reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

reklama
hej w końcu dosiadłam się do kompa u mamy i na spokojnie mogę z wami popisać :-)
Trusia ja też ostatnio mam straszne upławy ale moje są białego koloru
Monila Małkus Trzymam kciuki z Usg i czekam na same dobre wieści :-)
Sylwia781122 Sto lat Sto lat! Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin ;-) co do ubranek to powiem Ci że jeszcze się nie zastanawiałam ale pewnie na przełomie grudnia/stycznia nie chcę się śpieszyć bo w poprzedniej ciąży spakowałam torbę w piątek a w poniedziałek trafiłam do szpitala
Kasiaczek te usg powinno się wykonać między 11 a 13 tyg ;-)
Kasoku ja w pierwszej ciąży w ogóle nie miałam tej kreski zobaczymy jak w tej będzie, teraz jedynie co mi się śniło że zrobiły mi się straszne rozstępy na brzuchu na szczęście to tylko sen ;-)
Beti mi położyli synka na piersi dosłownie na 5 minut no ale u mnie był wcześniak to też pewnie inaczej co do kąpieli to dopiero na drugi dzień maluchy były kąpane a tak były tylko wycierane no chyba że mama chciała to położne kąpały dzieciaczki

ja się zapisałam na usg równiutko za tydzień a już się doczekać nie mogę, u mnie na razie bez objawów mdłości przeszły zmęczenie również czasami tylko brzuch pobolewa ale wtedy wezmę nospe poleżę i przechodzi. U nas coś pochmurno się zaczyna robić a ja zaraz z małym jadę na Powązki na uroczystości PW mam nadzieję że deszcz nas nie złapię. Odezwę się jeszcze wieczorek a teraz uciekam bo mój łobuz mnie wzywa;-)

Beti, u mnie jak się urodził synek, to najpierw położyli mi go na brzuch, otarli go trochę, później wzięli na mierzenie i warzenie (oczywiście wszystko się odbywało obok mnie, w tym samym pokoju) i później dali mi go do cyca na jakąś godzinkę może, albo i czut dłużej. Być może nawet mógł i dłużej ze mną leżeć, ale poprosiłam męża żeby zawołał położną, ponieważ po vacuum byłam ledwie przytomna i zaczęłam przesypiać, bałam się żeby maluszek mi nie spadł. Ona jak przyszła, ubrała go w ubranka, które przygotowaliśmy wcześniej, i położyła do jego łóżeczka. I postawiła tuż obok mnie, tak że miałam go ciągle przed oczami.

Zaczęłam teraz pisać i taj jak by to było wczoraj, a nie półtora roku temu... :tak:

A no i nie kąpali mi synka w szpitalu, dopiero w domu wykąpaliśmy go po raz pierwszy.

Magdzik, a w którym szpitalu rodziłaś?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
u nas dziecka się nie kąpie po porodzie. potem przez miesiąc tylko obmywa. potem sie kapie w samej wodzie . dzięki temu nie ma tyle alergii skórnych. koleżance ostatnie v dziecko przetarli chusteczkami i ona ma teraz pretensje do świata ze przez to ma alergie. mozna zaznaczyć q karcie ze chce się mieć myte dziecko. kontakt z matka po porodzie fajana sprawa ale najpierw niech lepiej się zajmna dzieckiem będę szczęśliwsza i bardziej spokojna ze Wszystko jest dobrze. tak zrobili z moja córka. potem juz leżała na mnie i leżała.

linea negra zrobilai się okolo połowy ciąży. teraz jeszcze nie mam

a jak sie obmywa verita? myjka z woda czy jak? jak to sie mowi co kraj to obyczaj:)

a co do kontaktu z dziekcim po porodzie to ja bym wlasnie tak chciala, ze jak ewentualnie zmierza i zwaza i zbadaja to daja mi bobasa golego, nieumytego na piers i tak sobie lezy,my:)

hej Kochane od 11 do teraz na miescie, padam na ryjek, jak tam dziewczyny prenatalne?????na brzuszkach wklejam swój brzuszek z dzisiaj, trochę najedzony, bo zaliczyłam jeff knajpe amerykanska i taaaaaaaaaaak się nazarlam :-)

reklama
Do góry