reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

Edda89 ja jestem kosmetyczką z zawodu i henne możesz śmiało robić. Jakby Ci zrobili za mocno to pamietaj krem nivea-posmaruj dobrze i bedzie jasniejsza bo krem to tłuszcz i ściąga henne. Najlepiej niech Ci zrobi sam brąz albo brąz z czarną ale odrobinke..bo żeby nie było dużego kontarstu. Prze ślubem idź na henne wcześniej żeby ''doszła'' do siebie, zreszta zaobserwuj teraz po jaim czasie od zrobienia jest idealna. I czekamy na foto :-)
89Katia dziękuję bardzo. A Ty widze też chłopczyk... Również gratki :)

reklama
Ja wlasnie siedze w laboratorium po glukozie i czytam Was na telefonie. Wypilam ten roztwor bez problemu, bez cytryny i nawet moge powiedziec ze to nie byli zle:-) jak czlowiek glodny to wszystko jest dobre hihi przyznam ze mi tez synek w brzuchu odtanczyl dobrego breakdance'a po takiej dawce cukru!!! Wyniki bede miala po 15 w internecie.
Pobranie mam za 20 min a pozniej jade do Mamy na pyszne sniadanko i na cmentarz. Pogoda dzisiaj piekna ( wczoraj wieczorem wialo masakrycznie). No i fajnie ze mam dzien wolny w pracy :-)

Sandra gratuluje synka!

Witam się z rana, ja dopiero śniadanie wciągam ;-)Brzuch już mi sie wydaje troche lepszy, gorączki brak i leże dalej...
Zazdoszcze wam że już jestescie po glukozie ja dopiero wybieram się za tydzień ;-)

WITAM:)
dziewczyny czy tez was boli w pachwinachh/ja jak chodze to tak mi uciska,boli ze mam dosc ciazy:-(
juz bym chciała luty
odiczam dni..botak sie dlzuy
co nast ciąża to mi ciezej
w sob schylilam siei tak mnie zaboało wkrzyzu ,bardziej po lewejstronie ze czułam bol az do łydki
maz masował i przeszło
wczoraj mało brakowało abym spadła ze schodow..na brzuch
uff
ale miałam stresa
szłam z zebrania na autobus i schodziłam ze schodow,zle postawiłam lewa noge i juz widziałam siebie jak lece..ale udało mi sie zachowac równowage a bylo ciemno jzu..

Sandra dokladnie to samo mi powiedziala makijazystka. Mam sobie zrobic kolor grafitowy. Nie czysty czarny. I wlasnie zrobic sobie teraz zeby przed slubem wiedziec kiedy wczesniej sobie zrobic :-)w

edda89 no widzisz... To zrób grafitową jak mówi makijażystka..tylko zależy na jakiej hennie pracuje kosmetyczka bo ja mam grafit i jest dość ciemny...prawie czarny wiec tez niech uważa. Najwyżej pare dni teraz postraszysz hehe ;-) Nic sie nie martw..bedzie dobrze.Dobra kosmetyczka dobrze doradzi.I patrz czy nie maluje brwi zdziwionych czy groźnych bo to zmienia kształt i wyraz twarzy.Najlepiej jak najbardziej naturalne...i nie za cieńkie bo to nie modne już,ale jak kto woli :) Powodzonka:-)

Ja już robiłam glukozę i trochę wysoki cukier mi wyszedł po 2 godzinach :-( Miałam 139,8... Przeszłam na dietę, ale nie mierzę sobie cukru glukometrem, bo jeszcze czekam na jutrzejszą wizytę u lekarza. Wczoraj napisałam do gina smsa z moimi wynikami i kazała na razie się nie martwić. No ale trudno się nie martwić jeśli chodzi o własne dziecko...

Ja hennę zawsze robię ciemny brąz i jestem zadowolona. Wygląda naturalnie ;-) Dziś kosmetyczka miała oblężenie, więc zapisałam się na jutro.

anamari82 a jak w szpitalu w Tychach babki od noworodków? Podobno w Mikołowie wredne są jak nie wiem. W Mikołowie też jest to, że jak bym rodziła przed 38 tygodniem, to nawet mam tam nie jechać, tylko do Tychów albo Rudy Śląskiej. Nie są odpowiednio przygotowani na wcześniaki w Mikołowie. Więc kto wie, może jeszcze w Tychach wyląduje :)

grzechotka jak wrażenia ? Ja to po 1 jazdach nie mogłam się nadziwić, że kieruję sama samochód i on jedzie hehe :p Instruktor się mnie pytał, czy jeździłam już wcześniej samochodem, bo podobno tak dobrze mi szło. A ja 1 raz za kierownicą siedziałam :p
Te blizny po cc rzeczywiście są ledwo widoczne, nie tak jak kiedyś na pół brzucha sznyta.

wiesz co,ja niewiem jak teraz ale jak ostanio rodziłm-3lata temu to nie miałam "zastrzezen" do babek z noworodków
ja rodziłam corke 15.10 o 16:45
jak ją zabrali na noworodki ja jeszcze zostałam na trakcie porodowym a na połzoniczy wrociłam ok 19 lub 20
i miałam odpoczywac
..a rano jzu po 5 sie obudziłam,poszłam,.raczej pobiegłam..pod prysznic i chciałam miec córeczke przy sobie
a dopiero po 9:00 dzieci "rowoziły"
ale taka jedna z łozka obok mowi-to idz po dziecko
i poszłam..i dali mi ją:)
bez problemu
potem przyszła po nia bo dzieci do ycia i cos tam..
jak musiałam np wyjsc z ddziału po cos to zawiołżam dziecko na chwile,zostawiłam ez probleu i wrociłam

a odnosnie wczsniakow--jak byłam na tej konsultacji odn łzoyska-to wiezli noworodk-wczesniak pewnie bo w inkubatorkui tam na aparacie jakas cyfra 36
niewiem co to zon czy tydz w kt sie urodziłoczy cos..
ja jak syna rodziłam w 36 to był w inkubatorku ale zeby sie "ogrzewał",inne maluszki mniejsze byly,jakies mialo wenflon w głowce
ale takie przyp jak wczsniak juz w30tyg to do Ligoty zawozili
bo w 2 ciazy(2008)jak byłam na septyku jedna dziewczyna rodziła własnie w 30t
miała kroplowki na zatrxymanie porodu i 3--a nie pomoglo
ktg nie wykazywalo skurczy a ona czuła
i zaczeła krwic,zabraki ja ,urodziła i synka rzwiezli do Ligoty a ona potem jakos wychodziła

inny pzypadek
3lata temu byłam tez na septyku bo niby mało wód
naszczescie wszystko OK
ale była dziewczyna ktora była w 24tyg chyba i lezała ponad miesiac
małowodzie czy jakos tak,i nic nie mogli zrobic
jak miałam wychodzic przyszedłdo niej ordynator-ze jakies wkłucie miałaby miec zeby wod dostarczyc..ze jakcos to ratuja juz takie wczesniakile przewoza takie malenstwa do Ligoty
potem był jej tata i co?nagle miała miec zakladany krazek czy cos...CHYBA W ŁAPE DAŁ..BO NAGLE ZNALEZLI ROZWIĄZANIE

Witam :)
Dziś spędziłam ponad 2 godziny na teście glukozowym - okropność. Do tej pory jakos to znosiłam, dziś myślałam, że nie dam rady, ale dałam:-) Po glukozie nie jest wskazane chodzenie, z uwagi na to, że spala się ten cukier i wyniki będą zakłamane. Cytryna jest dopuszczalna. Woda nie wpływa na jakiekolwiek wyniki. Mam jednak nadzieję, że wyniki będą dobre i nie będę zmuszona szukać diabetologa.
Mój Młody jak leżał poprzecznie, tak leży cały czas. A jaką jazdę mi urządził dziś po glukozie!!!!!:szok: z 5 godzin kopania. Że też miał siłę ;-)
Rwa kulszowa nie daje za wygraną :no: zaczynam już ciągnąć nogą. Mam nadzieję, że to Młody uciska ten nerw, a po porodzie wszystko wróci do normy i te ataki rwy nie będą takie silne, inaczej czeka mnie operacja :no:

OK, muszę podrzucić Maję do świetlicy.
Miłego popołudnia

ja jeszcze nie miałam glukozy
5listide do gin'narazie mam zrobic bad na mocz,krew białko...
jak cos to zapytam we wt o te glukoze
to juz 23tydz,wiec chyba najwyzszy czas na to bad

myg to teraz odpoczywaj. Napewno przejdzie :)

Osa?????????? O matko też bym się wystraszyła nie lubie wszystkiego co ma skrzydła i brzęczy. Mój pies pierwszy ucieka jak słyszy brzęczenie osy a ja zaraz za nim :) Ale w październiku osa?? Pewnie chciała przezimować w ciepłym domku a tu wałek :)

ja sie boje os
2l temu miałam paniczny lęk-jak miałam picie zostawione na chwile to wylewałam bo sie bałam ze połkne
córki osa uzadliła'modsza w paluszek ze spuchł ale nie miała uczulenia
starsza potem nad morzem na plazy w udo
tez nie działo sie nic złego
mnie tez kiedys ze 2x uwaliła osa i tez mi nic nie było

Witam się i ja :-).
BB_Anna

"sandraa82 - witaj w klubie. Też jestem 82 rocznik i też będę rodzić pierwsze dziecko. Też podobnie jak Ty mam słaby wzrok (minus 4 na obu oczach) i będę się starała uzyskać zaświadczenie od okulisty.
Uważam że mamy takie czasy, że każda kobieta powinna móc decydować jaką drogą chce urodzić dziecko. Ja się nię przejmuję blizną po CC, bardziej się obawiam popękania, źle zszytego krocza, nietrzymania moczu, problemów ze współżyciem... Blizn po CC widziałam kilka i powiem szczerze że to pikuś."

Właśnie dlatego nie chce rodzić sn bo boję sie tych rzeczy jak Ty... A rana jak rana..zagoi się a ja uniknę tych nieprzyjemności.

Zgaga daje mi czsem popalić wiec te co tego cholerstwa nie maja to niech sie cieszą.. Mnie raz caaaały dzień trzyma a innego dnia nie mam wcale.
Byłam wczoraj na prenatalnych i dowiedziałam się kto tam we mnie 'mieszka' bo dotychczas nie wiedziałam i wiecie kto..? CHŁOPCZYK <3 A byłam nastawiona na dziewczynkę bo jakos tak od początku pragnęłam i nawet mi w kalendarzu chińskim wychodziła dziewczynka a ma ponoć 85% sprawdzalności..haha ale nie w moim przypadku. Ale strasznie sie ciesze,że chłopczyk a mój M to już nawet nie mówie...zresztą jak większość mężczyzn pragnie syna. Mamy teraz problem z imieniem bo mieliśmy wybrane Wiktoria..i wychodzi,że bedzie chyba mały Wiktorek albo Mateusz-tez mi sie podoba. Najważniejsze że ma wszystko na swoim miejscu i jest wszystko ok. Waży 0,5 kg :) I lekarz mi powiedział przyblizony termin porodu 1 marca...
Mi jeszcze pępek nie wychodzi ale widzę,że niewiele mu już brakuje. Ciekawe czy dziś mi gin powie kiedy mnie czeka glukoza,bo mam dziś wizyte.
odwana jestes ze chcesz cc

jak ja rodziłam 1 i 2 córke była taka syt ze w boksie obok rodziła inna
była wczsniej niz ja
tzn byly..
i za 1x i 2 to i jedna i druga miałyproblem ,bo skurcze były le szyjka sie nie skracała
jedna mame wołała a miał wredna połozna bo ją opierd..ze woła mame,ze teraz ma rodzic cos tam
ja miałam szczscie bo miałam b.fajne pozlone,prxy 2 corke lepsza niz poprzednio
i były bardzo miłe
maz tez ze mna był i jakos było mi łatwiej
ja uridziłam wczesniej a one potem miały cc
tyle sie umeczyły:( to w takich przyp rozumiem strach przed kolejym porodem

Witam dziewczyny,

ja dziś mam dzień poukładany. Jadę do kosmetyczki na regulacje brwi z henną (a propos mogę używać henny? ) potem na wizytę do lekarza a potem po odbiór obrączek :D:D

ja tam robiłam hennę
fajnie Ci,zawsze mozna sie zrelasowac -bynajmniej mnie relasuja takie "zabiegi upiekszajace"

Ostatnia edycja:
sandraa82 chodzi mi głównie o nadanie fajnego kształtu brwiom, żebym potem już sobie umiała sama wyrywać :) Doradzono mi brwi a'la Merlin Monroe, zobaczymy co tam wyjdzie :)

89Katia no widzisz jak lekarz kazał Ci się nie martwić to widocznie jeszcze nie ma o co. Chociaż fajnie się gada. Ja bym też się pewnie martwiła mimo wszystko. Będzie dobrze!

reklama
Do góry