reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

I ja się witam z rana;-) gratuluję pomyślnych wizyt oby jak najwięcej takich:-D
Tursia ja też w pierwszej ciąży czułam się świetnie i bardzo dużo chodziłam dzień przed porodem wybrałam się z mężem na spacer przeszliśmy nie całe 20km a na drugi dzień mi wody odeszły więc teraz staram się ograniczać
Verita wow to już jutro wielki dzień masz małego stresa?
Monila różnica cenowa oszałamiająca a skład ten sam
Katia ja też nie chce znać płci chce mieć niespodziankę jak maluch wyskoczy z brzucha :-D zdrowía życze oby przeziębienie przeszło jak najszybciej ;-)
u mnie rano było pochmurnie a teraz przebija się błękit nieba chociaz tak dawno nie padało ze mogłoby w końcu lunąć zupka sie gotuje zaraz chce moje ciuchy przebrac i pochować te w których nie chodze bo miejsca zaczyna w szafie brakować uciekam na tor mojego dziecka musze obejrzeć wyścig;-)

reklama
Dzień doberek! :-)

Trusia77 być może ja w pierwszej ciąży dlatego szybko urodziłam bo też pokonywałam długie trasy na pieszo kto wie... Już taki ze mnie typ człowieka aczkolwiek teraz wydaje mi się że i tak się dużo lenie, bynajmniej staram się odpoczywać kiedy tylko mogę no ale nie długo zjeżdza się do nas rodzinka z Krakowa i mam do ogarnięcia cały dom więc po mału po mału dam radę :)

Verita jutro Twój wielki dzień, pewnie masz stresa :)

Monila Ja słyszałam że dobrymi witaminkami dla kobiet w ciąży są witaminy Centrum Materna DHA, i tak samo słyszałam też o tych Vita-miner Prenatal Dha :) Mi niestety moja lekarz nic nie powiedziała o żadnych witaminkach :-( Gratuluję Ci też że nie chciałaś poznać płci dzidzi bo mnie to zżera ciekawość bo tak jak pisałam że marze o córce a mówią mi że wyglądam na chłopca :) Pierwsze co na następnej wizycie zapytam czy wiadomo już co tam we mnie siedzi :)

Beti1986 dosłownie 2 dni temu oblałam się gorącą wodą z ziemniaków przy odcedzaniu, i na drugi dzień miałam takiegooo wielkiego bąbla na palcu i mąż polecił żeby od razu przebić i tak też zrobiłam a dzisiaj wszystko ładnie się goi :)

Wczoraj tak zmarzłam nad tym morzem że jak się położyłam do łóżka to przykryłam kołderką po same uszy i tak sobie spałam calutką nocke, martwią mnie moje upławy niby są koloru tak jak pisze na necie białawe-zółtawe ale czasami mi się wydaje że je czuć... a do lekarza dopiero za 22 dni :0

dziewczynki gratuluje wizyt udanych :)

ja tez vita-miner biore i kupowałam w aptece interentowej po 15,50 :)

ale co się dowiedziałam od kolezanki będącej przedstawicielem farmaceutycznym!

jest wielka róznica miedzy LEKIEM a SUPLEMENTEM DIETY.

Lek jest rejestrowany i sprawdzany wzdłuż i wszerz, z kolei Suplement nie jest rejestrowany i nie jest sprawdzany jego skład, wiec to co jest napisane a to jaka jest rzeczywistości i ile tych składników ma suplement to wielki znak zapytania. Rejestrowanie leku to długa i kosztowna procedura ( to tez leki są droższe), a wprowadzenie suplementu na rynek farmaceutyczny nie jest już takie trudne i żmudne. Są tańsze, ale co w nich jest tak do końca.. trudno stwierdzić.

Wikunia na Kasprzaka warunki zostawiają wiele do życzenia ale opieka jest naprawdę rewelacyjna szczególnie po porodzie można liczyć na Panie położne a powiedz mi Ty rodziłaś przed czy po remontem ?? i jak opieka na Inflanckiej??

sylwia9 dzieki za info i pocieszenie:) przeklulam pecherz i od razu ulga tylko znow mi podszedl ta surowica tak w polowie:/ ale juz nie ciagnie i nie swedzi

co do szpitali to hmmm ja nie mam weikszego wyboru bo jest u mnie az jeden w miescie, sa jeszcze w okolicy ale one sa nizsze ranga i nei maja np. oddzialu neonatologicznego. takze cieszcie sie, ze macie jakis wybor!

Beti1986 no i dobrze zrobiłaś podejdzie i zniknie i sie zagoi :)

Ale mam smaka na zupę buraczkową :) chyba zaraz sobie zrobię :)

Sylwia ja uwielbiam barszcz ale jak sama sobie zrobie :-pwogole lubie gotowac , a z racji tego ze moge sie ruszac ogarnełam juz dzis kuchnie oczywiscie z przerwami i bez podnoszenia ciezarow :-pi wreszcie bede mogła ugotowac sobie sama obiadek :-) ale jestem happy :-)

Widze ze dyskusja na temat szpitali tak wiec i ja cos szkrobne :-p w pierwszej ciazy zaliczyłam dwa szpitale w Pszczynie ktory dostał miano przyjaznego dla matki i dziecka ale jakos tego nie widac ... patologia ciazy jestm tam naprawde patologia straszna obsługa , obskurne pokoje a w łazienkach dziury w scianach .. byłam tez na poporodowym odwiedzic kolezanke i dokładnie to samo co na patologi ... wiec nie polecam . Lezałam tez na Ligocie w Katowicach najpierw na bloku porodowym bo pomimo ustalonego wczesniej terminu mojego przyjecia z proferorem nie było dla mnie mniejsca na oddziale , i powiem wam ze blok porodowy super , czysto ładnie i obsługa superowa ;-) na oddziale tez bardzo czysto , pokoje czyste i schludne , łazienki tez fajne a personel zajebisty polozne poprostu sa tak miłe i uczuciowe ,ze w kazdej sprawie mozna było sie do nich zwrocic i zawsze pomogły ;-)lekarze tez bardzo fajni , tylko wiadomo masa studentow ktorzy zagladaja w kazda dziure ale mi to nie przeszkadzało :-p a teraz bede rodzic w Mikołowie u swojego lekarza prowadzacego bo jest tam ordynatorem i oddział super czysty, ładny sale na patologi gora po 3 osobowe a na połoznictwie sale 2 osobowe ;-) lekarze tez fajni i mili ;-) no to sie napisałam :-p

Kasieczek tylko problem w ze i te za 69zł i te za 26zł to suplementy :-) wiec jak dla mnie jesli skłąd mam ten sam nie mam zamiaru przepłacac;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Blondi1990 witamy i jasne że można się przyłączyć :) Napisz coś o sobie :)

Monila dopiero gotuje buraczki z chęcią bym się z Tobą podzieliła bo ja podobno też świetnie gotuje :) Szkoda tylko że mieszkasz na drugim końcu Polski ;/

Kuuuurcze ale dzisiaj mam dobry humorek, brzusio mnie nie boli, choć szczerze mówiąc troszeczkę chce mi się spać ale jakoś daje radę, dzisiaj wpadają do nas znajomi i troszeczkę po grillujemy - już do dawna miałam chęć na taką kiełbaskę.

A mam jeszcze takie pytanko jak myślicie czy jakbym zjadła ze 2 kanaki z pasztetem to coś by się stało? Bo słyszałam że nie można zbytnio w ciąży jeść pasztetów, serków topionych itp

Do góry