reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

witajcie, dzisiaj po 48 h powtorzylam bete, wyniki po 14-tej, jestem wydygana na maxa, bo znowu kawa latte rano ze mnie poleciała i podbrzusze spiete i kluje, jestem zlej myśli, boje się, przy córci tak nie mialam:no::-(

reklama
Kasoku spokojnie. Mnie właśnie w poniedziałek gin instruował na temat ciąży, zakazów, nakazów, dobrych objawów i tych złych. Otóż brudzenie jak to nazwał w kolorze "kawa z mlekiem" jest normalne, lekko brązowe, ciemne też normalne, fizjologiczne. Podejrzenie ma wzbudzić tylko plamienie jasną żywą krwią.
Daj znać jak betka.

zadzwoniłam do gina i powiedział mi,ze jak jestem w terminie mojej @ to mogę tak plamic i mogę czuc ropulchnienie na dole, ale tak się boje, bete będę miała po 14 dam wam znac dziewczynki.

Widzę, że wyszedł temat wagi... 7 kg?! Bożę przecież to tyle co nic! Ja ostatni raz jak ważyłam się przed pierwszym porodem to miałam równiutką setkę na liczniku! To oznaczało 30 kg na plusie! I tak cudem wróciłam do 75, ale nie chuchu mniej. Boję się, że teraz będzie podobnie. Przybrałam tyle choć jakoś przesadnie nie "żarłam". W drugiej połowie ciąży to już był regularnie 1 kg tygodniowo więcej :crazy:
O ile miałam wąty czy we wrześniu wrócić do pracy jeśli wszystko się uda, to dziś mi już się całkiem rozwiały. Użeranie się z gimnazjalną dzieciarnią w tym stanie jest ponad moje siły.
W pierwszej ciąży pracowałam do 7 miesiąca, ale tym razem sobie odpuszczę. Żadna tam ze mnie Siłaczka żeby poświęcać zdrowie dziecka i swoje dla takich nerwów.

spooky no ja w pierwszej wazylam 85 kg z 50 startowałam, teraz waze 49-50 i mam nadzieje nie przytyć dużo.

Moja kumpela urodzila dwojke i jej waga startowa 40 kg jak rodzila za każdym razem wazyla 46 kg, nikt się nie zorientowal,ze jest w ciąży nawet jak była na ostatnich nogach, a dzieciaki się duże zdrowe urodzily, niesmowite, taka ma urode, teraz znowu 40 kg wazy ubiera się w dziecięcym sklepie.:tak:

dziewczyny beta 990 po 48 h czyli ladnie rosnie ufffff

Ostatnia edycja:
czesc dziewczyny
postanowiłam do was dolaczyc choć podczytywalam od początku
mój termin porodu to 5 luty,przynajmniej tak obliczyl mi dzisiaj mój gin,zarodek jest,brak serduszka ale nie denerwuje się bo liczyłam się z tym
ze względu na wcześniejsze komplikacje z poprzenimi ciążami dostałam od razu zwolnienie lekarskie dupka i luteinę dopochwowo

reklama
Witajcie dziewczynki,
ja już po wizycie. Martwię się, bo rano troszkę krwi się pojawiło, niewiele ale jednak :(
Lekarz powiedział, że ciężka sprawa bo na tym etapie nic nie jest w stanie zobaczyć. Tak naprawdę gdybym wcześniej nie zrobiła testu myślałabym, że to okres, miałam dostać wczoraj.
Kazał mi zrobić bete jutro i w poniedziałek, za tydzień z wynikami do kontroli.
Gratulacje dla Wszystkich!!

Do góry