reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

hej dziewczyny, witam tez nowe, nie mam weny, ale czyram Was i jestem z Wami, jednak mam jakiś dziwny zastój i nie umiem na niczym się skupic i nie wiem o czym pisać :eek:, wiec jak nastroj mi się polepszy cos może mądrzejszego skrobnę. Wkurzylam się dzisiaj, bo fryzjerka spaprala mi kolor i nie podciela mi tak jaki chciałam, oczywiście pokazalm jej moje niezadowolenie, ale powiedziała,ze we wrześniu rzuci mi więcej blond farby, aj i tak pogorszyłam sobie tylko humor:baffled:

reklama
mamo stacha ale ja to rozumiem i cały czas pytam o coś innego ale chyba nie umiem wam tego dobrze napisać :) dlaczego wiek ciąży według OM jest 12 tygodni a wiek dziecka 13??
Hmm, to może wyjaśnię to na własnym przykładzie . . . Ostatnią @ miałam 13 maja, więc wg OM jestem w ciąży 13t1d. Gdyby do zapłodnienia doszło 14dc wiek dziecka (bo liczy się też te 14 dni do owulacji) również byłby 13t1d. Gdyby do zapłodnienia doszło w 7dc do wieku dziecka doliczono by (co można zmierzyć na usg) 7 dni i byłoby 14t1d. Owulacja się przesunęła więc dziecko jest większe, ale, że lekarze ciągle nie zmieniają standardów i zawsze dodają te 14 dni to tak to durnie wychodzi. Owulacja się przesuwa, standardy się nie zmieniają, wiek dziecka podawany jest tak jakby @ się wydarzyła wcześniej. Głupota, ale takie standardy. Gdyby liczono i podawano wiek dziecka od zapłodnienia nie było by takiego kretynizmu jak to o czym piszesz. Zasady przyjęto takie jak im wygodnie, matki są zadowolone bo lubią być w bardziej zaawansowanej ciąży

hej jestem... zaraz idę do łóżka bo padam na twarz
byłam kupić prezent dla przyjaciółki na urodzimy i jestem mega zadowolona bo udało nam się to zrobić w jeden dzień :-p kupiłyśmy zegarek.

mama stacha
ale dalej nie do końca o to mi chodzi o czym ty piszesz... najlepiej to kerna opisała i o to mi właśnie chodziło. A jeżeli jest tak jak ty piszesz to dla mnie to jest bez żadnego sensu.... bo to tak jakby liczyć wiek noworodka jakby jeszcze był w brzuchu matki:-p przecież nie można się cofnąć dalej niż ta granica OM. A tak wogóle to jesteśmy dokładnie w tym samym dniu bo ja też miałam 13 maja OM :-)

blondi fajnie że wizyta udana

kasoku też tego nie znoszę jak wyjdę niezadowolona od fryzjera a ostatnio też mnie za bardzo obcięła... nie wiem dlaczego oni zawsze tak dużo obcinają??

To z tymi fryzjerami nie jestem sama ;/ Też już muszę coś zrobić z włosami a boje się isc do fryza tam gdzie zawsze rozjaśniałam włosy bo ostatnio mi spaprała i zamiast odrosty potraktować rozjaśniaczem to stwierdziła ze potraktuje blond farba i dosłownie wyglądałam u czubka głowy tam gdzie odrosty zółte włosy jak jajko a reszta pięknie jaśniutkie włosy po starszym farbowaniu i przez to musiałam iść całkiem do innego obcego fryza żeby przyciemniła mi włosy a ta zrobiła mi jakieś podrudawe i teraz czekam aż się "spiorą" i wracam do blondu.

Ja nie rozumiem nic z tego co pisałyście z tymi tygodniami ciąży z OM i z miesiączki :) ale to chyba przez to że rodzinka wyciagnela a raczej chciala zobaczyc morze bo kuzynowie nigdy go nie widzieli :)

mnie coś podbrzusze dzisiaj tak kilka razy zakuło ;/

Idę już lulać bo padam dosłownie na twarz - dobranoc :)

Jane fajna dyskusja sie wywiązała, cieszę sie że pomogłam. Swoją drogą mam zagadkę i taką pozostanie ta ciąża. Terminy odległe, moje odczucia też wskazują na starszą ciążę, za każdym razem używaliśmy gumek i proszę .
Leżę w łóżku już i rozkoszuje się fikołkami malucha:) nie ma spania, dziecko, ćwiczy zawzięcie. :)

Ja też mam problem, ale może nie z fryzjerem co z moją wyobraźnią. Pod koniec drugiej ciąży z brunetki z włosami po łopatki zmieniłam sie w platynowy blond z krótkimi, kilkucentymetrowymi włosami. Teraz mam pół głowy wygolone i znudziło mi sie, tylko skąd włosy wezmę :)

Witam witam

ale naskrobałyscie wczoraj , miałam co czytac z rana;-)

ktoras pisała o pomysle z tortem , super sprawa ;-)
a co do chrzestnych bo widziałam ze tez był temat to my mamy wybranych juz
dawno i oni o tym wiedza ;-)

hmm miałam tyle napisac i zapomniałam :-p

wczoraj mielismy gosci , tzn kolega wpadł z kompem zeby mu mezus naprawił no i zabrał ze soba zonke wiec fajnie sie posiedziało ;-)narobiłam wczoraj kieszonekn z ciasta francuskiego z farszem warzywnym i z paroweczkami no i znikły bardzo szybko :-p
teraz pochłaniam sniadanko ,za oknem pochmurnie i pewnie tak jak wczoraj chłodno wiec chyba dzis nie ruszam sie z domu ;-)

Katia jak tam na spotkaniu z kolezankami ? :-)
Verita wiec czeka cie spacerek :-)

miłego dnia

Zapisałam się wczoraj do gina na poniedziałek 19.08. :) już się nie mogę doczekać.
Strasznie mnie ta płeć ciekawi.
Szkoda tylko że mężuś nie wie czy da radę pójść ze mną ze względu na pracę, ale zobaczymy, może się jakimś cudem uda.
Cieszę się też, że jutro wolne i mam w zasadzie 4 dni laby! Cudownie.

hej :)

kerna no świat ciąży i narodzin ma wiele zagadek;-) ale dobrze, że możemy sobie podyskutować :tak: a co do włosów to chyba tylko czas tu może coś zdziałać ale wiem, ze zapuszczanie nie jest fajne...
monila ja pisałam o torcie... jakiś rok temu moja kumpela mi to pokazała i staraszne nam się spodobało... nawet planowałam coś takiego ale teraz chyba odpuszczę jednak... ale popatrz sobie na youtubie jakie fajne reakcje są:tak:
gender reveal party - YouTube

ja wczoraj trochę pochodziłam więcej i jednak lepiej się czuję jak po pracy sobie w domu odpocznę.... mój m się pewnie uciesz, że tak mówię:-p bo woli jak siedzę w domu i ma mnie na oku:-D

ja dziś na 17:15 do gina idę i już się nie mogę doczekać!!!!!
a potem wolne i jedziemy do rodziców na weekend
miłego dnia

reklama
Cześć

Monila miło, że jesteś :-) To wieczór miałaś udany. A ja po spotkaniu też jestem bardzo zadowolona. Knajpka okazała się wierną kopią tej z Rosji, więc byłyśmy wniebowzięte :-) Po drodze do domu wstąpiłam do H&M licząc na jakieś wyprzedaże dla synka, ale była bieda z nędzą :-p Kupiłam tylko dwie pary skarpetek.

Zaraz powstawiam zdjęcia naszej wyprawki w odpowiednim wątku :-)

Dziś na zewnątrz czuć już jesień, pierwszy dzień szkoły... Zaraz wybiorę się na spacerek do parku i może zahaczę o Biedronkę i zobaczę co tam fajnego można dla małego kupić :-)

edit. Jane koniecznie daj znać jak będziesz po wizycie :-)

Do góry