reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutóweczki 2014

Kurcze dziewczyny co się dzieje?

Czy nasze terminy są dobrze wyznaczone?

Kesti, Katia - w szpitalu, a tu jeszcze tyle czasu :-(

Magdulajtka coś się nie odzywa odkąd napisała w sobotę, że się źle czuje.

Karolina trzymaj się w miarę możliwości bezstresowo.

Ja póki co dziś zaczęłam mieć delikatne bóle jak na @. Brzuch trwardnieje raz na jakiś czas, ale bezboleśnie. Też mówię sobie - byle do piątku, bo mam wtedy wizytę u gina full pakiet: ktg, badanie - fotel, usg z mierzeniem szyjki i normalne usg

reklama
Karolina, trzymaj się dzielnie! Nogi na ściane, pod górę dziecię będzie miało trudniej:-)

Nie wiem czy i mi dzisiaj nie wyszedł czop. Taka ilość tego śluzu poszła, że wkładka i bielizna całe mokre. Ale jak się nic nie wydarzy to za tydzień już będzie decyzja:-)

Anna, pizza....mniam...pół roku nie jadłam. Do PH raczej nie chodzimy, za to uwielbiamy KFC i jak jesteśmy gdzieś w pobliżu to Majka nas ciągnie tam:-)

Wczoraj jak przyjechali znajomi mężon poleciał do cukierni i potem mnie drażnili sernikiem, szarlotką, wuzetkami i babeczkami. Nie dałam rady, pożarłam maleńki kawałek sernika. Miód w gębie:-)
Ale teraz aby urodzić, potem jeszcze tylko 6 tygodni diety już bez insuliny i koniec ograniczeń. Chyba, że jednak cukrzyca zostanie. Wtedy będzie kiepsko.

Zbieram się już 3 raz do napisania na forum i mnie wywala. Mam chyba tutaj za słaby internet :wściekła/y:

W skrócie: Mały nadal jest dwa razy owinięty pępowiną i już raczej nie ma szans, że się odwinie.Waży 2800g. Szyjka krótka. Rodzimy sn. Jeśli wszystko będzie dobrze w środę puszczą mnie do domu.

Trzymam za Was kciuki i za Wasze dzieciaczki!! Niedługo zaczniemy się rozpakowywać na dobre.

Katia mojej kolezanki coreczka tez byla owinieta pepowina ale tuz przy porodzie sie jakos odwinela i wszystko poszlo gładko:) Wszystko bedzie dobrze:-):tak:
Selerowa wspolczuje Ci z ta cukrzyca, tyle czasu na diecie:szok: Ja czasami mam taka chec na cos slodkiego, ze nie moge sie powstrzymac, a Ty biedulko musisz ale jeszcze troszke i cala lodowka Twoja hehe:-)

jestem jestem u mnie się wyciszyło gorąca kąpiel nospa i czopek w czwartek mam wizyte to się dowiem co dalej a nie odzywałam się bo mi coś moja córcia choruje kurcze w piątek skończyła antybiotyk bo miała zapalenie ślinianki a od wczoraj kaszle tak szczekajaco chyba krtań chora, kurde to się chyba nigdy nie skończy a jak młody się urodzi to będzie podwójnie jak nie urok to sraczka:no:

selerowa współczucia z tą dietą...w ciąży to chyba nie ma nic gorszego. Ja na szczescie mam cukier jak malowany i moge pożerać wszystko. Ale też jakoś specjalnie nie mam apetytu.Za to nie może przy mnie leżeć Merci...bo pochłonę wszystkie czekoladki haha. 3mam kciuki za małą-oby szybciutko wyzdrowiała.

Dziewczyny 3mam za Was wszystkie kciuki-nie rozpakowywujcie sie jeszcze. Jeszcze mamy czas lutóweczki...Teraz pora na stycznióweczki :-p

A mam takie pytanko na szybko bo robie pranko i nie wiem czy robić płukanie podwójnie?? Piorę w Loveli bez żadnego płynu do płukania i sie zastanawiam czy wypłukać pranko jeszcze raz w samej wodzie po praniu...doradzcie mi ;-)

Sandra ja tez prałam w Loveli bez płynow do płukania i nie robiłam dodatkowego płukania prania ;-)

Karolina wiec zaciska mocno nogi :-D ale czop moze odpasc nawet 2 tygodnie przed rozwiazaniem :tak: wiec spokojnie .. choc rozumiem twoj strach

Joasia mysle ze terminy mamy dobrze wyliczone ale czasem tak jest ze jedne rodza wczesnije a drugie pózniej ;-) nie ma sie co dziwic ze zaczyna sie ruch u nas juz :-p jestesmy na końcówce i teraz coraz czesciej bedzie sie cos działo :-D

Selerowa zdrowka dla pociechy :tak:

Sandraa,
ja bym wypłukała. J większość rzeczy prałam ręcznie i płukałam "do skutku".

Ja się dziś rano ważyłam i powiem szczerze, że nie przypuszczałam, że się ucieszę kiedyś z dodatkowej "masy". Trochę mnie ta moja stojąca waga niepokoiła, tym bardziej, że wszędzie piszą ze 8-9 miesiąc to jej największy skok.

ps. znowu mi suwak stoi :crazy:
co ja robię źle?

Dziewczyny co tu się dzieje dzisiaj :szok: U mnie nic cisza a myslałam że to ja się pierwsza rozpakuje z nas wszystkich :-p
Kesti trzymam kciuki, jeszcze nie czas żeby rodzić.
Katia będzie dobrze, pewnie nie jedno dziecko juz się tak rodziło a rodzice nawet o tym nie wiedzieli ;-)
Musze wam sie pochwalić, dzisiaj zaczeliśmy 37tc :-D Jeszcze tydzień i będę w pełni szczęśćia,
Dzisiaj byłam w drogeri, pokupowałam sobie taki malutki szampon i żel do ciała coby mi dużo miejsca nie zajoł w torbie :tak:
Dostałam dzisiaj zdjęcia z sesji brzuszkowej, trche wstawie w odpowiednim temacie :-)

reklama
musimy wytrzymac do lutego:-)

Ja piore w orzechach bez dodatkowego plukania. Jak maluszek juz zacznie brudzic to sie przestawie na bio proszek bo na razie te wszystkie rzeczy sa czyste i nie ma potrzeby.

Ja dzis podczytywalam styczniowki, ale tam juz duzo mamusiek i maja takie fajne wątki:-) Jeszcze kilka tygodni i tez zaczniemy sie wykluwać:tak:

Do góry