reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

Witam porankowo :-)
Melduję się w dwupaku. Wybiło 37 :-D :-D :-D
Teraz to jest dopiero moja druga pobudka na siusiu i bobas po wieczornych szaleństwach też coś sporo spał. Zbieranie sił trwa.
Trzymam kciuki za luty, ale chyba ciężko będzie. Brzuchol coraz niżej.

Może jeszcze z godzinke się zdrzemnę :-)

reklama
Dobry:-)
Tak szybciorem, bo trzeba się zbierać. Dziś w planach odwiezienie dziecka do szkoły, laboratorium, rossman, aptek, fryzjer i spacer do domu. A na zewnątrz -10,7.

Mama Stacha, ja nie mam planowanej cesarki. Idę na wywołanie ze względu na cukrzycę. Życzę Ci, by akcja rozpoczęła się jak małżonek będzie w domu, no i oczywiście poza godzinami szczytu. Ja się bardzo cieszę z wyznaczenia daty i mam nadzieję, że do tego czasu nie zacznę rodzić, bo to właśnie strach czy zdążę dojechać, poza tym mąż ma już wolne załatwione od wtorku.

Joasia, spać nie możesz?

Małkus, oj tak, spódnica to wyższa szkoła jazdy - zaczęłam ją kroić dla siebie, a zanim uszyłam to okazało się, że jest dla mamy, bo ja schudłam:-)
Najczęściej to teraz naszywam aplikacje na ubrania Mai, bo nie wiem dlaczego ale bardzo lubi używać nożyczek na kolanach:-)

Spadam, bo czas goni:-)
Miłego:-)

Magdzik:-) :-) :-) :-) trzymaj się kobieto i pogoń te doły precz:-) :-) :-)

Witam sie i ja. Mnie rano budzi zawsze glod..jestem taka taka glodna, ze az burczy mi w brzuchu. Ja dzis tylko raz mialam pobudke w nocy, a tak to bardzo dobrze spalam.

Joasia moj bobas tez najbardziej aktywny poznym wieczorem...ciekawe czy po urodzeniu tez mu tak zostanie :-)

Selerowa to masz plany na caly dzien. Uwazaj bo podobno slisko bardzo. Moja mama wczoraj prawie orla wywinela i brat podobno tez. Ja siedze w domu...musze sobie jakies zajecie wymyslec, co by ten porod szybciej niz pozniej przyszedl...:-)

Ja się przespałam jeszcze dwie godzinki i wstałam tylko dlatego, żeby wykorzystać fakt, że mąż w kuchni robił sobie śniadanie - żeby i mnie zrobił póki nie wyszedł :happy2:

Selerowa a dzisiaj jakoś wyjątkowo właśnie spanie miałam, padłam koło 22. a porannego posta wysłałam z komórki :rolleyes2: zainstalowałam sobie już aplikację BabyBoom, żeby łatwiej mi się pisało jak przyjdzie godzina W :wink:
A co do Twojej Mai, to kup sobie nowe rajtuzki, nożyczki w dłoń i do roboty - zobaczysz jaka frajda :cool2: ja coś o tym wiem. Jest to jedna z migawek z przeszłości, którą dobrze pamiętam z pierwszego przedszkola. Jak miałam 4 lata to często właśnie w przedszkolu wycinałam sobie dziury na kolanach w rajtuzkach, a potem mówiłam mamie, że "same się podarły". Za każdym razem jak powstawała dziura, to nie mysłałam nawet o konsekwencjach, liczyło się tylko to cięcie :laugh2: opiernicz potem był zawsze, ale kolejnym razem jak już rajtuzki były zszyte, albo nowe, to o opierniczu się zapominało i znów było to samo. Miałam taką fazę :rofl2:

Do Rzeszowa nareszcie zawitała normalna zima - nie ma już lodu, tylko prószy śnieżek :-D:-D:-D

Witam ;-) u nas dzis znowu brzydko i marznacy śnieg ... wrrr wczoraj było tak ślisko ze nieszło autem jechac a co dopiero isc ... i dzis chyba powtorka :-(

Moj mały wczesniej zawsze był bardzo aktywny na wieczor i przez całą noc ale od 2 miesiecy sie uspokoił i szaleje w dzien a w nocy cos tam powypina i tyle :-D

ja mam takiego plana ze jak do poniedziałku nic mnie nie weznie i nie urodze to poszaleje z oknami :-D

Joasia gratuluje skończonego 37tc :-)

Witajcie Ranne Ptaszki!! :-)

Melduję się 2w1.

Joasiu jesteśmy na tym samym etapie ciąży :tak: Też dziś kończę 37tc. Czyli co, ciąża donoszona, nie? ;-)
Niezłą byłaś z tymi rajtuzami :-D

Monila podzielam Twój plan :-) W poniedziałek biorę się za okna, które i tak już płaczą i mówią "umyj nas"...

Selerowa uważaj na siebie, Ty jak zawsze zabiegana :-D

Magdzik powodzenia w sesji!
Ktoś ma dzis wizytę? Ja po 16 jadę na ktg.

Witam sie i ja z rana.
Ja miałam dziś fajną noc.Nie wstawałam wcale na siku i nawet sie wyspałam-mimo pobudek przy przekręcaniu sie na boki.Za to mój M mówił mi z rana,że spac nie mógł a słyszał jak ja chrapałam ;-)
Ciekawe kiedy ja bede miała te badanie GBS i ktg bo jeszcze nie miałam.
U nas śnieg...brr..nie lubie. Nie idzie iść.Wczoraj byłam u babci z życzeniami i miałam problem z chodzeniem bo chodniki tak śliskie że masakra.
Ide postawić pranie-te pieluchy i biore sie za prasowanie bo jak czytam,że Wy już macie torby poszykowane a ja nie mam ani grama wsadzone do torby. Kule,nie wiem tylko jaką czapeczkę mam zabrać bo mam sporo tych czapeczek i boję sie ze wezmę za dużą:confused: Mam problem z tymi rozmiarami kule :baffled:
Dziewczyny a porobiły Wam sie rozstępy na brzucholkach? Bo ja jak narazie sie od 5 miesiąca smaruję brzuchol oliwką dziennie to nie mam ale boję sie że sie pojawią...
Boziu jak mnie pachwiny bolą :baffled:

Selerowa ja też cukrzycowa i u mnie o wywoływaniu porodu nawet nie było mowy. W ogóle zdziwiona jestem, że większość z Was jest poumawiana na ktg itd. Ja normalną wizytę mam 30 stycznia a o żadnym ktg w końcówce ciąży nie było mowy.. Ale chyba tak już jest jak się prowadzi ciążę państwowo..

Sandra co do czapeczki to pytałąm połozna jaka wziasc bo własnie tez nie wiedziałam ... i mowiła zeby wziasc dwie jedna ciensza a druga grubsza , ta grubsza moze byc wieksza bo wiadomo i tak ja załoza na ta ciensza :-)

co do rozstepow to cała ciaze nie miałąm ... a teraz w ostatnich tygodniach wyskoczyły mi niestety :-( ale mysle ze to przez to ze długo nie miałąm duzego brzuszka a teraz wyskoczył jak balonik :-D

co do pakowania torby to spokojnie pakowałąm ja na tym samym etapie ciazy co ty teraz jestes :-p i zdążyłam :-D a ciuskzi piore do dzis i prasuje bo ciagle ktos cos przynosi a zwłaszcza tesciowa :-p

reklama
Hej dziewczyny :-)
Była wczoraj u mnie koleżanka i opowiadała mi historie o duchach i przez nią się obudziłam o 3 i nie mogłam zasnąć tak się bałam :-D

Katia ja mam dziś ktg na 11

Ja mam rozstępy też. Zrobiły mi się mniej więcej 1.5 mies. temu i jak zauważyłam, to zaczęłam smarować 3 razy dziennie ale widzę że i tak się powiększają :wściekła/y:Ale już się tym tak nie przyjmuje. Teraz ważne żeby dzidzia była cała i zdrowa :-)

Do góry