reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

jane tez o tym slyszalam:) z tego co wiem to w anglii dziecko wycieraja po porodzie ale nie weim dokladnie keidy jest myte. ale moi tesciowie maja znajomych albo we francji albo gdzies w niderlandach i tam wlasnie dziecka sie nie kapie po porodzie tylko po kilku dniach a pozniej raz na tydzien kapia a przed snem obmywaja myjka dupke i pipke czy siusiaka, buzie, raczki. u nas jest szkola ze zaarz po porodzie kapia i pozniej zalecaja kapac codziennie.

reklama
z tego co zrozumiałam to usg plus wizyta 550. musze gdzies podzwonić. bo to za duuużo stanowczo.

już znalazłam za 300 pln - usg, pobranie krwi ( betaHCG i oznaczenie białka) i wizyta w cenie.

Ostatnia edycja:
znowu napisze ze swojego doświadczenia
u mnie w szpitalu Szymek był tylko wycierany z mazi i ubrany ,kapany był po 2 dobach
co do późniejszych kapieli to kazda z nas sama będzie wiedzila co ile ma kapac maluszka

Kasieczek co za cena ,załamać się mozna

Ostatnia edycja:
beti moja siostra tak właśnie miała i też wcale nie zalecali mycia codziennie tylko np. co drugi dzień a codziennie to tylko pupę.... tylko to nie w Polsce.

kasieczek podobno w Głogowie to robią ale ceny nie wiem jakie, ja robię w medicorze.
Najpierw USG a potem zobaczę czy będzie potrzeba to krew też zbadam.

Kasiaczek co za cena!!! To jakis ful wypas musi byc. Chyba tam Maluszek bedzie tanczyc i recytowac wiersze :) Na pewno uda Ci sie znalezc cos tanszego. Ja ide prywatnie i zaplace 180zl.

Kasieczek najważniejsze na tym badaniu jest zmierzenie przezierności karkowej i czy kosc nosowa jest w porzodku
lekarz na pewno pomierzy maluszka ,ja widziałam tez narządy wew i cos tam było z mózgiem chyba zalążki)sluchalismy serduszka ,badanie trwalo co najmniej 40 minut

Jane w szpitalu na Ligocie maluszki chusteczkuja nie kąpia bo pierwsza kapiel maluszka powinna byc w domu tak tam usłyszałam :-) to ma cos wspolnego z flora bakteryjna czy cos takiego

reklama
Do góry