reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

magdzik 60kilowy maz:) rzeczywiscie chudzinek...:) Ja 60kg wazylam na dzien przed pierwszym porodem:) To taki facet juz by mnie nie udzwignal:) Moj ma prawie 190wzrostu, wiec wage mial i tak dobra, zwlaszcza, ze duzo plywa w przeciwienstwie do mnie, bo ja nie umiem:( Ale moj typ juz tak ma:) Jak ma cos ustalone, tak musi byc:) Apropo moj mezus ma 25wrz urodziny i wczoraj oznajmil mi, ze on chce nowy samochod:) Ja na to, to idz i sobie kup, a on okey czyli mamy jednomyslne zdanie:) Stracilam pole manewru:)

Ostatnia edycja:
reklama
Magdzik ale długi post :-) Co do zapału i sprzątania. U mnie przez tydzień była mama i bardzo mi pomogła. Posprzątała mi generalnie kuchnię, umyła okna, więc ja teraz tylko na bieżąco muszą ogarniać. Zauważyłam, ze jak z rana wszystko ogarnę, to dzień mam lepiej zorganizowany i lepszy humor, bo jest czysto. Ale nie zawsze tak było :-D

Poprasowałam Mężowe koszule na cały tydzień i chyba idę po kawkę, bo jakoś spanie mnie wzięło

witajcie!

ja też się dziś wyjątkowo wyspałam, ale prawie od 21 do 6.30 - to wręcz wypada.
Rano zrobiłam morfologię i oddałam mocz, fajnie że już jest możliwość sprawdzenia wyników w internecie, przynajmniej nie muszę biegać przed i po pracy. Już dziś będę miała po południu, mam nadzieję że będą ok.
dzwoniła dziś do szkoły rodzenia, ale pani kazała mi zadzwonić po 1 listopada żeby się zapisać, i od listopada będę brała udział 2 X tygodniowo po godzince.

Ja na początku tygodnia miałam dużo skrzepów krwi w nosie, i do tego powieka mi drgała - więc wyraźne osłabienie - zazwyczaj tak mam kiedy po mału zbliża się jesień - najlepsza pomoc to magnez i soczek pomidorowy.

dziewczyny mam pytanie - ile przytyłyście? bo ja 3,5 kg i nie wiem czy się martwić, czy to norma, czy trochę się ograniczać....

dzoasti chyba nie ma co porownywac z innymi, kazdy organizm jest inny...3,5 kg mysle, ze jest normalne:) Sama bym chciala miec te 3 kg na plusie:) Niestety poki co jestem na minusie

Dzasti ja przytyłam już 6 kilo...co najlepsze, nie widać tego tak bardzo, ale waga nie kłamie ;) Nie przejmuję się tak bardzo, ale z drugiej strony unikam już nadmiaru przekąsek, bo to chyba może mnie zgubić na koniec ;-)
A mnie boli głowa znowu :/ może rzeczywiście kawka by mi pomogła...Jak nie spróbuję, to się nie przekonam ;)
Magdzik20 i co my mamy zrobić z tymi mężami, tylko kochać :-) Nie jest źle, ważne, że idzie się dogadać :)

Katia może wczesne wstawanie bardziej by mnie mobilizowało do czegoś zrobienia? :) Nie chce mi się strasznie, zauważyłam jak chodziłam do pracy i wstawałam o 8 to byłam bardziej żywsza i z taką energią a teraz wstaje o 9 i już jestem zamulona... chyba będe sobie budzik na 8 nastawiała :)

a i tu się zaczyna temat wagi :)

taaa posciele poprzebierałam , pranie rozwiesiła , posprzatałam mieszkanko i teraz delektuje sie arbuzem ;-) a wieczorem czeka mnie prasowanie , nie wiem czemu ale jakos uwielbiam prasowac wieczorem :-p

dzięki dziewczyny, ja wiem że każdy organizm jest inny, ale jestem ciekawa jak to u Was wygląda. Z tego co widzę i czytam, to tu większość szczupłych mamusiek, a ja wstyd się przyznać mam sporą nadwagę :zawstydzona/y:

reklama
Dzasti jaki wstyd? Każda z nas nas jest piękna i kobieca. A te dodatkowe kg - to najsłodsze kg jakie możemy dostać od naszych dzieci :-)

Do góry