reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

Witam,
Ja zrobiłam test w dzień planowanej miesiączki z ciekawości 29.05 i wyszedł pozytywne potem koleny tego samego dnia i nastepnego dnia poleciałam do gina ale zupełnie nic nie bylo widac :( na wizycie ginekolog zrobił mi koleny test ale juz 25 ja robilam 10 i ta 25 była negatywna, kazał przyjsc za tydzien, oczywiscie dwa dni pozniej zrobiłam 3 testy pozytywne ale słabsze kreski no i dzis bo juz waruje koleny i sa dwie i mocna ta druga :). Jutro wizyta u gina, tak bardzo pragnełam tego maluszka trzymajcie kciuki, a termin mam na 4 lutego .

Moze cos napisze o sobie, jestem mamą 7 letniej córki i praktycznie 9 letniego syna, od 2,5 roku staram sie o maleństwo, w czasie kiedy sie poddałam czyli jak usłyszałam że tylko in vitro ( styczeń bierzącego roku ) teraz widze dwie piekne kreski.

Mam nadzieje że będę mogła z wami przejść te 9 miesięcy

Pozdrawiam serdecznie
Karina

reklama
kariin GRATULACJE, wiesz, w grudniu mój maz miał tak slabe wyniki nasienia,ze androlog powiedział nam,ze nawet do in vitra się nie nadaja , a tu proszę, tez ujrzałam II kreski. Z usg się wstrzymaj , na razie gin nic tam nie zobaczy, dopiero w 6-7 tc , widać.

Karina Gratuluje :-) i witam w naszym gronie , choc ja sama sie tutaj jeszcze nie pewnie czuje ;-)

ja tez jeszcze do gina nie ide bo nie bedzie nic widac a jak za tydzien pojde to bedzie 5 tydzien z paroma dniami wiec juz cos powinno byc widoczne :-p

Ja dziś zaszalałam i kupiłam prawdziwe ciążowe witaminy - Prenatal, które brałam w pierwszej ciąży. Miałam w domu Centrum, ale nie wiem czemu jest na nich napisane żeby nie brać w ciąży. No i przesadziłam, ale w Rossmanie był w promocji krem na biust i na rozstępy Bielendy - też wzięłam :rofl2: Sama radość z takich zakupów:rofl2:
Ból brzucha wieczorem zelżał - zauważyłam, że muszę więcej chodzić, wtedy przestaje boleć. No i na okrągło latam do łazienki - posunęłam się z tego powodu znacząco w czytaniu książki, bo za każdym razem 2-4 strony przeczytane w wc:-D

spooky no wlasnie jak chodze to mniej boli jak siadam zaczyna tam na dole rozpierać i krzyże pobolewają, wykapalam się i zaczelo mnie mdlic, teraz boli lekko prawy jajnik, lewy się uspokoil, no i wkurzaja mnie te gazy, ale to od luteiny, no i to napompowane podbrzusze, siusiu tez często robie, az wczoraj zbadałam mocz, macie moze takie nieprzyjemne gniecenie na dole jak pęcherz się zapelnia????

spooky to powiadasz,ze już wykupilas kremy na rozstępy???:-D dobre, ja na razie koncze balsam ziaji, potem pomysle o nivea tym tłustym, ale w pierwszej ciąży na tydzień przed rozwiązaniem wylazły mi rozstępy na pośladkach na przodzie ud i lydkach :szok:,tyle moja skora wytrzymala i tydzień przed bach, ale teraz ich nie widać.

dziewczyny w pierwszej ciąży przytylam 35 kg, z 50 na 85, teraz znowu waze 49-50 i modle się o nie wpieprzanie w ciąży .

spooky co do książki to gwalce stevena kinga "pod kopula" ma ona ponad 800 str jestem na 500 i tez teraz zwiekszylam czestotliwoc siadania do niej.

Ostatnia edycja:
ja w pierwszej ciazy przytyłam 7kg a obzerałam sie jak swinia( jadłam bardzo duzzzzo słodyczy) no i przez 3 miesiace lezałam cały czas w łozku tak wiec to tez pewnie wspomogło te kilogramy :-p a teraz zobaczymy jak bedzie :-p

ja na rozstepy tylko oliwke stosowałam i rozstepow brak , nie wiem moze taki moj urok ..

aaaa mam ochote na pierogi :-p

Ostatnia edycja:
monila co to 7 kg, superowo przytylas, ja na szczęście jeszcze zachcianek nie mam, ale jestem dopiero w 4 tc, wiec pewnie się zacznie.

monila widze, ze ze slaska nadajesz, a z której części???ze tak rzekne??ja z centrum dowodzenia, czyli Katowice :D

Ostatnia edycja:
ajj ja czekam na mdłosci :-p w pierwszej ciazy mnie strasznie meczyły ale dzieki nim byłam spokojniejsza ...
u mnie wychodzi 4tydz, i 3 dzien ... pamietam jak w pierwszej ciazy jadłam lody z prazynkami paprykowymi albo czekoladowe pianki z musztarda :-p hahah

podobno kazda ciaza jest inna, mnie mdlosci zaczely meczyc po 7 tc (chyba o ile dobrze pamiętam) ale piersi mi od razu wywalilo, a teraz dwa wiszące flaki, hmmm:baffled:

reklama
no to ja znowu miałam na odwrot w pierwszej ciazy mdłosci od samego poczatku a cycochy normlane a teraz cycochy takie nabrzmiałe jakby miały zaraz wybuchnac i strasznie takie tkliwe sa ... :-p tak jak piszesz podobno kazda ciaza inna :-p

Do góry