reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

Myg pewnie wszystko ze zmęczenia. Odpoczniesz i wróci do normy :-)
Karolina masakra. Ja mam straszną fobię na wszystko co lata więc nawet nie chcę sobie wyobrazić tej sytuacji.
Ja się umęczyłam porządkami i teraz za to kręgosłup nie daje rady :/ Ale zaraz szykuję się do snu, tylko jeszcze pazurki muszę pomalować.
Jutro znowu aktywny dzień. Ale ja takie lubię, bo szybciej mijają ;-)

reklama
Hej dziewczyny. Ja również dziś mam za sobą glukozę, uffff. Uwielbiam słodkie ale to już jest przesada. Mdli strasznie. 2h trzeba siedzieć na miejscu, żeby właśnie nie spalać tego, po 1h pobranie i po 2h znowu i wtedy już można do domu na śniadanko. W ogóle w tej przychodni w której dziś byłam tyle mam z noworodkami w nosidełkach, M czekał trochę ze mną i razem nam się udzieliło, że już nie możemy się doczekać kiedy córcia pojawi się na świecie :) Co do pępka mi już wyskoczył bardzo, Marcel traktuje ten pępek jak mikrofon i mówi przez niego do siostrzyczki :D Zgagi póki co nie mam ale w pierwszej ciąży ujawniła się w ostatnich 4 tyg. ciąży i potwierdzam, że to paskudne uczucie. Synka rodziłam SN i teraz mam nadzieję, że nic nie stanie na przeszkodzie żeby było tak samo, jedyne co, to bardzo chciałabym nie być tym razem nacinana bo okres ze szwami wspominam gorzej niż sam poród.U Was też taka wichura? U nas wieje niemiłosiernie.Karolina Uuu ale miałaś niemiłą przygodę. Myślałam, że o tej porze osy już sobie odpuszczają.Myg Jutro daj sobie cały dzień odpoczynku, po takich wojażach brzuś musi odpocząć. W ogóle coś mi się poprzestawiało i nie mam opcji edycji tekstu, pogrubania itp. Muszę popatrzeć w ustawieniach.

Witam z rana :-)
Maja już je śniadanie, mężon w pracy. Zaraz będziemy się szykowac do wyjścia do szkoły. Po powrocie musze ugotować zupkę pieczarkową dla córci i zabrać się w końcu za prasowanie :no: Myślę, że tak 3-4 godzinki spędzę przy desce, ale uwielbiam prasowac takie maleńkie ciuszki, więc nie będzie źle.

Miłego dnia:-)

Witam się kolejnego dnia tygodnia :-)
Ale tu cicho :szok: Ja już oczywiście spać nie mogę od rana i myślę jak ten dzień ustawić, żeby wszystko się dobrze ułożyło. Po prostu muszę się ogarnąć i wszystko się poukłada ;-) Ale jestem chaotyczna... Bywa.
Selerowa wpadnij do mnie poprasować ;-) Ja tego nienawidzę, ale myślę, że przy takich maluszkach też mi się odmieni ;-)

Witam się i ja :-).
BB_Anna

"sandraa82 - witaj w klubie. Też jestem 82 rocznik i też będę rodzić pierwsze dziecko. Też podobnie jak Ty mam słaby wzrok (minus 4 na obu oczach) i będę się starała uzyskać zaświadczenie od okulisty.
Uważam że mamy takie czasy, że każda kobieta powinna móc decydować jaką drogą chce urodzić dziecko. Ja się nię przejmuję blizną po CC, bardziej się obawiam popękania, źle zszytego krocza, nietrzymania moczu, problemów ze współżyciem... Blizn po CC widziałam kilka i powiem szczerze że to pikuś."

Właśnie dlatego nie chce rodzić sn bo boję sie tych rzeczy jak Ty... A rana jak rana..zagoi się a ja uniknę tych nieprzyjemności.

Zgaga daje mi czsem popalić wiec te co tego cholerstwa nie maja to niech sie cieszą.. Mnie raz caaaały dzień trzyma a innego dnia nie mam wcale.
Byłam wczoraj na prenatalnych i dowiedziałam się kto tam we mnie 'mieszka' bo dotychczas nie wiedziałam i wiecie kto..? CHŁOPCZYK <3 A byłam nastawiona na dziewczynkę bo jakos tak od początku pragnęłam i nawet mi w kalendarzu chińskim wychodziła dziewczynka a ma ponoć 85% sprawdzalności..haha ale nie w moim przypadku. Ale strasznie sie ciesze,że chłopczyk a mój M to już nawet nie mówie...zresztą jak większość mężczyzn pragnie syna. Mamy teraz problem z imieniem bo mieliśmy wybrane Wiktoria..i wychodzi,że bedzie chyba mały Wiktorek albo Mateusz-tez mi sie podoba. Najważniejsze że ma wszystko na swoim miejscu i jest wszystko ok. Waży 0,5 kg :) I lekarz mi powiedział przyblizony termin porodu 1 marca...
Mi jeszcze pępek nie wychodzi ale widzę,że niewiele mu już brakuje. Ciekawe czy dziś mi gin powie kiedy mnie czeka glukoza,bo mam dziś wizyte.

Ostatnia edycja:
Witam dziewczyny,

ja dziś mam dzień poukładany. Jadę do kosmetyczki na regulacje brwi z henną (a propos mogę używać henny? ) potem na wizytę do lekarza a potem po odbiór obrączek :D:D

Edda nawet się nad tym nie zastanawiałam...I robię regularnie, bo inaczej wyglądałabym jak bym ich w ogóle nie miała.
Koniecznie wrzuć zdjęcie obrączek. No i relację z wizyty :-)

marta_a26 właśnie jak miałam próbny make up na wesele to mi makijażystka uświadomiła że bez pomalowanych brwi wyglądam niewyraźnie i blado na zdjęciu. I jak nie będe mieć henny to będą wchodziły najpierw moje włosy a potem ja :p:p Ja nie jestem przyzwyczajona, parę razy może henną miałam robione, boje się, że mi za bardzo zrobią. Ja ogólnie mam jasną cerę i jak mi zrobi takie fest czarne to będe wyglądać jak klown :D

reklama
Cześć ;-)

Edda można robić hennę :tak: Też się dziś wybieram ;-) Powodzenia na wizycie!

Sandra gratuluję synka!! Imiona bardzo łądne :tak:

A Marta jak zawsze od rana aktywna :tak: Ty to chyba nie umiesz się polenić, nie ;-)

Do góry