reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

jane tez o tym slyszalam:) z tego co wiem to w anglii dziecko wycieraja po porodzie ale nie weim dokladnie keidy jest myte. ale moi tesciowie maja znajomych albo we francji albo gdzies w niderlandach i tam wlasnie dziecka sie nie kapie po porodzie tylko po kilku dniach a pozniej raz na tydzien kapia a przed snem obmywaja myjka dupke i pipke czy siusiaka, buzie, raczki. u nas jest szkola ze zaarz po porodzie kapia i pozniej zalecaja kapac codziennie.

reklama
z tego co zrozumiałam to usg plus wizyta 550. musze gdzies podzwonić. bo to za duuużo stanowczo.

już znalazłam za 300 pln - usg, pobranie krwi ( betaHCG i oznaczenie białka) i wizyta w cenie.

Ostatnia edycja:
znowu napisze ze swojego doświadczenia
u mnie w szpitalu Szymek był tylko wycierany z mazi i ubrany ,kapany był po 2 dobach
co do późniejszych kapieli to kazda z nas sama będzie wiedzila co ile ma kapac maluszka

Kasieczek co za cena ,załamać się mozna

Ostatnia edycja:
beti moja siostra tak właśnie miała i też wcale nie zalecali mycia codziennie tylko np. co drugi dzień a codziennie to tylko pupę.... tylko to nie w Polsce.

kasieczek podobno w Głogowie to robią ale ceny nie wiem jakie, ja robię w medicorze.
Najpierw USG a potem zobaczę czy będzie potrzeba to krew też zbadam.

Kasiaczek co za cena!!! To jakis ful wypas musi byc. Chyba tam Maluszek bedzie tanczyc i recytowac wiersze :) Na pewno uda Ci sie znalezc cos tanszego. Ja ide prywatnie i zaplace 180zl.

Kasieczek najważniejsze na tym badaniu jest zmierzenie przezierności karkowej i czy kosc nosowa jest w porzodku
lekarz na pewno pomierzy maluszka ,ja widziałam tez narządy wew i cos tam było z mózgiem chyba zalążki)sluchalismy serduszka ,badanie trwalo co najmniej 40 minut

Jane w szpitalu na Ligocie maluszki chusteczkuja nie kąpia bo pierwsza kapiel maluszka powinna byc w domu tak tam usłyszałam :-) to ma cos wspolnego z flora bakteryjna czy cos takiego

reklama
Do góry