reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

W końcu się obrobiłam...uff dzieciaki w łóżkach, chatka ogarnięta, lodówka umyta :) Obiecałam sobie zrobić trochę kosmetyków ale teraz za cholerę nie chce mi siętyłka ruszyć!!! Kesti witaj:))) Teraz chyba w wielu krajach tak prowadzi się ciążę jak opisałaś. Ja rodziłam w Hiszpanii i dokładnie tak samo to wyglądało. Matrona stwierdzała, że wszystko z ciążą jest ok po rozmowie z pacjentką hehhe Zazdroszczę Wam wagi, zazdroszczę!!!! U mnie przy 160cm waga 75kg więc się nie odzywam :) Do tego mam obfity biust. 70/I...więc mam co dzwigać..wrrrr Ja śpiew staniku, po pierwsze przez to, że faktycznie piersi mniej się naciagaja jeśli oczywiscie biust jest obfity a po drugie jest mi wygodniej. Do spania zakłądam nieco luźniejszy. Podczas karmienia też odradzam staniki typowe do karmienia, bezfiszbinowe, miękkie. Biust wisi jak flaki a potem tragedia jest. Przy drugim dziecku nosiłam zwykły, fiszbinowy, przerobiony:)

reklama
a ja zrobiłam sobie drzemke ale przerwał mi ja nalot tesciow :-p

Sylwia9 widzisz a jednak mezus pamietał :-)super ze rocznica udana ;-)
Beti nie przejmuj sie dyrektorem ;-)
Magdzik ja nie potrafie spac albo chodzic bez stanika , jeszcze bardzije bola mnie piersi wtedy :-p
Kesti witam w naszym gronie:-)

Sylwia no niestety ja tez odczuwam brak mojej przyjaciołki .. niestety mamy do siebie daleko i bardzo zadko sie widujemy ... moja druga przyjaciołka miała ponad rok temu wypadek i jest niepełnosprawna , wiadomo rozmawiamy i wogole ale to jzu nie jest to co wczesniej bo ona tez wielu rzeczy nie pamieta ...wiec moja przyjaciołka jest moj mezus :-p z nim moge o wszystkim pogadac i wszystko mu powiedziec ... ale wiadomo co kobitka to kobitka ....
Bardzo zżyłam sie z dziewczynami z bb z watku pozegnalnego , sa dla mnie wielkiem wsparciem , z nimi tez rozmawiam o wszystkim ale wiadomo ze nie z wszytkimi jest nas taka mała grupka zaufanych kobitek , dzielimy sie ze soba wszystkim :-) Nawet jesli ktoras z nas urodzi maluszka to robimy zrzute na prezencik ;-)

Sylwia cały dzień pamietałam, żeby złożyć życzenia i nie napisałam...przepraszam i nadrabiam życzeniami wszystkiego dobrego na kolejne lata|!!!!!|Fajnie, że mąż pamietał bo to rzadkość u nich :)

Kerna moj mezus zawsze pamieta o rocznicy slubu i o moich urodzinach;-)
zaraz musze wziasc sie za prasowanie :-pale cos mi sie nieche , zajadam sie nektarynkami i ochota na prasowanie mi odeszła

Ostatnia edycja:
Magdzik20 ja podobnie jak u Ciebie z wagą ale z moim uwielbieniem do jedzenia już rosnę :sorry2: w sumie nie stresuję się tym tylko cieszę istniejącym stanem :-)
W staniku nie mogłabym chodzić 24h w szczególności przez to swędzenie ;) Ale na szczęście nie są one zbyt duże i specjalnie jeszcze się nie powiększyły więc się nie obawiam póki co ;)
Beti z dyrektorami już tak jest...z jednej strony bardzo prorodzinnie a jak przyjdzie co do czego...Ja też się przez takiego jednego trochę nadenerwowałam i to prywaciarza więc tylko to sobie wyobraźcie...:wściekła/y: Już mam względny spokój i Tobie oraz innym dziewczynom z podobnym problemem też tego życzę ;-)
A teraz czas szykować się do spania, może dziś będzie dane dłużej pospać :rofl2:
Dobranoc

marta dzieki:) dodalas mi otuchy i wy wszystkie tez!!!!!!!!!

ktos pytal czemu te zyly na piersiach sie pojawiaja. w ciazy zwieksza sie objetosc krwi i zyly robia sie widoczniejsze ale tez piersi przygotowuja sie do produkcji mleka a jak sie karmi to zyly sa mega widoczne i grube takie. od razu widac, ze kobieta karmiaca ;)

ooo tak, z żyłami to fakt i do tego ciemniejsze otoczki sutkowe :) Teraz wyglądam jak prawie murzynka hehe :) Stawy są też luźniejsze co odczuwam dość mocno.

reklama
ojj tak tak z zyłkami tez sie zgodze :-)

dobra dziewuszki wy sobie tutaj siedzcie a ja zmykam prasowac bo przeciez nie zrobi sie samo :-p a potem pojde nyny ;-)

Spokojnej nocki

Do góry