reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

u mnie piersi jak balony , mam wrazenie ze zaraz wybuchna :-p

spooky27 ja tak smao jak ty od kad zobaczyłam dwie kreseczki na tescie nie mam ochoty chodzic do pracy

Ostatnia edycja:
reklama
spooky moja Matyska wiedziała już od roku ze nbedzie dzidzi, ale jak nie wychodzilo pytala się kiedy się pojawi, potem mi kibicowala, wec ja na szczęście nie mam z tym problemu, słuchajcie lori na staraczkach napisał mi,ze już mam nie isc na kolejna bete, ale ja się bije z myślami, czy nie isc kjeszcze w piątek i zobaczy, cholera tak długo się starałam, ze teraz zaczynam dużo myslec na temat przyrastania bety, na temat zagniezdzenia i bicia serduszka. Gdzies przeczytałam,ze w 4 tc jest zagniezdzenie, a przecież implantacja wystepuje pare dni po stosunku???jezu ja nigdy nie miałam plamienia implantacyjnego i się już pogubiłam. Chyba dam na luz i już nie pojde na bete, co o tym sadzicie????

moje cycki nie boal nie rosna nic, cisa, w pierwszej ciąży już miałam jedrne i pelniejsze, a teraz oprócz dyskomfortu tam na dole i większej senności nie wiedziałabym ,ze to ciaza, nawet kilo schudłam, hmmm...

Ostatnia edycja:
Kasoku - pierwsza beta wiadomo potwierdza nam ciążę. Ja też najpierw zrobiłam żeby się upewnić. Wynik w 29 dc = 155. Niektórzy twierdzą że to bez sensu ją robić bo wystarczy pozytywny domowy test ciążowy. Druga beta jest trochę ważniejsza bo pokazuje przyrost w czasie czyli rozwój, no i ja się skusiłam. Fakt że po 4 dniach i było 950 ale w kalkulatorze mi wyszło że jest dobrze. Zawsze to daje jakiś tam komfort psychiczny, bo na wizytę u gina trzeba poczekać wieki.

U mnie to w ogóle chyba późno było zagnieżdżenie sądząc po wartościach bety. Są prawidłowe, ale nie jakoś imponująco wysokie. Dlatego tez wczoraj nie było widać jeszcze zarodka. Lekarz z resztą przed USG powiedział, że jest wcześnie i że szału na ekranie to nie będzie :)

Moim jedynym objawem są pełne (jeśli można tak o nich w ogóle powiedzieć) i trochę obolałe piersi.

mi beta wczoraj wyszla 427,98 wskazuje to na 4-5 tc, nie wiem sama, chyba dostaje do glowy, ja mam lekko obolale piersi po bokach i bola mnie krzyże, chyba pojde na bete w piątek rano czyli po 4 dniach, zobaczę.

do gina zapisałam się za dwa tygodnie dopiero,bo wcześniej nie ma sensu :no:albo będzie widać ,ale w pierwszej ciąży poszlam w 4 tc i g...było widać, ginekolog mi powiedział,ze być może jestem w ciąży,ale na dzień dzisiejszy on mi nie stwierdzi,wiec nauczona pojde w 6 tc, a w piątek na bete

Abb_anna napisz mi jeszcze jak obliczasz przyrost bety, jak zrobie jutro to ile najmniej powinna wyjść, skoro wczoraj miałam 427,98????

Ostatnia edycja:
Witam lutoweczki i zycze spokojnych juz 8-miu tylko miesiecy :)
Pozdrawiam, styczniowka 2014 :)

ufff udało mi sei wczesnije urwac z pracy ;-) co za radosc :-p

dziewczyny powiedzcie mi jak u was jest z śluzem ? bo ja mam cały czas wrazenie ze mam mega mokro a jak ide do wc zeby to sprawdzic to na wkładce jest sucho albo lekko wilgotno ...:eek:

u mnie leje się woda i mam ciagle tam wilgotno.
napiszcie mi czy boli was podbrzusze??czy kluje???ja biore 2 razy po 2 luteiny dopochwowe, czy ktoras z was bierze???i mam straszne gazy po niej czy to możliwe???

mnie tez podbrzuszke pobolewa tak jak na @ ale nie cały czas ... jak narazie nie biore nic ale pewnie sie to zmini p wizycie u ginka biorac pod uwage moja pierwsza ciaze ..

reklama
Kasoku

"W prawidłowej ciąży poziom HCG wzrasta przynajmniej o 66 % w ciągu 48 godzin i o 114 % w ciągu 72 godzin. Im ciąża późniejsza, tym wzrost HCG wolniejszy i w przedziale od 1200 mIU/ml do 6000 mIU/ml poziom HCG podwaja się średnio w czasie 96 godzin (4 dni), a dla stężeń przekraczających 6000 mIU/ml czas ten może być jeszcze dłuższy."

"Stężenie HCG nie powinno podwyższać się o mniej niż 66% w ciągu 48h, 114% do 72h i 175% w ciągu 96h. Gdy wartość osiągnie 1.200 - 6.000 mIU/ml, wzrost następuje co 72 - 96h".

Tutaj możesz sobie wpisać wyniki i sprawdzić:
HCG Calculator and hCG Level Tool | BabyMed.com

Mnie czasem lekko zakłuje coś w podbrzuszu, tak ze 2 razy w ciągu dnia.
Śluzu mam trochę i jest mleczny, biały od czasu owulacji.
Luteiny nigdy nie brałam.

Do góry