reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

Kerna ja tam lubie Twoje poematy :-D Doświadczona Mamuśka jesteś, więc dla takiej świeżynki jak ja to bardzo cenna wiedza :happy2:

Sylwia ja w marcu miałam robioną cytologię, a w maju zaszłam w ciążę.

Muszę zawieźć mocz do laboratorium, ale strasznie mi się nie chce

reklama
jestem

kurcze ja się nigdy nie wyspie,mlody od 5,30 rzadzi a ja jednym okiem spie a drugim go pilnuje

na szczęście ladna pogoda się szykuje wiec spacer zaliczymy i pewnie dzialke po poludniu

Witam sie z rana ;-)

u mnie dzis pogoda zapowiada sie super , dokładnie za 2 tygodnie mam wizyte a za 3 wesele kuzynki ciekawa jestem czy bede mogła na nie pojsc ;-)
kerna moj syneczek tez urodził sie w 30 tc ,:-(

MIłego dnia

od wczoraj wieczora trochę naskrobałyście :D ale wykrakałam!!
przyszły wczoraj ogórki i ponad 100 słoików robiliśy z mężem do 24. Padałam z nóg, kręgosłup mi złamało ale ogarnięty temat :D
ważyłam się dzisiaj i mam 1kg na minusie.

jane ja też będę miała robiony test pappa bo miałam wady genetyczne w rodzinie i lekarz mnie poinstruował następująco-najpierw usg genetyczne a na drugi dzień zaraz lub tego samego badanie krwi na test pappa dlatego, że do analizy wyników tego badania potrzebny jest dokładny wiek ciąży (z USG) niewiem czy tylko w moim przypadku tak jest bo musze dokładnie wiedzieć..(?)

co to cytologi ja jeszcze nie miałam robionej, a witaminy to rzeczywiście mam brać od II trymestru :-)

kerna ogólnie tamten czas <3 lata jak urodziłam> pamiętam jak przez mgłę - młoda - wpadka, ogolenie byłam między 24-26 tygodniem ciąży < lekarz po porodzie stwierdziła że dziecka "wielkość" odpowiada 26tyg, według miesiączki 24tydz. > Co było przyczyną? może jakieś zakażenie? może to że w 24 tyg jest możliwośc porodu przedwczesnego? Może to że od początku miałam zagrożoną ciąże a lekarz sam tego nie wiedział? przyczyn może być masa a tak na prawdę nie znamy tego konkretnego powodu - w sumie kto weźmie wtedy 20sto letnią dziewczynę na poważnie żeby cokolwiek wyjaśnić ? Myślisz że jak synek się urodził był podłączony pod miliony urządzeń <z nie rozwiniętymi płuckami, wylewem w mózgu III stopnia, wodogłowiem i innymi chorobami nabytymi> czy lekarz jak używał tych swoich nie zrozumiałych dla nas pojęć - że nam wyjaśniał o co w ogóle chodzi?

Monila mogę spytać co się stało? Dlaczego maluchowi się nie udało?
Małkus sto słoików? szaleństwo!
Sylwia bardzo mi przykro.Niestety coraz częściej w szpitalach trzeba mieć "mordę" i walczyć o to aby personel traktował cię jak człowieka...oby teraz lekarze zareagowali na czas

Ostatnia edycja:
kerna szybko dokończę bo już musze wyjeżdżać do pracy a więc też zaczełam lubieć Twoje poematy - na prawdę jesteś więcej doświadczona to mi takiemu młodziakowi przydadzą się rady :) złote rady co do tego szwu napiszę później bo musze już uciekać 3 majcie się dziewczyny!

Kerna od 20 tc cały czas odchodizły mi wody płodowe , niestety przerwała sie błona i wody cały czas sie wylewały musiałam sie bardzo starac aby utrzymywac stale odpowiedni pozniom wod ale nie było to łatwe i tak przez 10 tyg udawalo nam sie lezec w szpitalu z rewelacyjnymi wynikami badan , az nagle przyszedł dzien w ktorym nie dało sie nic zrobic a cc było konieczne poniewaz dostałam infekcji wsrod macicznej i ta infekcja przeszła na maluszka ( mielismy oboje pojderzenie sepsy , wiec bylismy traktowani tak jakby to była sepasa ) maluszek wazył1460 i mierzył 41cm godzine po cc przewiezli go z ligoty na Zabrze i tam moj syneczek był przez 11 dni , pomimo jego ciagłej walki , jego checi do zycia niestety nie udało sie :-( ta infekcja była zbyt silniejsza zajeła cały organizm ... mały nie dał rady walczyc :-( ale jestem mu bardzo wdzieczna za to ze walczył tyle dni , i jestem z niego bardzo dumna z mojego małego bohatera :*

dodam ze przerwanie blon było spowodowane nie wykryta toxoplazmoza ... niestety chodziłam do lekarza na nfz a on nie dał mi skierowania na te badanie co wiecej nawet o nim nigdy wczesniej nie słyszałam

witam... ale produkcja piękna:)

sylwia, małkus dzięki
to może też tak zrobię, że zrobię USG i w tym samym czasie krew? USG mam 5 sierpnia więc myślę, że będzie w sam raz.

mam pytanie czy boli was kość ogonowa?? bo mnie dziś trochę boli...

monila to straszne co piszesz, że lekarz nie dał ci skierowania na toxo... przecież my możemy czegoś nie wiedzieć i oni są od tego:-( przykro mi
sylwia teraz będzie wszystko ok

kerna a pisz jak tylko masz o czym :-D coś ciekawego się dowiemy... po to jest forum

ja też wcześniej nie brałam witamin żadnych ale wczoraj gin powiedział że mogę już brać. Mimo, że wyniki mam dobre to sama po sobie wiedzę, że mi się przydadzą. Mam strasznie słabe paznokcie, dosłownie każdy jest rozdwojony, skórki nie mogą się zagoić...i jeszcze dodatkowo zajad mi się zrobił. To ewidentnie braki witamin.

miłego dnia

reklama
jane najlepiej jak poprostu zadzwnisz do lekarza i sie zapytasz kiedy tą krew zrobić ;)
ja chodzę prywatnie więc też nie mam skierować i wszystkie badania mam płatne niestety :/ no ale trudno, trzeba przeboleć.
Mnie kość ogonowa nie boli tylko krzyż jak się przepracuję ;-)

ostatni tydzień I-szego trymestru leci, ale się cieszę :-)

Do góry