reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

A ja wam powiem ze jakoś do tej ciazy podchodzimy inaczej miz do pierwszej w pierwszej tez juz na tym etapie myśleliśmy o imionach oglądaliśmy wózki itd a teraz jakoś bardziej na luzie do tego podchodzimy ;-)
mąż ma dzisiaj dzień pokutny właśnie czekam na aż zrobi nam śniadanko i ruszamy do Łazienek bo niestety ostatni wypad nie doszedł do skutku a potem jeszcze coś wymyśle żeby mógł odpracować winy ;-)
Katia no to musisz przekabacić męża na tego Michała ;-) gratuluje małej rocznicy my 3 msc temu wprdwadziliśmy do nowego mieszkania ale szukamy kogoś na zamiane bo tu mamy tylko jeden pokój może z teściami sie zamienimy tylko tu mamy ładne odnowione a tam do kapitalnego remontu no i druga kwestia że mój teść jest bardzo w złym stanie zdrowotnym i nie chce mu jeszcze dokładać dodatkowych stresów
lecę na śniadanko miłego dnia ;-)
paola fakt Cyryl przy Fionie to mały pikuś :-D Fiona ładne imię no ale za bardzo kojarzy sie ze Shrekiem

Ostatnia edycja:
reklama
witam
ale sie rozpisałyscie z rana, co wy dziewuszki spac nie mozecie :-pja juz sniadanko pochłonełam i kurcze jeszcze bym cos zjadła:confused: a wezne pocisne jakims owocem :-p

ojj to ja widze ze wy wieksze płaczki odemnie jestescie , bo ja az taka nie jestem;-)Przytulam płaczki ;-)

Katia no bron maluszka przed Cyrylem :-p imie w sumie fajne ale tez bym tak nie dałą swojemu syneczkowi na imie u kogos to ok ale nie u mnie :-pGratuluje tej jakze małej a zarazem wielkiej rocznicy ;-) nie zapomne jak my wprowadzalismy sie do naszego mieszkanka ... jeszcze nie było nic gotowe a my juz mieszkalismy , pomału remontowalismy ahh jaka była radosc ;-)

Magdzik to chyba tak jest, że pierwszą ciążę przeżywa się dużo bardziej niż kolejne. Mając już jedno dziecko nie mamy tyle czasu, aby rozczulać się nad każdym ciążowym detalem.

Monila ja wstaję codziennie o 7, bo spać mi się już nie che, więc jestem rannym ptaszkiem.

Myślę, że zostaniemy przy tym Michałku, a Cyryl będzie tylko wspomnieniem :-p

Zaraz wybieram sie na zakupy. Muszę kupić jakąś kieckę w miarę elegancką, bo mamy rodzinną uroczystość. A, i wyczaiłam promocję na butelki aventu PromoBaby.pl - Butelka Avent - 2 szt. więc dziś je zakupię.

Katia hehe ze mnie jest chyba płaczka jeszcze wieksza. Odkąd urodziłam Laurę nie potrafie pohamować łez, nawet łez szczęścia czy wzruszenia. Płaczę nawet przy bajkach! Rozpłakałam się nawet tłumacząc dlaczego karetka tak szybko jeździ i tak głośno wyje jej syrena....kosmos!!!!
Magdzik no tak jest, druga i kolejna ciąża już jest inna. Nie wsłu****esz się tak, nie masz czasu.
Ja teraz myślę na maxa pozytywnie. Postanowiłam, że z tą ciążą będzie wszystko ok.
Chociaż mam zajawki, jak wczoraj, że txoplazmoza czyha na mnie za rogiem i obawiam się zachorowania. Przeżywałam zjedzonego nieumytego winogrona na bazarze dwa tygodnie temu...ehh
A co do imion, to myślałam, że Michał jest niezbyt często nadawanym imieniem i tak nazwalismy pierworodnego a potem po przyjeździe do Polski okazało się, że Michałów jest masa!
Aaa jak mnie z rana maluszek przywitał:) Przecudne uczucie, za każdym razem jestem bardzo przejęta.
Dzisiaj czeka mnie cieżki dzień na budowie...zbieram siły przy owsiance i naparze z pokrzywy.

no tak bo Wiktoria to zwyciestwo ladnie to powiedzial. Znam 2 pary ktore nazwly swoje corki Szczescie oczywiscie nie po polsku a po wlosku i tam to imie jest popularne ale sama idea mi sie spodobala bardzo, druga z par ma juz grubo po 40 i to ich pierwsz i pewnie ostatnie dziecko wiec dla niech to naprawde mala Gioia :)
U nas leje tzn chyba sie kurek w niebie odkrecil bo jak z prysznica a ja za 4 godziny musze do centrum z mala podjechac do tego autbusem bo auto wciaz popsute stoi a na nowe nie mozemy sie zdecydowac , podobaja nam sie calkiem inne niestety...

89katia moj szwagier ma na imie cyryl pamietam jak przyjezdzal do moje siostry (dwano dawno temu ) to pierwszy raz slyszalam takie imie :) ale ogolnie malo znane do teraz jest :)

verita mysmy z mezem jak nie moglismy sie zdecydowac to pojechalismy porownac auta ktore nam sie widza i wygral jeden bez zastanowienia tym bardziej ze do polski kawalek drogi to musi byc duzy bagaznik duzo miejsca i jak wsiadlismy w to auto to bylo to a innt poszly w niepamięć :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
czesc dziewczynki!

ja dzis znów dzien od ekscesów zaczełam i samopoczucie do bani.

Katia - ja od 5 nie spie, o 7 to ja juz po sniadaniu zwykle, i dzien przez to mi sie tak dłuuzy! udanych zakupow :-) i zdecydowanie pozostancie przy Michałku :) a co do płaczu to mam to samo, a to płaczek to ja do tej pory nie nalezałam!

Kerna - powodzonka na budowie. oj tak Michałów jest masa, sama z 5!

Blondi - to u nas na odwrót - uwazam ze chlopczyk bedzie i tylko dla niego mamy imie :)

Ostatnia edycja:
reklama
daria no wlasnie to sa jego argumenty :-( ze duzy bagaznik ze do pl daleko ale jak mu pokazalam auto to oczy otworzyl i mowi ze nas nie stac to po co sie pyta jak wie ze ja auta po kolorze rozrozniam no i teraz jeszcze po ilosci drzwi. Ja mam problem z parkowaniem od 20 lat nie umiem wiec chce male auto ale wiem ze na 3 dzieci i psa to nie da rady,moj znowu uparl sie na automata co dla mnie jest chore. a auto musimy miec jak najszybciej bo mieszkamy w duzym miescie do tego dojazdy do pracy czy na wieksze zakupy po prostu musi byc.
Ja w pierwzej ciazy chcialam syna ale mialam imie tylko dla dziewczynki na 1000% teraz wiem czemu sie syn urodzil bo z taki imieniem to by mnie chyba wyklinala do konca zycia jakie jej chcialam dac, Ale wtedy bylam zakochana w tworczosci Marqueza i nie bylo innej opcji.

Do góry