reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

reklama
hej w końcu dosiadłam się do kompa u mamy i na spokojnie mogę z wami popisać :-)
Trusia ja też ostatnio mam straszne upławy ale moje są białego koloru
Monila Małkus Trzymam kciuki z Usg i czekam na same dobre wieści :-)
Sylwia781122 Sto lat Sto lat! Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin ;-) co do ubranek to powiem Ci że jeszcze się nie zastanawiałam ale pewnie na przełomie grudnia/stycznia nie chcę się śpieszyć bo w poprzedniej ciąży spakowałam torbę w piątek a w poniedziałek trafiłam do szpitala
Kasiaczek te usg powinno się wykonać między 11 a 13 tyg ;-)
Kasoku ja w pierwszej ciąży w ogóle nie miałam tej kreski zobaczymy jak w tej będzie, teraz jedynie co mi się śniło że zrobiły mi się straszne rozstępy na brzuchu na szczęście to tylko sen ;-)
Beti mi położyli synka na piersi dosłownie na 5 minut no ale u mnie był wcześniak to też pewnie inaczej co do kąpieli to dopiero na drugi dzień maluchy były kąpane a tak były tylko wycierane no chyba że mama chciała to położne kąpały dzieciaczki

ja się zapisałam na usg równiutko za tydzień a już się doczekać nie mogę, u mnie na razie bez objawów mdłości przeszły zmęczenie również czasami tylko brzuch pobolewa ale wtedy wezmę nospe poleżę i przechodzi. U nas coś pochmurno się zaczyna robić a ja zaraz z małym jadę na Powązki na uroczystości PW mam nadzieję że deszcz nas nie złapię. Odezwę się jeszcze wieczorek a teraz uciekam bo mój łobuz mnie wzywa;-)

Beti, u mnie jak się urodził synek, to najpierw położyli mi go na brzuch, otarli go trochę, później wzięli na mierzenie i warzenie (oczywiście wszystko się odbywało obok mnie, w tym samym pokoju) i później dali mi go do cyca na jakąś godzinkę może, albo i czut dłużej. Być może nawet mógł i dłużej ze mną leżeć, ale poprosiłam męża żeby zawołał położną, ponieważ po vacuum byłam ledwie przytomna i zaczęłam przesypiać, bałam się żeby maluszek mi nie spadł. Ona jak przyszła, ubrała go w ubranka, które przygotowaliśmy wcześniej, i położyła do jego łóżeczka. I postawiła tuż obok mnie, tak że miałam go ciągle przed oczami.

Zaczęłam teraz pisać i taj jak by to było wczoraj, a nie półtora roku temu... :tak:

A no i nie kąpali mi synka w szpitalu, dopiero w domu wykąpaliśmy go po raz pierwszy.

Magdzik, a w którym szpitalu rodziłaś?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
u nas dziecka się nie kąpie po porodzie. potem przez miesiąc tylko obmywa. potem sie kapie w samej wodzie . dzięki temu nie ma tyle alergii skórnych. koleżance ostatnie v dziecko przetarli chusteczkami i ona ma teraz pretensje do świata ze przez to ma alergie. mozna zaznaczyć q karcie ze chce się mieć myte dziecko. kontakt z matka po porodzie fajana sprawa ale najpierw niech lepiej się zajmna dzieckiem będę szczęśliwsza i bardziej spokojna ze Wszystko jest dobrze. tak zrobili z moja córka. potem juz leżała na mnie i leżała.

linea negra zrobilai się okolo połowy ciąży. teraz jeszcze nie mam

a jak sie obmywa verita? myjka z woda czy jak? jak to sie mowi co kraj to obyczaj:)

a co do kontaktu z dziekcim po porodzie to ja bym wlasnie tak chciala, ze jak ewentualnie zmierza i zwaza i zbadaja to daja mi bobasa golego, nieumytego na piers i tak sobie lezy,my:)

hej Kochane od 11 do teraz na miescie, padam na ryjek, jak tam dziewczyny prenatalne?????na brzuszkach wklejam swój brzuszek z dzisiaj, trochę najedzony, bo zaliczyłam jeff knajpe amerykanska i taaaaaaaaaaak się nazarlam :-)

reklama
Do góry