reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

malkus dzieki za rade:) ale chyba na razie nie bede dalej testowac bo nie chce sie dac zwariowac. co ma byc to bedzie! ale ejstem dobrej mysli b w poprzednim cyklu 2 dni po terminie wyszla ma mega blada kreska dopiero po ponad 5 min a teraz dzien przed @ po 30 sek byla wyrazna;)

a z tymi zwolneiniami w ciazy to u mnie lekarz tez sam proponowal:) wiec tym razem mam zamiar skorzystac czym predzej;)

jak czytam te wasze objawy ciazy to juz sie boje;) pierwsza ciaze zniosilam fatalnie. ciagle wymioty przez 20 tygodni, bezsennosc, bole brzucha i plecow, sennosc w dzien, stawianie sie brzucha przy chodzeniu, kopniaki po zebrach az mi skora dretwiala i straaaaszny ucisk na przepone (oddychalam plytko i nie moglam siediec w pozycji pionowej) :) mam nadieje, ze tym razem moje cialo lepiej bedzie dostosowane hehe

reklama
witam nowe mamy:-)

Monila chętnie bym wpadla tylko za daleko trochę;-)
:-)
co do lekarza to ja mam 2 ,jeden na nfz i tego kocham,prowadzil moje poprzednie ciaze i wie o co chodzi i to od niego mam zwolnienie
natomiast ostatnio bylam prywatnie i powiem wam ze taki burak ze szok,nawet się mnie zapytal czy pracuje,ile godzin ,nic dobrze ze choiaz dal skierowanie na badanie pappa bez mrugniecia okiem,wiec czy na fundusz czy prywatnie ,trzeba trafic na swojego lekarza

Witam moje Drogie,
dołączam się do Lutoweczek. W zeszłą środę test ciążowy pokazał szczęśliwe dwie kreseczki. Wczoraj byłam na 1 wizycie u gina i jestem w 5 tyg. i 3 dniu :))) To będzie moja pierwsza dzidzia, więc chętnie pouczę się od koleżanek z większym doświadczeniem. Jedyne co mnie zaniepokoiło (co pisałam w wątku tematycznym), mój gin powiedział mi , że mam macice w kształcie serca. Zapytałam co to oznacza, powiedział , że nic takiego, jedynie będzie mnie bolał bardziej brzuch. Po przyjściu z wizyty, niepotrzebnie zaczęłam czytać o tym w internecie. Wpisując w google MACICA W KSZTAŁCE SERCA wyskoczyło mi MACICA DWUROŻNA. Mój gin tego tak specjalistycznie nie nazwał, nawet mi to pokazał ale ja tam nie widziałam typowej dla macicy dwurożnej przegrody, więc nie wiem czy to to samo. Miałyście może styczność z czymś takim ? Za 3 tyg. idę na ponowną wizytę i mam nadzieję , że usłyszę bicie serduszka i więcej się dowiem na temat mojej SERCOWEJ MACICY. :)) . Trzymajcie za mnie kciuki. Pozdrawiam!!

witam nowe lutówki i gratuluję dwóch kreseczek :-)

u nas też straszny upał, nie mam na nic siły, zbierałam się cały dzień do umycia okien w dużym pokoju ale w końcu nie dałam rady;-)na dodatek od dzisiaj mam mdłości trochę mocniejsze i ledwo dałam radę zrobić obiad. Najgorsze jest to ciągłe uczucie głodu, zapycham się nektarynkami i sucharkami:tak:

Dzisiaj rano nie dopięłam się w swoich ulubionych krótkich spodenkach a było to jeszcze przed śniadaniem;-)

hapymama no to niezle z tymi spodenkami:-p ja jak narazie mieszcze sie w swoje ciuchy bez problemu:-) i ciekawa jestem czy jak w sierpniu pojdziemy na weselicho czy bede musiała kupowac nowa kiecke :-p bo teraz w kweitniu bylismy kupiłam fajna kiecke no i mam nadzieje zmiescic sie w nia w sierpniu :-)

no wiesz Monila to czwarte dziecko;-)ja ogólnie szczupak jestem ale brzuch mój już ma tendencję do szybszego rozciągania się. W trzeciej ciąży już w 3 miesiącu wszyscy widzieli że jestem w ciąży nie dało się ukryć:tak:

Mówicie ze przy kolejnej ciąży szybciej widać? ? Bo ja za półtora miesiąca ślub biorę i sukienka juz leży jak Mierzyłam to była w miarę ns styk a jak przytyje to co ja zrobię? ???

hej czytam was regularnie ale niestety przez brak kompa nie mam jak popisać z wami :-(
Witam wszystkie nowe lutóweczki :-):-)
Powiem wam że poprzednia ciąża w porównaniu z tą jest tragiczna!! W pierwszej ciąży jedynym objawem były częste wizyty w toalecie a teraz normalnie się czuję jak by walec po mnie przejechał. Najchętniej nastawiałabym sobie jedzenia przy łóżku i nie wychodziła z niego przez cały dzień. Dziś rano zaprowadziłam małolata do żłoba poszłam odebrać badania które są w miarę dobre czego się nie spodziewałam:-) i jak wróciłam o 9 tak od razu do wyrka i wyszłam z niego dopiero po 13 za to w nocy spać jakoś nie mogę :-( Jutro mam pierwszą wizytę u lekarza już się nie mogę doczekać co mi powie :-) Lecę jeszcze z małym na plac zabaw niech się wyhasa to może wieczorem szybko padnie :-)

magdzik to szybko juz masz te potworne objawy ciazy:) a ta bezsennsc wspolczuje :( ja pamietam, ze przez kilka tyg budzilam sie o 2 rano i nei mogam spac do 6-7. pamiatm, ze juz plakalam nawet z wkurzenia. ale tobie teg nie zycze!!!

happymama no to pewnie juz niedlugo u ciebie bedzie widac brzuszek znowu:)

reklama
Beti1986 sama z siebie się aż tak bardzo nie budzę tylko ten mój łobuziak wstaję w nocy a ta na piciu a to na siku i jak już do niego wstanę tak za chiny nie mogę usnąć tylko łażę po mieszkaniu sama nie wiem po co ;-)

Do góry