reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

witajcie dziewczyny po dość długiej przerwie!

Najpierw ten nieszczęsny egzamin - który zaliczyłam na 4+, i tym samym zakończyłam studia, a teraz mogę w pełni poświecić się moje ciąży:) potem miałam 2 tygodniowy urlopik, który spędziłam na Kaszubach, ale w dwóch różnych miejscach z moimi psiakami, a kilka dni również i z mężem ( bo nie mógł mieć urlopu). Dobrze mi zrobił ten urlop, czuję się wypoczęta i mam dużo energii.

w między czasie byłam też u lekarza, wszystko jest ok maleństwo ruchliwe (po tatusiu), płci nie znam, czekam na usg za 2-3 tyg może będę wiedzieć coś więcej. o zwolnienie też nie muszę się martwić, ulżyło mi:) ale to dopiero w październiku.

kupiłam też pierwszy ciuszek - body z napisem " Moja mama jest wspaniała" :) uczucie cudne!
dziewczyny cieszę się, że nas jest już tyle, i nowych przydatnych tematów również.
ja mimo, że nie należę do szczupłych to już też czuję że brzusio rośnie:)
pozdrawiam serdecznie

p.s. od czwartku w lidlu będą ładne i tanie ciuszki dla niemowląt:)

reklama
BB_Anna to ja mam tak samo z tym pępkiem tyle że mnie kłuje z prawej strony!! I czasem tez mam wrazenie że zwariuje tak mnie pępek kluje!! ale zauwazyłam też że jak się najem to mi wypycha ten pępek :) 3mam kciuki za dzisiejszą wizytę i daj znac czy już wiadomo co tam w Tobie siedzi :)

dzasti bardzo dawno Cie nie było! Ale dobrze że w końcu się odezwałaś :)

wrocilam,przezylam ;-)nastepna wizyta za mesiac

zarejestrowałam tez synka do okulisty,kurcze kolejk niesamowite,wzyta dopiero w polowie września

Małkus kochana lez i odpoczywaj
BB_Anna ostatne lata wrzesień jest piękny ,mam nadzieje ze tez taki będzie:-)
Dzasti to pierwsze emocje w związku z zakupem już znasz:-)

Sylwia781122 znam ten strach przed dentystą. Ja chodziłam przed ciążą, wydałam kupę kasy, a i tak mam wrażenie, że mi nie pomógł...i też boję się, że teraz może być ciężko z tymi zębami i aż się tego boję :/
Daria 0607 fajny ten Wasz samochód, też chcę szukać czegoś podobnego. Choć moim marzeniem jest Kia sportage albo nissan qashqai...ale chyba niestety nie na mój portfel ;)

na nissana tez bylismy napaleni ale jednak malo miejsca maja ;/ a jak ktos potrzebuje auto tylko np w pl to super takie suv ale nadalekie podroze dla 5 osob bylo malo ;/

Witam,

Beti poczytałam na necie troche o tym badaniu szyjki i szczerze mówiąc nie wiem czy jestem w stanie odwazyc sie wsadzic tam palca bo zaraz mi sie bedzie wkrecac ze cos uszkodze - wiem wiem ze dzidzius jest daleko ale boje sie ze narusze ta szyjke czy co ;/

Daria super autko! ale szczerze mówiąc na auto mamy przeznaczone 25 tysi bo na wiecej nas jak narazie nie stac.. a teraz patrze na necie ze one chodza po wyzej 35tysi ;/

Mnie tez pobolewa czasami podbrzusze i nie sa ta bole jak na miesiaczke tylko takie inne nie umiem tego okreslic..

mysmy same auto kupili chyba za 39 rok temu ale jak cenowo teraz chodza nie wiem ;/ ale pewnie z mniejszym wyposazeniem i mlodszy rocznik sie kupi do 30

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzięki dziewczyny, dziś rzeczywiście leżę od rana i czuję że ból ustępuję więc coś w tym jest.

BB_Anna ja miałam to samo, miesiąc bez "r", spaliśmy razem 3 lata przed ślubem więc nie widziałam powodu choćby jednej nocy osobno, też żadnych innych dziwnych obrządków nie było i nie dlatego żeby na przekór ale robiliśmy wszystko tak jak chcieliśmy MY a nie jakieś przesądy. Sukni mąż wcześniej nie widział ale dlatego, że chciałam go zaskoczyć, a jego zżerała ciekawość podwójnie:-)

Sylwia9 jeszcze troszkę i mdłości ustąpią, u mnie ustąpiły mam nadzieję że na dobre!

Beti ja przez rok przed zajściem w ciąże robiłam wykresy, mierzyłam temperaturę, badałam śluz ale za cholerę nie mogłam skumać jak się tą szyjkę bada,a próbowałam:-D myślę że po ciąży jak wrócę do badań cyklu to znowu spróbuję.
Wczoraj na IP lekarz mi powiedział że mam długą szyjkę więc się uspokoiłam nieco.

Cześć!
Mamy dziś pracowników na budowie-robią elewację budynku, więc i zajęć więcej-robienie kawy, czegoś do zjedzenia;-) Mama się wczoraj zrehabilitowała i zadzwoniła, żebym przywiozła dziewczynki-na początku chciałam unieść się honorem i odmówić, ale nie chciało mi się kłócić i zawiozłam jej dzieci:sorry2: Sama zajęłam się w domu otworami na drzwi-tynkowałam je-myślałam,że jajko zniosę przy mieszaniu tynku z wodą-zmachałam się strasznie-to jednak robota nie dla kobiety w ciąży:rofl2:
Dzasti-gratuluję ukończenia studiów:tak:
BBAnna-możesz już czuć maluszka-ja w pierwszej ciąży właśnie w 16 tygodniu poczułam to falowanie w brzuchu:tak: Trzymam kciuki za wizytę:tak:
Sylwia-ja w pierwszej ciąży wymiotowałam do 15 tygodnia, a moja bratowa całą ciąże ma mdłości-czego Ci oczywiście nie życzę;-) Mnie nie boli brzuch.
Małkus-odpoczywaj ile się da:tak:
Verita-ja też się szybko męczę-przejście po schodach to jak bieg maratoński;-):-D
Jane-fajnie mieć jakieś wsparcie w wyprawce dla dziecka-bo przecież kupienie wszystkiego to spory wydatek:tak:
Beti-i jak odpoczywasz dzisiaj?;-) Moja młodsza już coraz częściej nie śpi w dzień... Mama zawsze chętniej zostawała z córką siostry-może dlatego,że jest jedna, a ja jej przywożę dwie:eek: Spóźnione życzenia urodzinowe:-)
Kerna-my do dzisiaj nie mamy drzwi wewnętrznych-tylko w łazience;-) Schody na górę dopiero robimy, barierek też brak... Tak prawdę mówiąc nie mamy też jeszcze ogrodzenia,a numer jest:tak:
Magdzik-dla chłopca pomysłu na prezent nie mam:no: Ja swojej trzylatce kupiłam zabawkowego laptopa:tak:
Edda-witaj:-)

małkus ja na początku też tego nie łapałam ale po ok dwóch cyklach obczaiłam jak się moja szyjka zachowuje :tak:

wychodzę zaraz z pracy i podjedziemy do lidla zobaczyć te leginsy czy coś warte.

hej w końcu się dosiadłam do kompa i mogę was spokojnie nadrobić tym bardziej że mały wyszalał się 3h na placu zabaw i teraz leży w półprzytomny i ogląda bajki :-)
Co do autka my niestety na razie nie podsiadamy ale we wrześniu mam zamiar w końcu zdać prawko i może jakieś małe na początku zakupimy ;-)obecnie jeździmy z moim tatą on ma Merca Vito i to jest zajefajny samochód aż nie wyobrażam sobie przesiąść się w coś mniejszego ;-)
Kerna dla pocieszenia nie tylko Ty wyglądasz jak wieloryb wczoraj byłam na urodzinach dzieciaczków nad jeziorem i był grill a że ja jakoś nie potrafię opanować swojego apetytu to usłyszałam kilka komentarzy niby w żartach że już teraz wyglądam jak w 6 msc a co dopiero będzie potem :-(
Sylwia wstyd się przyznać ale ja się jeszcze nie wybrałam do dentysty a powinnam jak tylko się dowiedziałam o ciąży:zawstydzona/y:
Beti wow 9 rano :szok: jak bym była w raju gdyby mój mały dał mi pospać do 8 ;-)
Małkus odpoczywaj dużo ;-) mnie wczoraj rano złapały takie bóle na środku podbrzusza jak na @ ale wziełam no spe poleżałam i przeszło no ale trochę strachu się najadłam:-(
Sylwia mnie czasami jeszcze pobolewa szczególnie jak gwałtownie się podniosę czy coś ale po krótkim odpoczynku jest ok
BBAnna też czasami mam wrażenie że dzidziuś się rusza ale nie jestem pewna czy sobie to wmawiam czy naprawdę czuję ;-) pewnie to pierwsze:-D
Dzasti no to gratuluje zakończenia wyższej edukacji :-) mi jeszcze niestety został rok do obrony magistra

a my wczoraj jak pisałam byliśmy nad jeziorem i kurczę mały by mi się utopił w ogóle nie wiem o czym ja głupia myślałam ale nie wzięłam rękawków do pływania a młody że był non stop przy brzegu to w kółku było my nie wygodnie. a w pewnym momencie piłka mu wypłynęła i zaczął iść do nie ale ja krzyknęłam żeby się zatrzymał ja mu przyniosę no i zaczął się wracać do mnie ale zrobił kroka i zanurzył się cały strachu się najadłam jak nie wiem niby to trwało z 5 sec bo zaraz go wyciągnęłam ale awanturę z rodzicami o to miałam jak nie wiem, mąż wczoraj pierwszy raz do pracy poszedł po zwolnieniu niby się cieszę bo za długo razem też nie można ale z drugiej strony bardzo mi pomagał w domu a no i zdecydowaliśmy się zamienić na mieszkania z teściami, teść sam nam to zaproponował więc mamy zamiar skorzystać no tylko tyle że wezmę się za to we wrześniu jak młody pójdzie do przedszkola i będę mogła na spokojnie wszystkiego się dowiedzieć co i jak ;-). W ogóle równe 3 lata temu zwijałam się z bólu na porodówce a teraz jak patrzę ma mojego smyka nie mogę uwierzyć że to już taki duży mądry chłopczyk oj zleciało nie wiadomo kiedy ;-)
lecę posprzątać troszkę ;-)

witam po urlopie:-)

cudownie wypoczęłam:tak: pogoda mogła być trochę lepsza ale w sumie nie narzekam bo jak raz przygrzało porządnie to chodziłam ledwo żywa.
Po kilku dniach naszego pobytu dojechała do nas moja przyjaciółka z trójką dzieci w tym najmłodsze 10 miesięcy, przywiozła mi trochę ubranek tych najmniejszych po swoim smyku.
Tylko powrót do domu mieliśmy ciężki, staliśmy ponad 3 godziny w korku i zamiast 7 godzin jechaliśmy 11. Ale moje dzieci lubią podróżować więc spokojnie to zniosły. Mnie trochę wymęczyło w efekcie brzusio zaczął twardnieć ale nospa pomogła.

teście wreszcie jako ostatni dowiedzieli się o ciąży, bardzo pozytywnie zareagowali, spodziewałam się lamentów i kazań a bardzo się ucieszyli, teściowa zaczęła zaraz obdzwaniać rodzinę:-D

reklama
Magdzik20 to chyba tak okres w zycu dziecka bo mój tez się sam zapuszcza daleko w wode ,dzieci chyba nieswiadome jeszcze niebezpieczeństw takich sa
Happymama82 fajnie ze teściowie tak zareagowali

mnie cos dzisiaj boli brzuch,wzielam już nospe ,to chyba z wrazenia po dzisiejszej wizycie u dentystki.mlody oglada bajki a maz na działce bo dostaliśmy pelno malin i porzeczek i wsadza w ziemie:-)

mam tez mnóstwo aronii i mysle co z nia zrobić ,chyba sok,slyszalam ze jest bardzo zdrowy a dla Szymka będzie jak znalazł,tylko sokownika nie posiadam i dupa

Do góry