reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

Witam moje Kochane :-)
Nie było mnie chwilkę, bo po sobotnio-niedzielnym kopaniu jednak pojechałam profilaktycznie do szpitala i dzisiaj mnie wypuścili. Wszystko opisałam w odpowiednim dziale. Powiem jedno - już się bałam, że się jeszcze w tym roku rozpakuję :szok:

Ostatnia edycja:
reklama
Karolina ja mam lenia okropnego i do tego jeszcze jakaś rzeczywiście osłabiona jestem, bo w sumie ledwo się pomalowałam i ciężko mi się oddycha...
Joasia idę czytać, ale brzmi jak na dzisiejszy dzień przerażająco...

Zadzwonilam do tego lekarza i kazał przestać na parę dni brać żelazo i wziąć nospe, espumisan easy i trivagin to jakiś lek po kuracji antybiotykowej.
Joasia dobrze że tu dziś napisalas bo bym w końcu do tego lekarza nie zadzwoniła i się męczyła.

Edda trivagin to probiotyk zabezpieczający przed zapaleniem pęcherza czy infekcjami. Ja to brałam po kolejnej infekcji i chyba się pozbyłam dziadostwa więc polecam.

Ja przed chwilą na wypisie ze szpitala zobaczyłam bakterie w moczu (na co nie reagowali w szpitalu) i wysłałam męża do apteki po 100% sok z żurawiny - bleeee. Będę pić 2 razy dziennie i mam nadzieje, że wpłynie korzystnie.

Tez chciałam sok zurawinowy pić ale okres przydatności po otwarciu wynosi 6 dni wiec stwierdzilam że się nie opłaca i kupilam w kapsułach. Słyszałam właśnie, że średnio smaczny ten sok.

Hej dziewczyny!
No i spokojna noc za mną, bez żadnych kolek jelitowych. Ale niestety nieprzespana. Sikac chodze 3 razy i się rozbudzam. Jak juz zasne to mała mnie naparza po brzuchu, bo jej niewygodnie, jak zmienie pozycje to z kolei mi niewygodnie och... Kocham to :p

Joasia to na pewno. Wysikasz wszysciutko. A jak się ten sok pije ? Jak syrop ?

Edda piję ten sok z wodą, tak jak normalny sok :-). To nie jest produkt farmaceutyczny, więc nie ma określonego dawkowania. Daje go dość sporo, tak, żeby było dobrze czuć jego smak. Mojemu mężowi też kazałam pić przynajmniej na noc, bo czasami bolą go nerki jak wypije sobie piwko i wczoraj dolał do piwa :dry:.
Przeczytałam na etykiecie, że można go osłodzić miodem, więc pewnie wieczorem sobie zaserwuję taką wersję :-)

Znalazłam fajne artykuły o zapaleniu pęcherza w ciąży i o soku z żurawiny - polecam:

Ostatnia edycja:
reklama
No i się rozłożyłam na same święta :-( wszystko mnie boli nie mam siły się ruszać ten mój mały też dalej gorączkuje w dodatku chyba termometr mi pada bo wczoraj zmierzyład małemu temp i miał 40,6 dobrze że mąż wziął sobie l4 i może się nami zająć :-)

Do góry