reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

Witam niedzielnie :-)
Zmiana czasu nic nie dała, nie wyspałam się bardziej, bo mój syncio nie przestawił sobie zegarka i wstał godzine szybciej...czyli normalnie na stary czas ;-)
sandraa - to super! Masz dużą możliwość na takie skierowanie. Może mi też załatwisz...? ;-) W sumie nasze województwa blisko siebie ;-) No właśnie takie historie mnie przerażają i moje przeżycie też, tyle przypadków skrzywdzenia dziecka dlatego myślę o cc.
handziulka - twoje pytanie już kilkakrotnnie się tu powtarzało. Oczywiście że możesz farbować włosy, a dlaczego by nie? Ja nie wyobrażam sobie chodzić z odrostami na pół głowy bo jestem w ciąży. W ciąży też trzeba o siebie dbać. Ja regularnie farbuję raz w miesiącu i tak samo w poprzedniej ciąży, więc niczego się bój :-)

Ostatnia edycja:
reklama
cześć dziewczyny:)

dość długo mnie nie było, może to dziwne ale na zwolnieniu mam mniej czasu, jak chodziłam do pracy:) myślę, że się bardziej rozleniwiłam:)

za tydzień zaczynam 3 trymestr, jak ten czas leci:) w piątek byłyśmy z Mamą moją na zakupach, te większe gabarytowo przedmioty zostawiłam sobie na styczeń bo nie miałabym ich gdzie pomieścić:) wózek już też wybrałam, ale to też na ostatnią chwilę kupimy bo zwyczajnie brak miejsca...

mieszkanko wysprzątane, i ciuszki dla Julka wyprane i uprasowane:) skorzystałam z pięknej pogody:-)
widzę, że u Was wszystko w porządku, bardzo się cieszę i 3mam za Was kciuki! :)

gab84 no zobaczymy czy mi sie uda dostać te skierowanie... :)
Zawsze bedą zwolenniczki naturalnego i zwolenniczki cc...każdy ma swoje przeżycia, doświadczenia i zdanie... Ja nie wiem co to poród naturalny ale wiem z opowiadań koleżanek czy z forum,że boli..a dla mnie ból to masakra. Wiem ,że rana po cc też boli bo wiadomo ale już chyba wole to niż mieliby mnie tam nacinać czy miałabym tam pęknąć-choć to nie jest powiedziane... Ta wersja to już dla mnie dopiero masakra.
handziulka ja akurat pracuje u fryzjera-ale fryzjerką nie jestem- i nie farbuję włosów bo nie mam takiej potrzeby ale widze, jak moja szefowa kobietom w ciąży normalnie farbuje włosy normlaną farbą ale niektóre babki boją sie i wtedy szefowa farbuje taka farbą color-tuch bo ona jest łagodniejsza ale też nie jest tak długotrwała jak normalna.

U mnie zmiana czasu wogóle nic nie dała...poszłam spac po 02:00 a wstałam wg nowego o 8:00 bo mój dzidziolek hasał... :-D i wcale nie czuję sie ani wyspana ani nie wyspana. Nie cierpie zmiany czasu a zwłaszcza tego. Po 16:00 juz bedzie ciemno :-( U mnie niedziela narazie mija spokojnie...czekam na bułeczki aż Mąż przyniesie,zjemy i leniu****emy :)
Miłej niedzieli wszystkim mamuśkom życzę :-)

Witam się i ja :)
Jejku jak ja się wreszcie wyspałam. Nic by mnie chyba nie zbudziło, tak mi snu brakowało.
Handziulka ja farbuję włosy od początku, też nie wyobrażam sobie chodzić z odrostami. Już się śmiałam nawet z moją fryzjerką, że przed samym porodem jeszcze do niej wpadnę, a jak już będę w szpitalu to będzie przychodzić mnie czesać, żebym jak człowiek wyglądała, bo się dzidziuś przestraszy ;-)
Dzasti rzeczywiście dawno Cię nie było. Ale tak to często jest, że im więcej teoretycznie czasu tym w praktyce go mniej. Ja też gdzieś cały czas latam, biegam i wymyślam zajęcie, ale ranki i wieczory spędzam raczej spokojnie i wtedy nadrabiam na bb :)
Już mama dzwoniła i niedługo zacznę się powoli zbierać, bo u niej tyle pyszności zostało i zaprasza na obiad. Jak tu nie skorzystać ;-)

Witam dziewczyny, na mnie też zmiana czasu nie zadziałała :D Wyspałam się jak zwykle :)

anamari82 oczywiście każdy ma swoje zdanie. Moja siostra i sporo znajomych rodziło w Mikołowie i byli zadowoleni. Parę znajonych też rodziło w Tychach i nie byli zadowoleni. Więc to jest różnie... Ja wybrałam Mikołów, bo mój lekarz prowadzący tam pracuje i wiem , że się swoimi pacjentkami zajmuje jak najlepiej.

Sandra no jelsi okulistaka da ci zaswiadczenie ze cc bedzie dla ciebie lepsze to zapewne lekarze wezna to pod uwage ... oj kochana nie tylko przy naturalnym porodzie zdarzaja sie takie rzczy jak opisałas .. przy cc tez zawsze moze sie cos stac ...nie pamietam kiedy ale był w tv przypadek ze podczas ciecia przecieli dziecku skore na głowce ... ale kurcze juz dokłąndnie nie pamietam jak to było ...

edda dokłądnie opinie na temat szpitali sa podzielone bo wiadomo kazdy ma inne doswiadczenie ... mi w naszym Mikołowskim szpitalu najbardziej pasuje to ze sale sa gora 3 osobowe i lezysz sobie w spokoju a nie 6 kobitek na sali i tabuny ludzi odwiedzajacych masakra :-p lezałam w takich warunkach prawie 3 miesiace i podziekuje :laugh2: a no i co najwazniejsze lekarz prowadzacy ciaze jesli jest w szpitalu gdzie rodzisz no to jest super :rofl2:

Ostatnia edycja:
Monila nie mówię, że bedzie lekko z skierowaniem ale okulistka jest moją klientką i jest dość spoko a poztym już jej napomknęłam,że zamierzam sie do niej wybrać właśnie po to ale zobaczymy. To jej decyzja i ona zdecyduje o tym,aczkolwiek dlaczego mam nie spróbować,a nóż sie uda :-)

Nie wytrzymam z tą zgagą!! Wam też dokucza kobitki?? Bo i migdały jem i na chwilke pomagaja a i czasem mleko-choć nie cierpie..ale też mało pomaga :-( Ach...dokuczliwa jest ner raz baaaardzo...

a no jasne spróbować zawsze warto :tak: ja akurat nie mam problemu ze zgaga .. tzn czasami ja mam ale nie zwalczam jej niczym bo leka nie cierpie a migdały tez nie pomagaja .. wiec staram sie o niej nie myslec i jakos leci :-D

reklama
Do góry