reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

Dziewczyny..kiedy my sie wyśpimy?? Aczkolwiek dziśiejsza noc u mnie była spoko..wiec ja nie narzekam.Ale żal mi tych co nie sypiają :(
Ja dziś serwuje na obiad udka z kurczaka,robione na raty :/ bo mały mi nie da. No cóż,bycie mamą to nie łatwa sprawa. Ciekawe jak radzą sobie mamy bliźniaków,gdy na raz dwójka sie domaga cyca,zabawy,noszenia..masakra.

reklama
JMy używamy na przemian dady z pampersami. Mamy zapas jeszcze spory pampersow ale jak się skończą to przechodzimy całkiem na dady bo u nas się sprawdzają. Jaki rozmiar pieluch uzywacie? Bo my juz 3. Mała wazy juz 5600. Generalnie trochę są za duże ale 2 juz ją cisną bidulke

hej długo mnie nie było, ale Tymus tak jak jadl tak przestal na pare dni i malam Sajgon, co prawda wazy ok 6 kg :szok:wiec paniki nie ma, ale miałam stresa, przebadałam go, kupka ,mocz i krew oddalam do badania, ucho miał zapalone lekko, pewnie od ulewania. A co u mnie, od poniedziałku chodze na aerobik, babka prowadzaca chyba oszalala, bo taki wycisk daje,ze wczoraj myslalam,ze nie dojde do domu a dzisiaj zakwasy po byku, poza tym to dzieci i jeszcze raz dzieci, Tymcio od dwóch dni przesypia od 21 do prawie 5 rano :szok:jestem w szoku, ale w dzień mam gorzej ze spaniem,a ,ze pogoda deszczowa to nie mogę ratować się spacerem, Matyska troszkę chora, ale sprawa opanowana, ona to już potrafi powiedziec co ja boli uffff.

Eddus mój używa jeszcze dwojek bo kupiono mi ich ,ze hoho ,tez używam na przemian raz pampki raz dada, jak się skoncza dwojki zaraz zaczne trojki, bo zwazylam Mlodego 6400 na mojej wadze losz matko .

Ostatnia edycja:
Blindwillow, może by i zadziałało gdybym przeczytała :-)

Ja sobie chwalę dadę. Tym razem. Przy Mai nie sprawdziły się, używałam dla niej huggisów i pampersów. Ale teraz cos nie widze tych pierwszych. Wtedy dada była sztywna, niezbyt przyjemna, ale teraz bardzo się zmieniła:-) mam zamiar spróbowac jeszcze tych z rossmana, bo cenowo są dość atrakcyjne, a jak dołożę jeszcze rabacik z karty to cena fajna. No i używamy jeszcze 2, ale to już chyba ostatnia paczka, bo zaczynają się odciskac na udach. A 3 mam spory zapas, więc spoko:-)

Przez 2 godziny usmażyłam 10 naleśników. Po prostu szok. Tempo mam niezłe. Ale przez ten czas 2 razy karmilam, kilka razy usypiałam, przewijałam. Padam na pysk.Właśnie dzwonił mąż, że wraca już do domu. Niech przejmuje chociaż na godzinę Młodego, ja idę spać.
Sałatka już prawie zrobiona, zostało tylko doprawić, ale to juz chyba jutro wczesnym rankiem, żeby świeża była.

Kasoku, na fb wbijaj:-) z tymi dziećmi to ciągle coś. Ja nie wiem - nie mogłyby się rodzić już takie gadające, żeby chociaż powiedziały co im dolega? bo nie śmiem marzyć o takich, co to im w ogole nic nie dolega;-)
No szacun, piękna waga. Mój jeszcze nie doszedł do takiej:-) myślę, że będzie taki jak Maja - urodziła sie z wagą 4100, a kończąc rok ważyla 9200, a niby wg książek powinna potroić wage urodzeniową.
Też bym sobie poćwiczyła, ale ze sportu to ja tylko wynoszenie śmieci i sprzątanie uprawiam. I toleruję. Może troche na steperze poćwiczę, ale jakoś siły i chęci brak.

Kasoku ładnie waży :-D ale moja blisko ;-)
Selerowa ja nalesniki smaze od kilku dni a ze mi nigdy nie wychodza to pewnie nie usmaże :p
Moja ma problem z zaśnięciem potem wstaje ok 4.30 nad ranem zje obkupka się i śpi

No i spacer zaliczony, ale tylko godzinny, bo zlapal nas deszcz...wstapilam do rossmana i kupilam na probe pieluchy babydream premium dry. Uzywala ktoras? Dada sa calkiem fajne, ale jednak Pampersy bardziej mi pasuja. W Dadzie prawie zawsze maly ma wilgotne body w kroku. Franek wlasnie sie zagapil w lezaczku na wiszace zabawki....juz chyba ponad 15 minut..szok.nawet traca reka slimaka...pewnie przypadkiem, ale zawsze cos ;)

Blindwillow ja używam tych z Rossmanna teraz kupiłam 3 ale nie podoba mi się zapach 2 były lepsze ale 3 jest więcej a my zużywamy 11-13 pieluch na dobę więc bankrutuje mam jeszcze pampersy ale to na noc mu zakładam bo rzadziej zmieniam .

To straszne sikunki z waszych dzieciaczków:-) albo z moim nie halo:no: bo u nas dada spokojnie wytrzymuje noc:-) choć rzadko się zdarza, że nie przewijam go, bo kupsko jest przeważnie każdej nocy.
Ależ się fatalnie czuję. Znowu ze mnie chlusnęło i nie wiem czy to jeszcze poporodowe pozostałości czy może już okres. Brzuch napieprza, niedobrze mi. No i spać mi się chce. Miałam się położyć, ale Mikołaj się obudził. Co prawda mąż go przejął, ale zaraz idzie po autko. Mam nadzieję, że już będzie ok.

Verita, jak będę bardziej wypoczęta to mogę usmażyć i dla Ciebie. A co mi tam:-) Mało dziś usmażyłam, tylko 20, ale już zostało 8. A ja nie jadłam.

reklama
U nas maly nosi 3 od jakiegos czasu, od niecalych 3 tyg. Uzywamy tylko pampersow, mam za to problem z ubrankami, maly w brzuchu est szeroki i ubrania sa za ciasne albo za dlugie....

Do góry