózkiem za nim, synek ma ferie więc jest ze mną w domu. Dobrze, że mój M to naprawdę uczynny facet i bardzo dużo pomaga w domu i poświęca cały swój wolny czas synkowi. Początki były ciężkie, mały był bardzo płaczliwy, źle zniósł mój przedłużony pobyt w szpitalu ale teraz widzę, że już wszystko wraca do normy. Mała w nocy śpi ładnie od 3 do 5 godzin ciągiem, karmienie i od dwóch dni usypia i śpi dalej, wcześniej męczył ją brzuszek, wzdęcia i nie było tak kolorowa ale kupiliśmy sab simplex i poprawa znaczna. Do pępuszka mieliśmy octenisept ale właściwie "najczarniejszą" robotę z pępkiem zrobili w szpitalu, mała była 14 dni, po kilku dniach w domku odpadł i teraz jest pięknie wygojony. Oki dopijam herbatkę z kopru włoskiego ;-) i lecę spać bo młoda już po 20 padła.;-) Może kogoś ruszy dziś w nocy co? :tak:

O z miłą chęcią ja bym się ruszyła ale mnie tylko fałszywe alarmy łapią tearaz też trochę skurczy co 10-15 min nawet bolacych trochę prysznic no skurcze są ale lżejsze bardziej mnie gardło boli ;-) ech ten synek smaka narobi i w kime idzie :-D

Ajentka, ten sab simplex to jak można podawać? Bo Mikuś już ma problemy z brzuszkiem:( teraz właśnie pociągał trochę cyca i już postękuje. I tak dopóki bąki albo kupsko nie pójdą. Nawert i 2 godziny. Jest dzielny, nie płacze tylko tak postękuje i napina się, a mi się serce kroi.Z Mają nie miałam problemów, bo bąki to był jej znak rozpoznawczy. Nie mam więc doświadczenia.

reklama
Witam się u nas dalej nic :dry:
Dzisiaj pocieszyłam się zakupami w Ikei, firanki i zasłony do sypialni kupione, już skrócone i jutro będę wieszała. Jeszcze okno umyje i może wkońcu urodze :-p
Termin na niedziele i coraz bardziej czuje że będę przeterminowana, nawet przytulanki z mężem nie pomagają :angry:

Do góry