reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

Dziewczyny na prośbę kasieczka wklejam:
"Zostawili mnie w szpitalu po wczorajszych krwawych wymiotach. Jak wszystko będzie ok i wymiotować nie będe to mnie wypuszczą. Potrzebna mi będzie konsultacja gastrologiczna, bo oni nic więcej jak zatrzymać wymioty i zmonitorować dzidzię nie mogą. Pozdrów i przekaż jak możesz moim lutówkom"

No to pozdrawiam i przekazuję ;)

reklama
Po pierwsze macie świętą rację! Waga wagą ale najważnieszy dzidziuś.

Po drugie bylismy dzis tak sobie podpatrzeć wózki i zobaczyłam zabawki o których istnieniu nie miałam pojęcia... z bijącym serduszkiem, np. na allegro:
STERNTALER owca z bijącym sercem Stanley (3588871859) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Myślimy z mężem że to taki chwyt reklamowy pewnie :) Ale nie powiem że się nie zaczytałam :)

Po trzecie... byłam dziś z Igorkiem u dentysty po raz pierwszy na NFZ bo tak to latam prywatnie...
Poczatkowo strasznie się wkurzałam bo czekaliśmy sporo.. ale pani okazała się przesympatyczna i jestem miło zaskoczona.
Zazwyczaj jak się idzie za darmo to patrzą spod byka, a tu proszę :)

Kasieczek! Zdrowia i szybkiego powrotu do domu!!!!!!!!!!!!!!!

Hej! Wagą się nie przejmujcie. Ja w poprzedniej ciąży zaczynałam od 57 kg, a przy porodzie było 74kg. Nie mogłam uwierzyć. Po porodzie szybko się spada z wagi, bo dziecko, wody płodowe... Jak się karmi piersią to waga leci w dół niemalże samoistnie i na dodatek ciągle byłam głodna i jadłam mega dużo, ale zdrowo, więc wyszczuplałam po ciąży tak, że wyglądałam jak szkielet i kości. Pół roku karmiłam małą i schudłam do 52kg!!!! Potem wróciłam do pracy, więc już jej nie karmiłam piersią i zaczęłam jeść mniej zdrowo;-). Druga ciążą zaczynałam od 54 kg, więc mniej niż poprzednio;-) A różnica wieku pomiędzy moimi bobasami to będzie niecałe 2 lata

Hej!

Ja dziś również dołączam do wizyt połówkowych, moja na 16:30 więc już całkiem niedługo.:tak: Trzymam kciuki za pozostałe wizytujące ;-)
Gabi84 Pytałaś o czapki, ja mojemu synkowi chyba zakupię taką:
Czapka FAMILY vintage ONE SIZE naszywki PROMOCJA! (3566689561) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Sylwia9 Dopóki nie wdroży się dziewczyna na zastępstwo to o zwolnieniu mogę pomarzyć ale mam nadzieję, że do końca października się z tym uwinę.
Biedna Kasieczek współczuję jej strasznie, oby w końcu te wymioty się uspokoiły i mogła cieszyć się ciążą.

Oki lecę się szykować pomału. Napiszę później co i jak.

Widze temat wagi. Ja już przytyłam 4 kg i odkąd przestało mnie mdlić mam ochotę jeść :tak: I tak jak piszecie, nie przejmuję się wagą, bo aby dzidzia był zdrowy, a z poprzedniej ciąży bardzo szybko wróciłam do swojej wagi więc teraz się nie boję tyć bo wiem że da rady schudnąć ;-)
Kari - widziałam te zabawki z bijącym serduszkiem, to chodzi o to że jak zostawiasz maluszka samego śpiącego gdzieś w łóżeczku z tą przytulanka to on czuje bicie serca tak jakby mama była kolo niego i jest spokojniejszy (podobno).
ajentka - świetne te czapy, wydają się grube i ciepłe :tak: w sobotę jadę kupić kurtkę i jak nie znajdę czapki to kupię którąś z tych :-)
kasiaczek - wracaj do zdrówka bidulko :-)

No i kciuki za dzisiejsze wizyty!!!!!!!!!!!!!

hej, ta owieczka super, zastanowię się nad nia :happy2:
czapka tez fajna tylko czy nie będą uszy wychodzić???ja do tej pory kupowałam ze sznurkami.

Dziękujemy za info od Kasieczka niech szybciutko wraca do siebie i do nas! ;-)

Verita ja to się obawiam że po świetach to już będzie za dużo tych kilogramów, bo ja nie będe mogła nie zjeść tych wszystkich świątecznych pyszności :tak:

Kari ciekawe czy taka zabaweczka się sprawdza co do dzieci.

Agasim jaki chudzielec z Ciebie waga 54kg?? Kiedy to było chyba w gimnazjum hehe ale ładnie w pierwszej ciązy dobiłaś aż do 74kg i na prawdę jeszcze szybciej wróciłaś nawet to niższej wagi,

Ajentka no mogła by się nowa wdrożyć jak najszybciej, a Ty w końcu sobie odpocząć, a czapka superowa, ja sama lubię takie z pomponami :)

Gabi tak jak ja nic a nic się nie przejmuję wagą z czasem się schudnie :)

Ale ten czas pomału leci! Chciałabym już byc na wizycie ;-)

reklama
Do góry