reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

witam :)

no to ładnie bo ja już co najmniej 5 razy oscypka jadłam ;p i orzszeki ziemne też wsuwam ... strasznie mi się słone chce jeść:-(
a dziś przeczytałam, że lepiej ich unikać... co rusz czytam, że czegoś nie można...

reklama
Kurcze dziewczyny doradźcie mi i podtrzymajcie na duchu... Dostałam rano lekkiego plamienia takiego brązowawego, co prawda już nie widzę by jeszcze coś było ale strachu się najadłam. Jestem w 8-9 tc. no i przyznam się że wystąpiło to po delikatnym seksiku z m. Wizyte mam za miesiąc. Miała któraś z was coś podobnego? Czy waszym zdaniem wszystko ok? Czytałam że po stosunku może się tak zdarzyć, ale umieram ze strachu....

Gabi ja tak miałam w pierwszej ciąży tylko u mnie leciała krew a dopiero na drugi dzień miałam brązowe plamienie dostałam no spe i luteine a no i zakaz seksu do kona 1 szego trymestru

Gabi ja też to miałam. My mieliśmy zakaz przytulanek do 10 tygodnia tak z urzędu, po prostu. Jak sie w końcu doczekaliśmy i podziałaliśmy to miałam to samo. Leciutkie plamienie ale trwało ono na dobrą sprawę prawie tydzień. Najpierw brązowe, później to taka "kawa z mlekiem" była. Lekarz powiedział że to normalne i naturalne, że narządy są mocno ukrwione i wystarczy że jakieś naczynko pęknie. Niepokojące mają być krwawienia żywoczerwoną krwią. Wtedy lepiej pojechać do lekarza albo do szpitala. Od tamtej pory się to u mnie nie powtórzyło.

Co do tematu sukien ślubnych to ja właśnie swoją wczoraj sprzedałam! Troche mi bylo szkoda, ale wolę mieć pieniądze w ręku niż kieckę w szafie. Zawsze będzie do wyprawki! :) Cieszę się bardzo bo zainteresowanie używanymi sukniami jest strasznie małe. Jedna dziewczyna się zgłosiła i wzięła.

Babi jeżeli masz obawy to jedz na pogotowie ,musze cie przebadać i na pewno zrobia usg
BB_Anna super ze sprzedalas ,ja miałam sukienke z wypożyczalni wiec miałam z glowy sprzedaż

ja poprasowałam większość ,zostały mi tylko 2 komplety pościeli ale to może wieczorem
wczoraj rozmawiałam z mezem ile mamy kartonow ubranek po Szymku a on ze na pewno ze 20 ,boze ile tam kasy lezy

za 2 dni mam wizyte i zobaczę znowu maluszka

Witam porannie :-)

Ja na szczęście z suknią nie miałam problemu bo sprzedałam ją od razu w poniedziałek w tym samym salonie w którym szyłam ;) Już byłam wcześniej po prostu tak umówiona.

Ja na szczęście nie plamię po przytulankach, a przytulanki już rozpoczęliśmy bo mój biedny mąż w wstrzemięźliwości się męczy heh:-D choć to oczywiście nie to co przed ciążą bo teraz delikatnie bez szaleństw.

Jane ja tez mam straszna ochote na słone , i juz dzwoniłam mezowi ze jak bedzie wracac z pracy zeby kupił mi orzeszki ziemne solone :-p a co tam jak troszke zjem to sie nic nie stanie , w pierwszej ciazy tez jadłam i to w szpitalu i lekarze nic nie mowili ze nie wolno czy cos ;-)

u nas logiczne zakaz seksu , jak dla mnie to lepiej bo jakos nie odczuwam ani ochoty ani potrzeby , a mezus musi sobie poradzic , radził sobie w pierwszej ciazy to teraz tez sobie poradzi :-p

Dziewczyny u mnie z sexem super nie plamiłam od początku także prócz małej przerwy związanej z zapaleniem wszystko jest tak jak przed ciążą, a nawet lepiej :-D Odebrałam dzisiaj wyniki i mam toxo g 0,13 reszta negatyw ;/ niewiem co to oznacza na 16 mam wizyte to napewno wszystkiego sie dowiem :-D Już sie nie moge doczekać jak popodglądam naszą fasolinke :)

monila ja doczytałam, że te orzeski mogą powodować alergię u dziecka ale teraz tyle dzieci ma alergię że nie wiem czy to ma jakieś znaczenie... zresztą ja mam AZS więc jest bardzo duże prawdopodobieństwo że moje dziecko to też będzie mieć...nie przejmuję się tymi orzeszkami za bardzo.

reklama
Jane ja tez sie nie przejmuje orzeszkami bo przeciez nie ebde ich jadła codzienie po 2 opakowania tylko jak zjem raz na jakis czas to nic sie nie stanie :-)

a ja włąsnie zajadam pyszne pierogi z jagodami :tak: pychotka

Myg trzymam kciuki za wizyte &&& a jelsi chodzi o ta toxo to zawsze jak cos jest nie tak na badaniu pisze notatka ze jezeli pacjentka jest w ciazy to prosi sie o kontakt z laboratorium i wtedy trzeba dodatkowo zrobic awidnosc

Ostatnia edycja:
Do góry