reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

jane a wieeem i przecież mi to nie przeszkadza :) Kiedyś wszyscy mieszkali we wiosce razem, znali się, dorastali i starzeli...teraz po świecie porozrzucane przyjaźnie, miłości i rodziny :( Ja też w sumei zostałam sama a teraz jeszcze M mi chce wyskoczyć za granicę:(

reklama
Witam wszystkie!

Muszę Wam to napisać.. siedzę sobie w pracy przy biurku i nagle poczułam ruchy maluszka!
Tego już się nie da pomylić z niczym innym! Już nie pukanie, nie bąbelki tylko wyraźne ruchy!
Oczywiście bardzo delikatne, ale się maleństwo rozpychało ewidentnie! Coś cudownego, aż się wzruszyłam!

W sumie od jutra rozpoczynam 18 tydzień.

Dzień dobry,

Monila bardzo bardzo mi przykro :( 3maj się kochana!!! I do tego MEGA STRASZNE sny! Ja pierdziele ale co zrobić ja mam to samo że śnią mi się takie głupoty, już chyba w naszej naturze tak jest że się martwimy o nasze dzidziusie nawet nocą... A jutro wizyta i zobaczysz że będzie wszystko okej!!! :)

BB_Anna no to gratulacje!! Niesamowite uczucie poczuć pierwsze ruchy maluszka! Nie długo będą one częstsze i mocniejsze :) Ja w pierwszej ciąży już od 16 tyg czułam delikatne pukanie i z czasem było wyraźniejsze i tak samo już w 16tyg wiedziałam co będę miała :)

My też z mężem mieliśmy jak nam się wydawało super przyjaciół, najchętniej wszędzie byśmy razem chodzili na jakieś imprezy, nawet moi rodzice bardzo ich polubili i zawsze byli zaproszeni na jakieś imieninki czy inna rodzinna uroczystość no ale jak się później okazało uczucie przyjaźni było tylko z naszej strony, zawsze to my proponowaliśmy jakieś wyjazdy, imprezy czy zwykłe spotkania, wszystko zaczeło się psuć przed naszym ślubem no i później nawet nie zaprosili nas na swoje zaręczyny i tak do teraz, szczerze mówiąc to jakoś znienawidziłam ich... wiem że jestem okrutna ale tyle serca co im dawaliśmy a w zamian "kopek w du*pke" ;/

BB_Anna ale super, zazdroszczę i nie mogę się ruchów doczekać:tak:

kerna w sumie u nas tak fajnie się złożyło, że pochodzimy z miejscowości niedaleko siebie a na studiach się jakoś tak zaprzyjaźniłyśmy mimo, że nie wiedziałyśmy.

mamy też kilka par znajomych ale to właśnie nie są już przyjaciółki ale znajomi z którymi się bardziej jako para spotykamy i też jest bardzo fajnie, mamy też super sąsiadów. Kilka par, część z dziećmi, część w drodze więc będę miała towarzystwo na ławeczce przed blokiem :tak:

dzień dobry,

mnie złe sny nie nawiedzają, ale cały czas męczy mnie myśl o zdrowiu dziecka.... o wszystkim o czym marzę to zdrowe dziecko, kuzyn ma bardzo chora córeczkę, i jej los leży mi na sercu... i cały czas o tym myślę, więc nie dziwę się, że te koszmary Was przytłaczają... ja już nie mogę się doczekać badania połówkowego - jak lekarz mi powie, że jest wszystko ok...

do pracy wysłałam, już zaświadczenie i dziwnie milczą, wydaję mi się że jeszcze sobie nie zdają sprawy z tego, że będę musiała mieć przedłużona umowę...

wczoraj pomagałam Mamie przy ogórkach i się tak najadłam, że całą noc latałam do wc... Dziewczyny jak tak piszecie o porządkach to mam wyrzuty, bo ja ostatnio kompletnie nic.. jak przychodzę po pracy to robię obiad, wyprowadzam psy, ewentualnie odkurzam i padam na pysk... a wiem że mam mega duże zaległości, ale powtarzam sobie że od października jak będę na zwolnieniu zrobię porządki i przygotuje szafy dla malucha...

bb_anna gratuluje:) cudowne uczucie a kopniaki beda coraz silniejsze:) az ci juz zazdroszcze:)

sylwia9 wspolczuje takich przezyc z przyjaciolmi:( nie dziwie sie, ze czujesz nienawisc. bo wynika z tego, ze nawet nie wiesz do konca o co im chodzilo:/ moi rodzice kiedys mieli paczke znajomych i tez sie to rozpadlo bo sie okazalo, ze ktos kogos obgaduje za plecami itp i pozostal tylko zal...

dzasti a czemu wyslalas a nie zanioslas osobiscie? tak z ciekawosci pytam:) ja tez dalam wczoraj zaswiadczenie i tak jak juz pisalam dyrektor byl niemily:/ twierdzil, ze nic nie wie o przedluzaniu umowy...

Ostatnia edycja:
bb_anna- cudownie, gratuluję tych pierwszych ruchów.

beti- tak weszłaś w drugi trymestr:tak:

monila - współczuję :(

nic mi się dzisiaj nie chce, muszę podskoczyć na zakupy spożywcze a wprost nie cierpię.

czesc
ale zescie naskrobaly od wczoraj,ja miałam wieczorkiem wpaść ale młody nam wymotowal i byliśmy wszyscy do wykapania powtornego i posciele do przebrania,potem jeszcze czuwalam nad synkem czy się wymoty nie powtorza

co do przyjaciółek to ostala mi się jedna z czasów szkolnych,ona pierwsza wiedziała o ciążach,dopiero potem maz:-),juz nie dzwonimy tak często ,rzadko się widujemy(odleglosc ponad 200km robi swoje)ale zawsze mogę liczyc na wysłuchanie lub pomoc,reszta to znajomi nie przyjaciele,no i mam jeszcze brata i meza ,z bratem jestem bardzo,bardzo bilsko,czasami mój maz i bratowa się smieja ze az to nie możliwe ale po smerci mamy a potem taty bardzo się zzylismy,klocimy se czasami przez skypa na maxa ale w każdej sytuacji mogę na niego liczyc

Monila wyrazy wspolczucia
BB_Anna gratulacje
witam nowa mame

reklama
Własnie worciłam z warzywniaczka i mam mega pyszniutka swiezutka kapustke do kapusniaka juz mi slinka cieknie ;-)

jutro po wizycie podjedziemy do cioci i zapytam czy moze w czyms jej teraz pomoc ....
ehh kuzynke musza sciagac z podrozy poslubnej .... boze jakie to przykre :-(

Do góry