reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy - łączmy się!!!

Również życzę wszystkiego najlepszego wszystkim małym solenizantom no i Madziu tobie ;-)

A ja dzisiaj załatwiłam sobie kasę za urlop wychowawczy w centrum pomocy rodzinie :tak: z tym że tylko na 3 miesiące bo na kase od września składa sie nowe wnioski w lipcu:sick: i byłam zła :wściekła/y: bo mam przyjechać po 1 lipca bo nie mają druków :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: no ale najważniejsze że chociaż na 3 miesiące mam później jeszcze wniosek o marne rodzinne złożę ;-)

Gosia a starałas się o ten dodatek(1000) z tytułu urodzenia dziecka ?
Ja tez dzis zanosiłam te wszytskie dokumenty :/ do opieki społecznej.... tyle załatwiania, a marne grosze płacą. Ale lepsze to niz nic. Tylko moja szkoła będzie musiała troszke poczekać chyba az wróce do pracy:sick:

Wszytstkiego naj naj dla 5 miesięcznych naszych bobasów!!!!

Martula
a czym ty sie zajmujesz i z tego co wiem to chyba chcesz wrócic do pracy

reklama
Gosia a starałas się o ten dodatek(1000) z tytułu urodzenia dziecka ?
Ja tez dzis zanosiłam te wszytskie dokumenty :/ do opieki społecznej.... tyle załatwiania, a marne grosze płacą. Ale lepsze to niz nic. Tylko moja szkoła będzie musiała troszke poczekać chyba az wróce do pracy:sick:

Tak starałam się i dostałam jeden tysiąc ten co dostaje każda kobieta i drugi tysiąc ten dla kobiet o niskich zarobkach :tak:

Kasiad, jesli chodzi o to wychodzenie..to wydaje mi sie ze jak dziecko posiedzi w domku 3 tyg. to swiat sie nie zawali:-ptym bardziej ze byla werandowana < w moim przypadku> ale to tez moje tylko i wylacznie zdanie...i tez nie chodzi tu tylko o religie...tylko o to ze balabym sie chodzic po ulicy czy jezdzic autem z nie ochrzczonym dzieckiem...w kazdej chwili moglo by sie cos stac...
zreszta zaraz uslysze ze w domu tez...:-D:-D:-p

Nie no Nuśka, każdy ma prawo do własnego zdania i Ty też możesz Swoje wypowiedziec. Trzy tygodnie owszem może czekać zwłaszcza zimą. Ale jak ktoś przetrzymuje dziecko latem i to dłużej niż 3 tygodnie, to już jest przesada, sama przyznasz? Jak ktoś ma takie przekonania, to powinien poprostu chrzcić dziecko jak ma 2-3 tygodnie, żeby mu nie szkodzić.

Ja jeszcze nie załatwiłam sobie rodzinnego i dodatku do rodzinnego.
Ale obiecałam sobie, że do końca tego tygodnia pójdę so Skarbówki złożyć wniosek o zaświadczenie o zarobokach za 2005 i 2006 rok. Muszę się spieszyć, zwłaszcza, że chcę skorzystać jeszcze z miejskiego becikowego, a wniosek o nie mogę złożyć zanim Oli skończy 6 miesięcy.

Witam ponownie lutowe mamusie, nie pisze za czesto ale napewno to rozumiecie, calkowity brak czasu.
Moj maly smyk potrafi czasm niezle dopalic i jak juz pojdzie spac na noc ja tez padam i nie mam nawet czasu zasiasc za sterami.
Mimo wszystko czasami cos skrobne, przepraszam z gory za bledy ale sie spiesze.
No to naraski.
:rofl2:;-)

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:tak::-):tak::-):rofl2::-D:-D:-D:-D:-D
Super kochana!!!!!!!! WYWAL tu ile sie da!!!!! Tez bym tak zrobila i to czesto, ale boje sie ze to czyta ten na ktorego bym klęła!!! Wiec tu pisze pierdu pierdu, a czasem burzy sie we mnie ze az strach. Powstrzymuje się :wściekła/y::zawstydzona/y::wściekła/y:! Wiem ze przejdzie mi, wiec powstrzymuje sie, ale nieraz mam taka ochote ze az strach. GRATULUJE KOCHANA TEGO POSTU, WYRAZA MOJE UCZUCIA TEZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-D:-D:-D:-D:-D:-D:tak:;-)

Patri kochana! nie zapominaj ze mamy watek zamkniety i na nim mozemy do woli narzekac na co i kogo chcemy bez obawy ze przeczyta... (no chyba ze siedzi za Twoimi plecami)
Niech zyje wolnosc slowa i emocji!!!!!

reklama
Do góry