reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

Selerowa spakuj, spakuj. Będziesz na pewno spokojniejsza :tak: Moja już stoi w gotowości, bo z Małym nigdy nic nie wiadomo.
W ogóle chyba nie mówiłam Wam, że mój Synek owinął się dwa razy pępowiną wokół szyi :-( Musimy monitorować jego ruchy, co tydzień chodzimy na ktg, a w razie zmiany zachowania Małego mamy jechać do szpitala :-( Ale wierzę w tego naszego Synka i staram się nie dopuszczać do siebie myśli, że coś może być nie tak.

Dołączam się do dziewczyn, któe mają bóle jak na @. Teraz jest lepiej, ale rano mocno się przestraszyłam. Ból krzyża, podbrzusza i do tego twardnienie. No ale jest dobrze. Teraz chyba coraz częściej będzie się to zdarzać.

reklama
Witam w nowym roku :-D

Selerowa pakuj torby bo bedziesz czuła sie spokojniejsza :tak: no i trzymam kciuki zeby to były tylko skurcze przepowiadajace !!!! ;-)

Katia bedzie dobrze zobaczysz !!!:tak:

ja swoja torbe spakowałam przed wczoraj ;-) zaraz po tym snie z tymi wodami hahah:-D ale jak an raize spakowałam to co miałam w domu a reszte musze dokupic tzn same apteczne rzeczy i dorzucic do torby :-D a no i małego rzeczy juz wybrałąm na wyjscie wiec pozostało je wyprasowac i spakowac:-D

u nas mały szalał cała noc w brzuskzu tak ze wszysyc sie smiali ... nie dało sie tego nie zauważyc hahaha bedzie imprezowicz :-D

Ostatnia edycja:
Mój brzuch jak z miesiąc temu się napinał tak teraz jest mięciutki

Katia to na USG można zauważyć czy dziecko jest owinięte ? Na zwykłej wizycie Ci to zauważyli? 3mam kciuki, aby wszystko było ok.

Ja już po obiadku a mała harcuje w brzuszku. Co by tu dziś robić ..

Miała któraś z was może robiony masaż szyjki macicy? Moja siostra miała 2 razy. Podobno dość bolesne. Nie wiem czy się decydować na to gdyby małej było nieśpieszno do wyjścia.

Edda co do masażu szyjki to nie mam pojecia bo nie miałam ;-) ale moge ci napisac ze włąsnie na zwykłym usg widac ze maluszek jest owniety pępowina albo ze cos jest nie tak ...

taaa zgaga nie opuszcza mnie nawet w nowym roku :-p

Edda tak, można to zauważyć na USG, chociaż nie jest to proste. Ginekolog chciała nam zrobić prezent na święta i pokazać buźkę Małego. On strasznie się zasłaniał, więc gin długo krążyła wokół główki. I w pewnym momencie zobaczyła coś co ją zaniepokoiło (jej mina zdradzała wszystko). Przybliżyła i włączyła przepływy czy coś takiego. N ekranie pojawiły się niebiesko czerwone plamy okalające szyjkę Małego :-(
Ale musi być dobrze i koniec.

Co do masażu to też słyszałam, że jest bolesny, ale podobno pomaga. Ja nie przygotowuję planu porodu, bo w naszym wypadku nie ma to sensu. Wszystko może się zmienić w ciągu 2 minut. Najważniejsze, żeby urodził się cały i zdrowy.
W piątek mam wizytę to dowiem się czegoś węcej o porodzie.

Edda masaż szyjki jest mega bolesny ale np. W moim przypadku bardzo przyśpieszył poród

dziewczyny co ile można brać no spe forte? Niby brzuch już aż tak bardzo nie boli i nie twardnieje aczkolwiek czuje mega ucisk z lewej strony pod podbrzuszem

Dzięki dziewczyny:-)
Czuję się jakbym pierwszy raz była w ciąży. W pierwszej nie miałam skurczy przepowiadających, w miarę normalnie chodziłam, a teraz to jak suwak - tylko mi laskę dać albo balkonik:-)
Obiad zjedzony, zaraz ogarnę kuchnię i legnę na łóżko. I wezmę nospę. I tak dotrzymam conajmniej do jutra:-)

Mężon zdążył wczoraj wypić 1 piwo, potem się przestraszył, że trzeba będzie jechać. I popijał z Mają pikolo:-)

Czuję się jakby mnie walec drogowy przejechał...

Mój brzuch jak z miesiąc temu się napinał tak teraz jest mięciutki

Katia to na USG można zauważyć czy dziecko jest owinięte ? Na zwykłej wizycie Ci to zauważyli? 3mam kciuki, aby wszystko było ok.

Ja już po obiadku a mała harcuje w brzuszku. Co by tu dziś robić ..

Miała któraś z was może robiony masaż szyjki macicy? Moja siostra miała 2 razy. Podobno dość bolesne. Nie wiem czy się decydować na to gdyby małej było nieśpieszno do wyjścia.

ja mialam w pierwszej ciazy i niezbyt przyjemne a nawet dosc bolesne ale po takim masazu odrazu zaczely mi sie mocne skurcze i rozwarcie sie robilo

reklama
tutaj jest dosc czesto stosowany masaz szyjki, nie zawsze daje rezultaty i do tego ponoc bardzo bolesny, kolezanka miala mowila ze myslala ze jej wnwtrznasci wyrwa, ja tam bym sie nie zgodzila
moja maja wariuje w brzuchu od wczoraj, ona to bedzie miala charakterek cos czuje:tak:

Do góry