reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

I ja się witam z rana;-) gratuluję pomyślnych wizyt oby jak najwięcej takich:-D
Tursia ja też w pierwszej ciąży czułam się świetnie i bardzo dużo chodziłam dzień przed porodem wybrałam się z mężem na spacer przeszliśmy nie całe 20km a na drugi dzień mi wody odeszły więc teraz staram się ograniczać
Verita wow to już jutro wielki dzień masz małego stresa?
Monila różnica cenowa oszałamiająca a skład ten sam
Katia ja też nie chce znać płci chce mieć niespodziankę jak maluch wyskoczy z brzucha :-D zdrowía życze oby przeziębienie przeszło jak najszybciej ;-)
u mnie rano było pochmurnie a teraz przebija się błękit nieba chociaz tak dawno nie padało ze mogłoby w końcu lunąć zupka sie gotuje zaraz chce moje ciuchy przebrac i pochować te w których nie chodze bo miejsca zaczyna w szafie brakować uciekam na tor mojego dziecka musze obejrzeć wyścig;-)

reklama
Dzień doberek! :-)

Trusia77 być może ja w pierwszej ciąży dlatego szybko urodziłam bo też pokonywałam długie trasy na pieszo kto wie... Już taki ze mnie typ człowieka aczkolwiek teraz wydaje mi się że i tak się dużo lenie, bynajmniej staram się odpoczywać kiedy tylko mogę no ale nie długo zjeżdza się do nas rodzinka z Krakowa i mam do ogarnięcia cały dom więc po mału po mału dam radę :)

Verita jutro Twój wielki dzień, pewnie masz stresa :)

Monila Ja słyszałam że dobrymi witaminkami dla kobiet w ciąży są witaminy Centrum Materna DHA, i tak samo słyszałam też o tych Vita-miner Prenatal Dha :) Mi niestety moja lekarz nic nie powiedziała o żadnych witaminkach :-( Gratuluję Ci też że nie chciałaś poznać płci dzidzi bo mnie to zżera ciekawość bo tak jak pisałam że marze o córce a mówią mi że wyglądam na chłopca :) Pierwsze co na następnej wizycie zapytam czy wiadomo już co tam we mnie siedzi :)

Beti1986 dosłownie 2 dni temu oblałam się gorącą wodą z ziemniaków przy odcedzaniu, i na drugi dzień miałam takiegooo wielkiego bąbla na palcu i mąż polecił żeby od razu przebić i tak też zrobiłam a dzisiaj wszystko ładnie się goi :)

Wczoraj tak zmarzłam nad tym morzem że jak się położyłam do łóżka to przykryłam kołderką po same uszy i tak sobie spałam calutką nocke, martwią mnie moje upławy niby są koloru tak jak pisze na necie białawe-zółtawe ale czasami mi się wydaje że je czuć... a do lekarza dopiero za 22 dni :0

dziewczynki gratuluje wizyt udanych :)

ja tez vita-miner biore i kupowałam w aptece interentowej po 15,50 :)

ale co się dowiedziałam od kolezanki będącej przedstawicielem farmaceutycznym!

jest wielka róznica miedzy LEKIEM a SUPLEMENTEM DIETY.

Lek jest rejestrowany i sprawdzany wzdłuż i wszerz, z kolei Suplement nie jest rejestrowany i nie jest sprawdzany jego skład, wiec to co jest napisane a to jaka jest rzeczywistości i ile tych składników ma suplement to wielki znak zapytania. Rejestrowanie leku to długa i kosztowna procedura ( to tez leki są droższe), a wprowadzenie suplementu na rynek farmaceutyczny nie jest już takie trudne i żmudne. Są tańsze, ale co w nich jest tak do końca.. trudno stwierdzić.

Wikunia na Kasprzaka warunki zostawiają wiele do życzenia ale opieka jest naprawdę rewelacyjna szczególnie po porodzie można liczyć na Panie położne a powiedz mi Ty rodziłaś przed czy po remontem ?? i jak opieka na Inflanckiej??

sylwia9 dzieki za info i pocieszenie:) przeklulam pecherz i od razu ulga tylko znow mi podszedl ta surowica tak w polowie:/ ale juz nie ciagnie i nie swedzi

co do szpitali to hmmm ja nie mam weikszego wyboru bo jest u mnie az jeden w miescie, sa jeszcze w okolicy ale one sa nizsze ranga i nei maja np. oddzialu neonatologicznego. takze cieszcie sie, ze macie jakis wybor!

Beti1986 no i dobrze zrobiłaś podejdzie i zniknie i sie zagoi :)

Ale mam smaka na zupę buraczkową :) chyba zaraz sobie zrobię :)

Sylwia ja uwielbiam barszcz ale jak sama sobie zrobie :-pwogole lubie gotowac , a z racji tego ze moge sie ruszac ogarnełam juz dzis kuchnie oczywiscie z przerwami i bez podnoszenia ciezarow :-pi wreszcie bede mogła ugotowac sobie sama obiadek :-) ale jestem happy :-)

Widze ze dyskusja na temat szpitali tak wiec i ja cos szkrobne :-p w pierwszej ciazy zaliczyłam dwa szpitale w Pszczynie ktory dostał miano przyjaznego dla matki i dziecka ale jakos tego nie widac ... patologia ciazy jestm tam naprawde patologia straszna obsługa , obskurne pokoje a w łazienkach dziury w scianach .. byłam tez na poporodowym odwiedzic kolezanke i dokładnie to samo co na patologi ... wiec nie polecam . Lezałam tez na Ligocie w Katowicach najpierw na bloku porodowym bo pomimo ustalonego wczesniej terminu mojego przyjecia z proferorem nie było dla mnie mniejsca na oddziale , i powiem wam ze blok porodowy super , czysto ładnie i obsługa superowa ;-) na oddziale tez bardzo czysto , pokoje czyste i schludne , łazienki tez fajne a personel zajebisty polozne poprostu sa tak miłe i uczuciowe ,ze w kazdej sprawie mozna było sie do nich zwrocic i zawsze pomogły ;-)lekarze tez bardzo fajni , tylko wiadomo masa studentow ktorzy zagladaja w kazda dziure ale mi to nie przeszkadzało :-p a teraz bede rodzic w Mikołowie u swojego lekarza prowadzacego bo jest tam ordynatorem i oddział super czysty, ładny sale na patologi gora po 3 osobowe a na połoznictwie sale 2 osobowe ;-) lekarze tez fajni i mili ;-) no to sie napisałam :-p

Kasieczek tylko problem w ze i te za 69zł i te za 26zł to suplementy :-) wiec jak dla mnie jesli skłąd mam ten sam nie mam zamiaru przepłacac;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Blondi1990 witamy i jasne że można się przyłączyć :) Napisz coś o sobie :)

Monila dopiero gotuje buraczki z chęcią bym się z Tobą podzieliła bo ja podobno też świetnie gotuje :) Szkoda tylko że mieszkasz na drugim końcu Polski ;/

Kuuuurcze ale dzisiaj mam dobry humorek, brzusio mnie nie boli, choć szczerze mówiąc troszeczkę chce mi się spać ale jakoś daje radę, dzisiaj wpadają do nas znajomi i troszeczkę po grillujemy - już do dawna miałam chęć na taką kiełbaskę.

A mam jeszcze takie pytanko jak myślicie czy jakbym zjadła ze 2 kanaki z pasztetem to coś by się stało? Bo słyszałam że nie można zbytnio w ciąży jeść pasztetów, serków topionych itp

Do góry