reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

Ja mam za to wilczy apetyt...:) obiadek zjem dopiero o 18 z mężusiem a teraz kurcze wpierdzielam kanapki, korcą mnie jeszcze te czereśnie :D:D

reklama
Malkus oj ja też się denerwuję jak mnie brzusio zakuję szczególnie boli mnie jak smarcze nosa:-(
-kasiaczek- no ja w poniedziałek miałam tsh 2,8, maks lekarz powiedział że powinnam mieć 2,5 a już idealnie 1,5 biorę eutyrox 125 i jodit 200
A ja właśnie wszamałam zupkę chińska wiem że nie powinnam ale nie mogłam się oprzeć a teraz pomału zbieram się po brzdąca bo zaraz może nieźle lunąć deszczysko nareszcie:-D

Madzik - ja biore LETROX 50 - 1,5 tabletki, ale że jod bierzesz przy Hashi???

"O ile jod jest bardzo pożytecznym suplementem dla ludzi z niedoczynnością tarczycy o tyle staje się on niebezpieczny dla tych, którzy cierpią na chorobę Hashimoto. Jednym z klasycznych symptomów niedoczynności tarczycy jest powiększenie gruczołu tarczycy i tzw wole. Ludzie z chorobą Hashimoto również często posiadają wole na szyi i przyjmowanie dużych ilości jodu tylko te wole powiększa, podrażniając gruczoł tarczycy"

mnie brzuch boli przeważnie jak za szybko wstane ,wiecie taki gwałtowny ruch,czasami tez wieczorami jak już leze ale t jak za dużo chodze i jak młody za mocno mnie wykorzystuje

-kasiaczek- no to żeś mnie teraz nastraszyła ale w poprzedniej ciąży też brałam jodit 100 i nic nie było ale dla pewności w poniedziałek odwiedzę mojego endokrynologa

Mnie też pobolewa brzuch. Wczoraj całkiem mocno. Ale wiem, że po 5 tygodniu dziecko bardzo szybko rośnie, więc tam wszystko potrzebuje miejsca.

Dziś przeleżałam cały dzień. Jestem jakaś wkurzona :/

reklama
ja ide do endo we wtorek, ale czytałam teraz - ze kobitki z hashi - biorą w ciąży jod! ja teraz go unikałam. i nawet miałam witaminki dla starających się z jodem to odstawiłam! we wtorek powiem Ci jak mój endo się do tego ustosunkował. Nie panikuj kochana - jak poprzednio było oki - to teraz też bedzie ;)

Do góry