reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2014

ja farbowalam w każdej ciąży. i najlepiej iść do fryzjera i kazać sobie pasemka albo balejaz zrobić. Wtedy farba mało dotyka głowy i po problemie.
Ja juz pakowanie zakończyłam. Jutro Polska. Boję się o wózek żeby w całości dotarł.

reklama
Hej, Znów z doskoku, ale nie mam dobrych wieści.

Dzisiaj z krwawieniem trafiłam do szpitala. Nie było spore, ale jednak było. Ciągle brak zarodka, sam pęcherzyk. Zrobili mi betę i jest wynik 6 tys. Pani doktor była zdziwiona, że nie ma zarodka nawet na tym etapie. Muszę Betę powtórzyć we wtorek i udać się do swojego gina. Wizytę mam dopiero 8 lipca. Mam brać duphaston i luteinę, ale ja już straciłam nadzieję....

Dziś wymyśliłam sobie,ze zaszłam w ciążę o tydzień później niż myślałam. Wtedy wszystko by się zgadzało....ale żeby zajść w 30dc??? Dziwne...choc cykle miałam ok 35 dniowe i nieregularne...

Marcelka37mi najbardziej pomaga kisiel i jabłko (jabłko obowiązkowo każdego dnia) inaczej męczę się bardzo ;-)

Sysia_waw Bo od 6 tc dopierop serducho zaczyna być...najlepiej wychodzi ponoć 7-8 tc...

katherinne nissan chyba ma dośc mały bagażnik .... ja wybierając auto kierowałam się wkładaniem wózka. I mimo że wtedy przy pierwszej ciąży kupiłam renault lagune z, wydawało mi się dużym bagażnikiem to namęczyłam się jak jasna ch.... :-pAle też wózek miałam duży ;-).

BB_Anna życzę udanego urlopu!!!

Nikusia, a w którym dc wyszedł Ci test ciążowy?

W 38 dc. Wtedy też delikatnie plamilam..moze to była implantacja a przytula ki były 23dc i 29 i 30. Myślałam ze ciaza jest z tego 23dc a jest chyba z 29dc. Musisz,ze dobrze myślę?? Tylko czemu beta taka wysoka..

Dodam,ze testy negatywne były w 28dc,31dc(krew).

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziś wymyśliłam sobie,ze zaszłam w ciążę o tydzień później niż myślałam. Wtedy wszystko by się zgadzało....ale żeby zajść w 30dc??? Dziwne...choc cykle miałam ok 35 dniowe i nieregularne...
Ja zaszłam albo w 7dc albo w 27dc więc wszystko jest możliwe . . .
Ciężko Ci cokolwiek doradzać, niestety potrzeba czasu i badań, przyrost bety, kolejne usg. Wiem, że się stresujesz ale niestety trzeba przeczekać. Trzymamy kciuki by było dobrze.

Katherinne, a micra nie jest tylko dwudrzwiowa? Bo wciskać dziecko do fotelika drzwiami kierowcy wydaje się mało wygodne.

A mnie mdli, obrzydliwe, ciągle mi źle. Z jednej strony się cieszę bo to objaw, że dzidzia się dobrze zagnieździła ale z drugiej bleeeeee. Nie lubię ale może spróbuję imbir marynowany bo nie wyobrażam sobie dobrze funkcjonować w pracy w tym stanie.
Czy którejś z was w tym cyklu przybrało się 3-4kg? Ja nie wiem skąd u mnie taka waga? Owszem piersi bardzo pełne i ciężkie, ale to może 1kg, a co z resztą? Jakaś woda? Kompletnie nie mam pomysłu, w poprzednich ciążach takiego "zjawiska" nie obserwowałam.

Hej my już wróciliśmy od rodziców.... Nakarmili nas na następne dwa tygodnie :-p
Nikusia trzymam kciuki za ładny przyrost bety. Może jest tak jak piszesz.
sorry ale nie pamietam o czym pisałyscie:-(
jutro troche wiecej się na tym skupię
na zaparcia dobre jabłka i siemie lniane i na mnie dziala tez duża ilosc plynow w tym zielona herbata
a objawow u mnie dalej brak....

reklama
Do góry