reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

Marta jeśli chodzi o moje serce to długa historia. Od dziecka miałam czasem szmery ale jak moja mama chodziła do lekarza to dali mi krople na serce i ustawało. W wieku 15 lat chwycił mnie ten atak i trwał z 5h bo czekałam na mame po pracy i potem w szpitalu mi tego zbić nie umieli, ogólnie jedna masakra! Ale przynajmniej wtedy sie dowiedziałam co mi jest bo zrobili ekg i wszystko było jasne. Ogólnie sprawa wygląda tak że nagle z różnych powodów (stres, obrócenie sie na łóżku no nie można tego zdagnozować) zaczyna mi mocno i szybko bić serce że czuje to na całym ciele, a jak dłużej to mnie aż brzuch z tego boli. Jakbym miała wysokie ciśnienie to zawał :no: Po 15 roku życia chodziłam na NFZ do kardiologa i dawali mi leki ale ich nie brałam bo nie było na to reguły i nie widziałam w tym sensu. Dwa lata temu poszłam do bardzo dobrego kardiologa w mieście prywatnie oczywiście i to był strzał w 10!! Wydałam tylko 100zł a ten gościu za mnie zrobił wszystko!! Po wizycie widzieliśmy sie szybko w szpitalu i zrobił mi stymulacje serca tzw coś ala gastroskopia, wywoływał mi częstoskurcz przez diody włożone w moje ciało. Póżniej tylko czekałam na telefon że znalazło się dla mnie miejsce w szpitalu na ablacje, miała być warszawa ale znalazł bliżej w tychach. Rewelka i jestem po zabiegu przeszło rok ale czuj szmery podobno to normalne ale teraz sie troche boje przed porodem i wole udać się na konsultacje :-) Ale sie rozpisałam, masakra:-D

reklama
Witam nową Mamusię ;-)
Mało sie odzywam ,w tym tyg mam dziwną zmianę w robocie i trochę spraw na głowie. U mnie w pracy już wszyscy wiedzą, szefowej powiedziałam w poniedziałek i mnie mega zaskoczyła ,strasznie się ucieszyła i na moją informację o zwolnieniu od września skomentowała tylko, żebym poszła i się nie martwiła i odpoczywała:szok:
Spodziewałam się nieco innej reakcji, a tu taka niespodzianka. Nawet stwierdziła, że umowę na pewno mi przedłużą. Mam już 3 a ta kończy mi się w listopadzie więc mam nadzieję, że wrócę :happy2:
Dziewczyny któraś pytała o wzrok, ja mam -7,5 dioprii i zawsze myślałam, że to będzie wskazanie do CC ale ostatnio dużo się naczytałam , że duża wada nie jest wskazaniem tylko odklejająca się siatkówka i pogłębiający się astygmatyzm. Myślę ,że wszystko zależy od lekarza prowadzącego i badania okulistycznego.
Spokojnej nocy kochane

Pamiętał pamiętał o rocznicy bo to pierwsze lata po ślubie później pewnie data ślubu pójdzie w nie pamięć bo raczej mój mąż musi mieć dzien na chwile romantyzmu i uczuc :))

U mnie strasznie widac te zyly do tego przed ciaza chodzilam na solarium a teraz zbladlam i bardziej zuca to sie w oczy, czasami to glupio mi jakas bluzke z dekoldem zalozyc, dzisiaj tez kilka razy poczulam delikatne pukniecia i faktycznie duzo bardziej rozni to sie od gazow w brzuszku...

myg kurcze musisz dbac koniecznie o siebie!

ide się kapac i spac dobranoc kochane

Witam

jejciu miałam koszmarna noc w połowie nie przespana i przepłakana :-( ehh zaczynam pomały swirowac :-( najpierw sniło mi sie ze ide do wc a tam krew .... matko jak sie potem bałam isc siku:-( pozniej jakos udąło mi sie zasnac i jeszcze wiekszy koszmar mi sie przysnił ... byłam na wizycie ogladamy dzidziusa wszytko ok a nagle tetno zaczeło mu bardzo spadac , lekarz daje zblizenie na serduszko a tam bez ruchu nic sie nie rusza nic nie bije i taka straszna cisza ...:-:)-:)-( matko ale sie spłakałam ,mezus mnie pocieszał i mowił ze to tylko zły sen .... ehhh :-(
nispie juz chyba od 4 i cąły czas mysle o tym snie , a jutro wizyta o ja pierdziele ale sie boje :-(

u mnie znowu dzis pochmurnie i zimno .... jejciu ale mam ochote od wczoraj na kapusniaczek :-p byłam wczoraj po kapuste ale kobitka powiedziałą ze dzis przywiezie swieza to mam sobie przyjsc , wiec polece tam jak na skrzydłach a potem nagotuje kapusniaczku i bede sie zajadac;-) mezus włąsnie pojechał ogladac nowy samochod ehh mam nadzieje ze go nie kupi:-p
miłego dnia

witam :)

syliwa super, że mąż jednak pamiętał, mój znowu jest w tej kwestii inny niż normalni faceci bo zawsze pamięta o urodzinach i rocznicach i jeszcze dodatkowo zawsze super prezenty dostaję:tak:

beti
kurcze i jak kobiety mają spokojnie w ciążę zachodzić i dzieci rodzić jak takie są reakcje na to?? cały czas mówią, że ludzie nie chcą mieć dzieci i są leniwi albo wygodni ... rzucą jakieś 1000 zł becikowego i myślą, że to sprawę załatwi... szkoda gadać. Powinni się takimi rzeczami zająć jak chcą zwiększyć przyrost naturalny.

anolinek ty za to przywracasz wiarę w to że jednak może być normalnie :tak: choć ja też nie mam na co narzekać bo nie mam w związku z tym żadnych problemów. Ale z drugiej strony pracuję tu już 5 lat i zaczęłam 2 tygodnie po ślubie więc mogli się spodziewać tego dużo dużo wcześniej :-p

kesti witaj

temat wagi jest dla mnie wiecznie na tapecie;-) ogólnie bardzo dużo się ruszam, przynajmniej kilka razy w tygodniu, rower, basen, squash no i biegam. Boję się żeby nie przytyć za dużo ale z drugiej strony jak tylko będę mogła to zacznę znowu ćwiczyć i mam nadzieję jakoś wrócić do formy.

udało mi się wczoraj kupić dwie pary spodni:tak: jestem mega zadowolona. Są super wygodne. Jedne są takie w sam raz na teraz ale są elastyczne więc się rozciągną a drugie w pasie i na brzuszku mają jeszcze trochę luzu więc będą na później. Mam jeszcze jedne spodnie od szwagierki, dokupię jeszcze leginsy i mam zamiar w tym całą ciąże obskoczyć :-D

monila ja jakieś dwa tygodnie temu miałam podobny sen tyle, ze śniło mi się, że siedząc na kibelku coś ze mnie wypadło i wyglądało jak mała fasolka.... to było takie realistyczne, że też nie mogłam się uspokoić i aż się popłakałam:-( nie pisałam wam bo to nic przyjemnego ale widzę że nie tylko ja mam takie realistyczne sny...

u nas dziś 20 stopni i pochmurno... pierwszy raz od nie pamiętam kiedy....
miłego dnia

ja w swojej obecnej firmie pracuje 2 lata i juz od jakiegos czasu kierowink chodizł i mowił Monia poszłabys na jakies l-4 ciazowe :-p haha a ja mu zawsze mowiłam ze jeszcze nie bo lubie swoja prace i jeszcze chce popracowac ;-) a jak przyniosłam l-4 to miał minke troszke zdziwiona a jednak zadowolona , u na snie ma problemu z kobitkami w ciazy bo to całkiem normlanie i musza sie z tym liczyc , co roku u nas jest boom ciazowe :-p w tym roku razem zemna na ciazowym jest chyba z 6 dziewczyn a gdzie tam koniec roku:-p

reklama
Hej.
No dziewczyny nie zazdroszczę Wam tych koszmarów i nawet nie chcę wyobrażać sobie co czułyście. Ale ja mam taki przesąd, że jeśli śni się coś złego to w życiu będzie odwrotnie. Jako małej dziewczynce śniło mi się, że babcia zmarła...strasznie się przestraszyłam. A tu mija babci już 85 wiosen w jako takim zdrowiu :-) także uszy do góry i myślcie pozytywnie :-D

Do góry