reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy - łączmy się!!!

Mistrz i Małgorzata - Bułhakowa
Gra w klasy - Julio Cortazar

Polecam obydwie pozycje:tak:
Dodam jeszcze opowiadania Cortazara, przyjemna lektura:tak:

Akwarium (i inne) - Wiktora Suworowa

I jeszcze: "Lodołamacz" i "Żukow - Cień zwycięstwa" :tak:

Z polskich pisarzy lubię czytać Łysiaka i Kapuścińskiego.

Też polecam, a w szczególności serię - "Dobry" Łysiaka:tak:
Kapuścińskiego to wszystkie książki, ale w szczególności: Szachinszach, Heban, Cesarz i Wojna futbolowa:tak:

A z bardziej rozrywkowych lekturek bardzo podoba mi się seria Świat Dysku Terrego Pratchetta.
Aaa... jeszcze polecam NO LOGO Naomi Klein (biblia antyglobalistów)

A o tych tylko słyszałam i może się skuszę, aby przeczytać:tak:

reklama
matylda jeśli lubisz fantastykę to Świat Dysku jest obowiązkową lekturką... a jeśli nie czytałaś wcześniej tego rodzaju książek, to doskonałą aby zacząć :) Pierwsza część tej serii to Kolor Magii.
A No logo.. też warto. Warto wiedzieć w dobie globalnej gospodarki, co naprawdę kryje się za wielkimi korporacjami i największymi markami, choć momentami ta wiedza jest naprawdę szokująca.

Joasiek z fantastyki dotychczas przeczytałam tylko Wiedźmina, Narrentum, Bożych Bojowników, Lux Perpetua i Achaję Ziemiańskiego:tak:
Jeśli Kolor Magii jest w tym stylu to na pewno będzie mi się podobać.. a jeśli nie, to warto poznać coś nowego:-)

matylda od Pratchetta raczej daleko do Sapkowskiego (Sapkowski to zresztą chyba bardziej fantasy niż fantastyka?) ale nie mniej ciekawie :tak: Jeśli spodoba Ci się ta pierwsza część, to już przepadłaś :-D

matylda od Pratchetta raczej daleko do Sapkowskiego (Sapkowski to zresztą chyba bardziej fantasy niż fantastyka?) ale nie mniej ciekawie :tak: Jeśli spodoba Ci się ta pierwsza część, to już przepadłaś :-D

A mnie się wydawało, że fantasy to rodzaj fantastyki:confused:
Ale ja mogę się nie znać, więc wierzę na słowo:tak:
Przeczytałam opis literatury Pratchetta i chyba się skuszę:tak:

Ale pije sobie z ranka pyszną kawusie z MLEKIEM!Ach!A reszta nabiału tak mnie nie nie zachwyca,po tak długiej diecie.:tak:

Joasiek. Matylda-widze, ze wybieramy podobne lektury :-)
Pozycje na Waszych listach sa mi dobrze znane i lubiane :-)
Jednak chetnie dopisałabym jeszcze współczesna prozę polską-W.Tochman ,W. Kuczok,A. Stasiuk,O. Tokarczuk a i Gretkowska nie pogardzę.;-)
Lubie tez prosty i dosadny styl Ziemkiewicza chociaz to co pisze(mam na mysli jego działalosc społ-polit. trakuje z pewnym dystansem :-)

A z fantastyki to jeszcze dodałabym dragon lance.:-)

Rozalka,ja 2 dni temu zjadlam platki z mlekiem:-D.

Musze sie pochwalic,ze wlasnie zarezerwowalam kawaterke na wyjazd w lipcu:-).Pogoda musi byc!!!!Nie opuszcze Was jednak ,bo bede miala dostep do neta;-):-D.

reklama
Do góry