reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

Witam Was :)

alllee musiałam was nadrobic nie mam zbytnio czasu bo mnie dalej sa goscie jak tylko znajde chwileczke to was podczytuje, a wiec co do tych smakow to na poczatku wlasnie mialam chec na slone chipsy a teraz? a teraz bym jadla wszystko co czekoladowe :)

Sylwia mi tak samo zaczely wychodzic takie krostki i wydaje mi sie ze mam taka jasna i brzydka cere ;/

czy ktoras z was palila przed ciaza ??

Pozdrawiam Was i milego dnia

reklama
u nas właśnie chyba jakaś mała trąba powietrzna przeszła tzn. żartuję ale zaczęło padać i tak wiało, że deszcz poziomo leciał :-p

ja dalej wolę słone jeść choć batonikiem nie pogardzę od czasu do czasu;-)

A ja szykuję się na spotkanie z koleżankami ze studiów. Będziemy sobie wspominać naszą ukochaną Moskwę w rosyjskiej knajpce :-) Już mi ślinka cieknie jak pomyslę o tych wszystkich smakach :-)

U mnie też się jakoś ciemno i pochmurno zrobiło i pewnie zaraz lunie deszcz. Ale co tam, niech pada :-)

Sylwia ja nie paliłam przed ciążą. A co, ciągnie Cię do papierosa?

Jane, ja Ci odpowiem :-D
Lekarz uwzględniając wiek dziecka dolicza te 14 dni, książkowe od OM do owulacji. Mówiąc "wiek dziecka" nie ma na myśli od poczęcia tylko generalnie. Tak samo jak ciążę liczysz od OM a nie od owulacji tak wiek dziecka liczysz od początku cyklu a nie od zapłodnienia :-D Tzn lekarze liczą :-)

mamo stacha ale ja to rozumiem i cały czas pytam o coś innego ale chyba nie umiem wam tego dobrze napisać :) dlaczego wiek ciąży według OM jest 12 tygodni a wiek dziecka 13??

niedługo zmykam na miasto z dziewczynami :)
i w końcu zjem fryty bo mam cały dzień na nie ochotę:tak:

Ostatnia edycja:
no dobra to poczekamy z tym wątkiem.
ns wizycie nic nie było bo myślałam że dziś 14 wiec tylko poplotkowalam zażądałam zmiany położnej bo tej nie chcę i poszlam ns zakupy. jutro idę do tej leniwej położnej sle już wam mowie co będzie. założy kartę będzie chciała pobrać krew ale jej się nie uda jak zwykle wyślenie fo szpitala na pobranie a ja pewnie nie pojadę bo auta nie msm a autobusem nie będę jechać. zbada mocz i każe się umówić ns wizytę za jakieś 6-8 tygodni. tak to u nas wygląda. fodam ze krew badają 2 razy w ciągu całej ciąży

Jane wiem o co chodzi :) I faktycznie to jest taka chyba tajemnica. U mnie jest dwa tygodnie różnicy i właśnie z OM dziecko jest młodsze! Lekarz sugeruje, że może ostatnia @ to było juzkrwawienie implantacyjne..z tym, że nie współżyłam wtedy więc do zapłodnienia dojść nie mogło. Co nie zmienia faktu, że miałam juz 4 razy USG i za każdym razem dziecko jest starsze niż wskazuje OM. I juz nie będę rozmyślać, bo nic to nie zmieni..mamy zagadkę i już. Ewentualnie lekarz może też sie mylić na poczatku i źle zmierzyć. W drugim trymestrze dziecko nie rosnie wg. tabeli i niemożliwe jest ustalenie dokładnej daty porodu biorąc pod uwagę już późniejsze USG. Mój lekarz mówi, że albo do zapłodnienia doszło w kwietniu a nie w maju a @ to nie była @ albo dziecko będzie kolosem...ale maluszki do 10tc albo i do 12 rozwijają siejednakowo...cóż..pozostawiam sprawę naturze :) Sama czuję, że dziecko jest większe, starsze bo bombarduje mnie fikołkami tak mocno, że lada dzień poczuję przez rękę a będąc w 14tc wg OM byłoby to w ogóle możliwe???????? no :) Co do grupy zamkniętej to też lepiej zaczekać. Można ja utworzyc w 3 minuty a 'falstart' moze narobić bałaganu. Ja zakładałam u siebie na wrzesniu i nagle wszystkie chciały dostęp, ja nie czułam się na tyle upoważniona, żeby wówczas sama decydować kogo przyjąć. Były naprawdę niezłe awantury. Poznajmy się lepiej bo warto też wybrać osoby które miedzy sobą dobrze się czują :) Frytyyyyyyy przez Was muszę sobie zrobić...

hej ja dzis byłam u gin na wizycie

samo badanie ale wszystko ok

pzytyłam 2 kg od poczatku badani ok tylko po badaniu lekkie plamienie mialam ale przeszło już .

a i termin porodu mam na 26 styczen 2014 i musze zaraz suwaczek zmienic ;)

nastepna wizyta 10 wrzesnia z usg połowkowym

reklama
i tak na spacery choodze a to ok 10-15 minut drogi kolo placu dla dzieci, znajduje sie to w centrum dla dzieci do ktoreo chodzimy sie bawic tylko jakos dzis nie mialam ochoty zostawac z corka,

Do góry