reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

a ja nigdy w ciązy nie smarowałam brzucha i po trzech ciążach też nie mam ani jednego roztępu. Położna mi kiedyś powiedziała że to cał smarowanie nic nie daje jak będą się miały zrobić to i tak się zrobią a po za tym brzuch " nie lubi" jak się go za bardzo dotyk, głaszcze, smaruje bo to pobudza macicę do skurczów.

reklama
hapymama zgodze sie z tym ze brzuch nie lubi głaskania ale mi połozne w szpitalu pokazały jak szybko wysmarowac brzuszek bo w moim przypadku tez nie było wskazane masowanie go , to prawda ze jesli maja wyskoczyc rozstepy to wyskocza i chocbysmy nieiwem czym sie msarowały to nic nie pomoze , ale jakos z ta oliwka mi lepiej, ja wogole bardzo czesto smaruje sie oliwka nawet przed ciaza sie smarowałam :-p

happymama82 - to już na pewno w genach jest czy wyjdą rozstępy czy nie, ale widzisz u mnie mówili co innego, że nie ważne co się wciera byleby wcierać (nie tylko posmarować) regularnie i że ta chwilka dziennie nie zaszkodzi maluszkowi ani nie przyśpieszy porodu (wyjątkiem jest ciąża zagrożona), więc ewentualnie można to skonsultować z lekarzem. Ja mimo tego urodziłam tydzien po terminie.

witam jak zwykle z samego rana. Dziecko znów się znudziło za wcześnie i jak ja mam być wyspana?
Mi też mówili ze to geny można smarować najlepszymi środkami a jak maja wyjść to i tak wyjdą. Albo nie smarować i nie mieć. Ja na razie nie mam.

czesc
u mnie dzisiaj ostatni dzień z dwojka dzieci:-D,do tego pogada okropna ,cala noc padalo i teraz tez nie wygląda jakby miało być lepiej ale tez maz mi fundnal dzisiaj wizyte u fryzjera wiec jest plus tego dnia

co do rozstepow to ja ma na brzuchu i to kilkanaście ale nie od ciąży bo po tej nie miałam zadnego ale z racji mojego wiecznego tycia i spadania z wagi,wiec rozstępy to moja wina ,chociaż mój Seba mowi ze kocha moje rozstępy bo one to ja,boze co za wyzwanie romantyczne

dzisiaj wysylam mojego meza po nawilżane chusteczki w tesco ,6 pak za 24zl wiec ma przykaz kupienia 2 opakowan

dziewczyny a co powiecie na zamknięty watek (tylko dla nas)z danymi kontaktowymi ,bo wiecie roznie bywa ,zawsze można wyslac smsa jak ktoras długo się nie odzywa

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witajcie Kochane

Dzisiejsza pogoda nie nastraja optymistycznie :baffled: od dwóch dni czuję ból głowy. Na szczęście nie jest jakiś mocny, ale uciążliwy. Oczywiście wszystko zwalam na pogodę. A poza tym czuję sie naprawdę dobrze. Oprócz permanentnego zmęczenia nic mi nie dolega. I bóle brzucha przeszły :-) teraz pewnie będę się zastanawiać czy dziecko rośnie, bo nic mnie nie boli :-p

Co do rozstępów to jestem przekonana, że będę je mieć. Tak jak moja mama. Zresztą jeszcze przed ciążą pojawiły mi sie rozstępy na udach jak gwałtownie przytyłam. Ale cóż zrobić. Teraz jakoś to mnie nie przeraża, bo najważniejsze jest dla mnie urodzenie zdrowego, ślicznego bobasa. Później będę martwić się o swój wygląd :-)

Dziś zaczynam 9tc :-D:-D:-D:-D:-D jupi!

Jutro idziemy na znajomych na urodziny. I mam dwa problemy: 1 - nie wiem co kupić na prezent 2 - nie mam w co się ubrać :-p Mam nadzieję, że Mąż zlituje się nad ciężarna żonką i kupi jakąś fajną kieckę :-)

Chyba muszę sobie kupić aparat do mierzenia ciśnienia.

a co do wątku zamkniętego - jestem za ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam u mnie tez cała noc padało i nadal pada ... ja w nocu jak wstałam na siku to oczywiscie spac nie mogłam nie dsc ze naszły mnie okropne mdłosci to jeszcze zaczeło mnie ssac w brzuszku ... ale tak sobie mysle no przeciez nie bede sie zajadała w nocy , no ale ze długo nie mogłam przez to zasnac to zjadłam nektarynke i orazu sie uspokoiło i mogłam zmagac sie tylko z mdłosciami:-p

Sylwia o fajna promocje chusteczek wychaczyłas a to z jakiej firmy sa te chusteczki ??
ahh no i pomysł z zamknietym watkiem super , nie wiem jak tutaj bedziecie robic ale na poprzednich watkach jakich jestem tez mamy taki zamkniety watek ale tylko dla tych ktore udzielaja sie bardzo czesto no i sa godne zaufania ;-)

reklama
Monila nektarynki, brzoskwinki i banany to mój sposób na nocny głód :-pTeż tak mam, że jak wstanę na siku to zasnąć z głodu nie mogę :-p

Do góry