reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

Kasoku wydaje mi sie ze przynajmniej w pierwszym trymestrze nie powinno sie farbowac włosow ...

dziewczyny ja jak teraz byłam na wizycie to moj pecherzyk miał 1,24cm a lekarz powiedział ze zarodek widac przy 1,30 cm ;-)

jejciu gdzie ten czwartek ... chyba oszaleje do tego czasu :-p Jesli wszystko bedzie dobrze to usłysze serduszko:-)

u mnie pogoda cos sie popsuła ,ale jak dla mnie to dobrze siedze w domu wiec moze byc brzydko:-p

reklama
mi dziewczyny pisały że "coś" widać jak beta jest powyżej 1000 ale to na pewno jest indywidualna sprawa..ja jak byłam u gina to miałam dopiero 130.....idę jeszcze raz w poniedziałek na betę i mam nadzieję, że ładnie przyrasta:tak: wizytę mam dopiero 26:-(

Właśnie a byłyście już u gina potwierdzić ciążę?? bo ja mam termin wizyty dopiero na 8 lipca ale nie wiem czy nie iść wcześniej gdzieś prywatnie, mam problemy z hormonami i zastanawiam się czy nie powinnam brać jakiś leków na podtrzymanie jak to było w pierwszej ciąży

magdzik ja byłam w środę... dowiedziałam się, ze jestem w ciąży w poniedziałek :tak: od razu zrobiłam betę i progesteron w poniedziałek i środę i z tym poszłam do gina... jest na razie za wcześnie żeby coś było widać więc muszę czekać.... to moja pierwsza ciąża po dość długich staraniach... a najlepsze, że miałam umówioną wizytę bo miałam dostać skierowanie na badania przed IUI... już nawet receptę na stymulację miałam wypisaną... dobrze, że jej nie wykupiłam bo 200 zł poszłoby w kosz... i takim oto sposobem w ostatnim naturalnym cyklu nam się udało:tak: a lutki ani dupka mi gin nie dał bo progesteron mam w normie ale skoro ty coś brałaś w pierwszej ciąży to może lepiej idź wcześnie. Będziesz spokojniejsza. No i gratulacje:-D jesteśmy praktycznie na tym samym etapie:-)

Monila u mnie też jest już brzydko :/ niestety muszę iść do pracy :( buuuuu :(

Jane czekam na wynik Twojej betki :)

Jej, jak mi się nic nie chce :(

Magdzik popieram Jane :) Lepiej pójść i powiedzieć lekarzowi o ciąży, o hormonach. Zawsze będziesz spokojniejsza :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Właśnie a byłyście już u gina potwierdzić ciążę?? bo ja mam termin wizyty dopiero na 8 lipca ale nie wiem czy nie iść wcześniej gdzieś prywatnie, mam problemy z hormonami i zastanawiam się czy nie powinnam brać jakiś leków na podtrzymanie jak to było w pierwszej ciąży
Ja nie bylam ,planuje dopiero jak w polsce bde, co do lekow to nie jest powiedziane ze bedziesz musiala brac, kazda ciaza jest inna ale jak sie obawiasz to idz lepiej i powiedz lekarzowi.

Ja juz byłam na pierwszej wizycie i ciesze sie ze poszłam bo akurat dostałam małego krwawienia i odrazu lekarz przepisał mi luteinke dopochwowo i teraz jestem troszke spokojniejsza , no i u mnie wazne było to abym odrazu była na l-4 poniewaz mam ciezka prace w niskiej temp., nastepna wizyte mam 20 ;-)

Monila nie ma co się przemęczać, to czas spokoju dla Nas i maleństwa, tak więc odpoczywaj w domku ;)

Ja mam dzisiaj kiepski nastrój, jakiegoś wnerwa czuję...Hormony robią ze mną co chcą ;-)

Do tego wywaliło mi brzuch, jak coś zjem to rośnie nie pytając mnie o zdanie, heh :)

NI_kusia masz racje to czas spokoju dla nas :-) dlatego zamierza odpoczywac tyle ile sie da , choc nie ukrywam chciałabym aby na kolejnej wizycie lekarz powiedział ze moge sie wiecej ruszac , uwielbiam spedzac czas na swiezym powietrzu , na działeczce ;-)

ja w pierwszej ciazy brzuszek miałam dopieor w 6 miesiacu a do tego czasu byłam płaska tak jak teraz :-p

reklama
Ja w 1wszej ciąży też miałam późno brzuszek....Troszkę z niego mi zostało do teraz, chciałam zacząć na wiosnę biegać, ale zaczęliśmy starania i jakoś się udało i biegania nie rozpoczęłam :)
Marzę o tym, by odpoczywać w domku, mieć święty spokój od pracy i skupić się na ważnych rzeczach...Zobaczymy co powie mi lekarz we wtorek...Też nie mogę się doczekać :-)

Do góry