reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

Selerowa spakuj, spakuj. Będziesz na pewno spokojniejsza :tak: Moja już stoi w gotowości, bo z Małym nigdy nic nie wiadomo.
W ogóle chyba nie mówiłam Wam, że mój Synek owinął się dwa razy pępowiną wokół szyi :-( Musimy monitorować jego ruchy, co tydzień chodzimy na ktg, a w razie zmiany zachowania Małego mamy jechać do szpitala :-( Ale wierzę w tego naszego Synka i staram się nie dopuszczać do siebie myśli, że coś może być nie tak.

Dołączam się do dziewczyn, któe mają bóle jak na @. Teraz jest lepiej, ale rano mocno się przestraszyłam. Ból krzyża, podbrzusza i do tego twardnienie. No ale jest dobrze. Teraz chyba coraz częściej będzie się to zdarzać.

reklama
Witam w nowym roku :-D

Selerowa pakuj torby bo bedziesz czuła sie spokojniejsza :tak: no i trzymam kciuki zeby to były tylko skurcze przepowiadajace !!!! ;-)

Katia bedzie dobrze zobaczysz !!!:tak:

ja swoja torbe spakowałam przed wczoraj ;-) zaraz po tym snie z tymi wodami hahah:-D ale jak an raize spakowałam to co miałam w domu a reszte musze dokupic tzn same apteczne rzeczy i dorzucic do torby :-D a no i małego rzeczy juz wybrałąm na wyjscie wiec pozostało je wyprasowac i spakowac:-D

u nas mały szalał cała noc w brzuskzu tak ze wszysyc sie smiali ... nie dało sie tego nie zauważyc hahaha bedzie imprezowicz :-D

Ostatnia edycja:
Mój brzuch jak z miesiąc temu się napinał tak teraz jest mięciutki

Katia to na USG można zauważyć czy dziecko jest owinięte ? Na zwykłej wizycie Ci to zauważyli? 3mam kciuki, aby wszystko było ok.

Ja już po obiadku a mała harcuje w brzuszku. Co by tu dziś robić ..

Miała któraś z was może robiony masaż szyjki macicy? Moja siostra miała 2 razy. Podobno dość bolesne. Nie wiem czy się decydować na to gdyby małej było nieśpieszno do wyjścia.

Edda co do masażu szyjki to nie mam pojecia bo nie miałam ;-) ale moge ci napisac ze włąsnie na zwykłym usg widac ze maluszek jest owniety pępowina albo ze cos jest nie tak ...

taaa zgaga nie opuszcza mnie nawet w nowym roku :-p

Edda tak, można to zauważyć na USG, chociaż nie jest to proste. Ginekolog chciała nam zrobić prezent na święta i pokazać buźkę Małego. On strasznie się zasłaniał, więc gin długo krążyła wokół główki. I w pewnym momencie zobaczyła coś co ją zaniepokoiło (jej mina zdradzała wszystko). Przybliżyła i włączyła przepływy czy coś takiego. N ekranie pojawiły się niebiesko czerwone plamy okalające szyjkę Małego :-(
Ale musi być dobrze i koniec.

Co do masażu to też słyszałam, że jest bolesny, ale podobno pomaga. Ja nie przygotowuję planu porodu, bo w naszym wypadku nie ma to sensu. Wszystko może się zmienić w ciągu 2 minut. Najważniejsze, żeby urodził się cały i zdrowy.
W piątek mam wizytę to dowiem się czegoś węcej o porodzie.

Edda masaż szyjki jest mega bolesny ale np. W moim przypadku bardzo przyśpieszył poród

dziewczyny co ile można brać no spe forte? Niby brzuch już aż tak bardzo nie boli i nie twardnieje aczkolwiek czuje mega ucisk z lewej strony pod podbrzuszem

Dzięki dziewczyny:-)
Czuję się jakbym pierwszy raz była w ciąży. W pierwszej nie miałam skurczy przepowiadających, w miarę normalnie chodziłam, a teraz to jak suwak - tylko mi laskę dać albo balkonik:-)
Obiad zjedzony, zaraz ogarnę kuchnię i legnę na łóżko. I wezmę nospę. I tak dotrzymam conajmniej do jutra:-)

Mężon zdążył wczoraj wypić 1 piwo, potem się przestraszył, że trzeba będzie jechać. I popijał z Mają pikolo:-)

Czuję się jakby mnie walec drogowy przejechał...

Mój brzuch jak z miesiąc temu się napinał tak teraz jest mięciutki

Katia to na USG można zauważyć czy dziecko jest owinięte ? Na zwykłej wizycie Ci to zauważyli? 3mam kciuki, aby wszystko było ok.

Ja już po obiadku a mała harcuje w brzuszku. Co by tu dziś robić ..

Miała któraś z was może robiony masaż szyjki macicy? Moja siostra miała 2 razy. Podobno dość bolesne. Nie wiem czy się decydować na to gdyby małej było nieśpieszno do wyjścia.

ja mialam w pierwszej ciazy i niezbyt przyjemne a nawet dosc bolesne ale po takim masazu odrazu zaczely mi sie mocne skurcze i rozwarcie sie robilo

reklama
tutaj jest dosc czesto stosowany masaz szyjki, nie zawsze daje rezultaty i do tego ponoc bardzo bolesny, kolezanka miala mowila ze myslala ze jej wnwtrznasci wyrwa, ja tam bym sie nie zgodzila
moja maja wariuje w brzuchu od wczoraj, ona to bedzie miala charakterek cos czuje:tak:

Do góry