reklama
Karolina1987W
Fanka BB :)
Czesc
Vernita, jestes niemozliwa hehehe
Czytam Wasze posty i se pepek ogladam ale wyglada normalnie, maly kopie coraz mocniej i coraz wyrazniej czuje jak zmienia pozycje.
Co do porodu to bardziej boje sie cc niz naturalnego. bo to jednak operacja. Nastawiam sie na porod naturalny bez znieczulenia i oczywiscie to ostatnie nie jest decyzja ostateczna bo moze lezac na lozku bede blagac o zastrzyk
Ja dzis siedze w domu bo sie nabawilam przeziebienia, glowa mnie boli i zaczyna mnie lamac:/
Vernita, jestes niemozliwa hehehe
Czytam Wasze posty i se pepek ogladam ale wyglada normalnie, maly kopie coraz mocniej i coraz wyrazniej czuje jak zmienia pozycje.
Co do porodu to bardziej boje sie cc niz naturalnego. bo to jednak operacja. Nastawiam sie na porod naturalny bez znieczulenia i oczywiscie to ostatnie nie jest decyzja ostateczna bo moze lezac na lozku bede blagac o zastrzyk
Ja dzis siedze w domu bo sie nabawilam przeziebienia, glowa mnie boli i zaczyna mnie lamac:/
edda89
Karolina1987W moja siostra napisała na planie porodu z wykrzyknikami , że nie chce znieczulenia, a potem błagała, żeby jej dali I dali hehe
mój pępek już dawno wyszedł i mam wrażenie że mi go brzuch chce wyrwać hehe
co do porodu to ja się skłaniam ku SN tylko najbardziej się boję że mnie rozerwie i się będzie długo goić ;-/
ale cesarka się dużej chyba goi. Co do znieczulenia to ja niewiem pewnie wszystko wyjdzie w praniu :-)
Karolina zdrówka życzę.
co do porodu to ja się skłaniam ku SN tylko najbardziej się boję że mnie rozerwie i się będzie długo goić ;-/
ale cesarka się dużej chyba goi. Co do znieczulenia to ja niewiem pewnie wszystko wyjdzie w praniu :-)
Karolina zdrówka życzę.
Karolina1987W
Edda dlatego ja zaznaczam, ze chce znieczulenie, a pozniej poprostu nie musze go przeciez brac
anamari82
Ja nie dziwię się że ktoś chce cc np na życzenie, bo ja też będę prosić mojego gina jak nie będzie przeciwwskazań to prywatnie choćbym miała stanąć na rzęsach. Mój pierwszy poród był koszmarny i nie chodzi tu o ból, bo to da się znieść i teraz obawa że może być podobnie, to mnie przeraża...
Zazdroszcze tym które rodzą w 5 min, takie nawet nie myślą o cc i krytykują, ale nie każdej poród idzie gładko. Ja też myślałam sobie, że siostra dała rede 2 razy, wszystkie koleżanki też, to ja nie dam rady...? a jednak można się przeliczyć... :-(
Ja właśnie nasłuchałam się, że po prostu dla maluszka jest naturalnym przechodzić przez drogi rodne. Dostaje ten rodzaj ucisku, który musi dostać i że to jest zdrowe. A z kolei po cc zdarza się, że dzieci nie lubią przytulania, głaskania itp., bo po prostu brakuje im tego podczas porodu. Ja nie krytykuje innych mam i jak sobie pomyślę o tym bólu to też najchętniej chciałabym cesarkę, ale jak się da to będę się cieszyć z naturalnego. I trzymam się tej myśli, że jak maluch się urodzi i dadzą mi go w ramiona to cały ból przejdzie jak ręką odjął ;-)
Sylwia9 pytałam ostatnio M jak będziemy uczyć maluszka mówić na małego a on do mnie "No jak, fifol oczywiście" No i tak zostało :-)
Dziękuję za miłe przywitanie.
To ja ze swoją wadą -2,2 nie mam co liczyć na skierowanie od okulisty, nie wiem ile w tym prawdy ale kiedyś słyszałam, że to nie chodzi tylko o wielkość wady ale też o ciśnienie w gałce ocznej. Osobiście od zawsze myślałam o cc ze względu na moje zmiany żylne (powiększone żyły, które mogą się powiększyć podczas wysiłku), ale nie jestem już pod opieką żadnego specjalisty bo mam to od dziecka więc liczę na dobrą wolę gina.
Tyle się słyszy różnych historii, które się przydarzyły dziecku albo matce podczas naturalnego porodu, więc dlatego cc wydaje się bezpieczniejszą alternatywą zwłaszcza dla dziewczyn, które jeszcze nie rodziły.
Dziewczyny poradźcie jak to w końcu jest z malowaniem włosów, można czy nie? bo już nie mogę patrzeć na swoje odrosty.
(mam farbę bez amoniaku)
ja w zaden sposób ni chce krytykowc innych mam czy chca cc czy znieczulenieWitam dziewczyny, na mnie też zmiana czasu nie zadziałała Wyspałam się jak zwykle
anamari82 oczywiście każdy ma swoje zdanie. Moja siostra i sporo znajomych rodziło w Mikołowie i byli zadowoleni. Parę znajonych też rodziło w Tychach i nie byli zadowoleni. Więc to jest różnie... Ja wybrałam Mikołów, bo mój lekarz prowadzący tam pracuje i wiem , że się swoimi pacjentkami zajmuje jak najlepiej.
ja tylko po sobie napisałam ze ja bym nie chciała
mam nadziejez e zadnej nie uraziłam
co do szpitla Mikołów czy Tychy
ja o Mikołowie tylko xle słyszłam a jak tam jest iewiem
ja jestem z Tychów,rodziłam 3x i 4x tez zamierzm rodzic
Wiadomo ze kazda z ans inaczej przechodzi ciaze,poród to i jazda ma swoje wspomnienia
ja tm swoich porodów nie wspominam zle
wrweczprzeciwnie
raz tylko jedna mnie mzoe nie zjeb..tylko jak w 2 cizy pojechaam bo czułam skurcze to na porodowce ustały i usłyszalam-nie mogła sie pani jeszcze niacieszyc w domu?
ale zostałam na septyku bo na połzoicznym byl brak miejsc
ogolnie procz cholernych bóli nie było tak źle
Wczoraj była rodzina
brat pyta-a wy kiedy juz przestaniecie z dziecmi?-czy jalos tak-ale zartem to było
a maż-nigdy
a ja -bo dbamy o przyrost naturalny
ktos nie chce/nie moze to my nadrabiamy
haha
a hadziulka-zacytowałam Twoj post a zapomniałam odpowiedziec---ja tam farbowałam włosy w kazdej ciazy
i nic sie nie działo
młodsza corka ma włoski jasniejsze nizstarsza
pod słonce miała jakby ryze
to mamka zazartowała-=ze od farbowania rude
akurat..
ale ostatnio tez farbowłam ,teraz mam czarne
to moze córka bedzie miec czarne tez hahah
Ostatnio edytowane przez moderatora:
grzechotka
Grudniowa mamusia Kubusia
hej
ja dziś po pierwszych jazdach samochodem uuu spociłam się mocno tym bardziej że już po ulicach jeździłam dobrze że mało samochodów było ja nie wiem czy się tego nauczę jak pamiętam o jednym to zapominam o czymś innym i tak w kółko ale dojechałam nikogo nie potrąciłam ja jestem cała samochód tez więc jak na pierwszy raz może być
ja to bym nawet chciała rodzic naturalnie no może ze znieczuleniem ale i tak czeka mnie cc mam nadzieje że tym razem tez zrobią mi taka bliznę której nie będzie widać bo teraz to mam tylko delikatna niteczkę ledwo widoczną
ja dziś po pierwszych jazdach samochodem uuu spociłam się mocno tym bardziej że już po ulicach jeździłam dobrze że mało samochodów było ja nie wiem czy się tego nauczę jak pamiętam o jednym to zapominam o czymś innym i tak w kółko ale dojechałam nikogo nie potrąciłam ja jestem cała samochód tez więc jak na pierwszy raz może być
ja to bym nawet chciała rodzic naturalnie no może ze znieczuleniem ale i tak czeka mnie cc mam nadzieje że tym razem tez zrobią mi taka bliznę której nie będzie widać bo teraz to mam tylko delikatna niteczkę ledwo widoczną
Karolina1987W
Grzechotka i jak emocje? Fajnie bylo? ja przerwalam lekcje bo zaszlam w ciaze i tak mi hormony dawaly popaloc, ze jak zapomnialam sprzegla nacisnac i mnie potrzepalo w aucie to zaraz wyhodzilam z auta i mowilam zaryczana, ze nie nadaje sie na kierowce i nie bede juz jezdzic hehehehe
To tak samo z iloscia dzieci, na dzien dzisiejszy chcialabym miec 2-3. I najlepiej zeby to drugie bylo szybko ale moze mi sie pozmienia wszystko po porodzie, moze bede miala traume i nie bede chciala wiecej dzieci albo bede potrzebowala wiecej czasu. Wszystko wyjdzie w praniu
To tak samo z iloscia dzieci, na dzien dzisiejszy chcialabym miec 2-3. I najlepiej zeby to drugie bylo szybko ale moze mi sie pozmienia wszystko po porodzie, moze bede miala traume i nie bede chciala wiecej dzieci albo bede potrzebowala wiecej czasu. Wszystko wyjdzie w praniu
reklama
edda89
anamari82 a jak w szpitalu w Tychach babki od noworodków? Podobno w Mikołowie wredne są jak nie wiem. W Mikołowie też jest to, że jak bym rodziła przed 38 tygodniem, to nawet mam tam nie jechać, tylko do Tychów albo Rudy Śląskiej. Nie są odpowiednio przygotowani na wcześniaki w Mikołowie. Więc kto wie, może jeszcze w Tychach wyląduje
grzechotka jak wrażenia ? Ja to po 1 jazdach nie mogłam się nadziwić, że kieruję sama samochód i on jedzie hehe Instruktor się mnie pytał, czy jeździłam już wcześniej samochodem, bo podobno tak dobrze mi szło. A ja 1 raz za kierownicą siedziałam
Te blizny po cc rzeczywiście są ledwo widoczne, nie tak jak kiedyś na pół brzucha sznyta.
grzechotka jak wrażenia ? Ja to po 1 jazdach nie mogłam się nadziwić, że kieruję sama samochód i on jedzie hehe Instruktor się mnie pytał, czy jeździłam już wcześniej samochodem, bo podobno tak dobrze mi szło. A ja 1 raz za kierownicą siedziałam
Te blizny po cc rzeczywiście są ledwo widoczne, nie tak jak kiedyś na pół brzucha sznyta.