reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy - łączmy się!!!

dzieki Joasiek.
czytalam ze teraz mozna zrobic operacje na oboje oczu oba oka? gramatyka sie klania...:baffled:) w jednym dniu i rekonwalescencja trwa 2 tygodnie....

ale nie wiedzialam o tym noszeniu ciezarow wiekszych niz szklanka herbaty (szok!!!!) i o konsekwencjach...brrrr....
nie nosic Lailusi...nawet nie wiem jak to jest;-)

poczekam wiec raczej.....

reklama
susumali: jeśli teraz trwa to tylko 2 tygodnie, to warto! Jeśli tylko będziesz miała kogoś do pomocy na te 2 tygodnie, to ja bym nie czekała... bo zanim dziecko będzie już na tyle duże że nie będzie wymagało wogóle noszenia, to miną ze 3 lata... a 2 tygodnie szybko Ci zleci, wg mnie warto już teraz to zrobić :tak: Z resztą tak jak Ci napisałam... może w necie gdzieś znajdziesz dyskusje na ten temat, być może teraz jest inaczej i można już nosić większe ciężary... w końcu raz, że moja mama miała tą operację w Polsce, może inną techniką, a dwa że minęło już kupę lat i to naprawdę mogło się zmienić.

Susumali, ja też kiedyś się nosiłam z zamiarem zrobienia sobie takiej operacji. Ale w końcu zrezygnowałam, bo chyba lepiej wyglądam w okularach. O tym dźwiganiu też słyszałam i nie jest to na pewno tylko 2 tygodnie :no:

A ja wlasnie zaczelam sie zastanawiac nad takim zabiegiem,bo nosze soczewki.Mam wade -5,5 ,wiec jestem krecik bez korekcji.Nie wgłebialam sie jednak jeszcze w temat:confused:.

Moja koleżanka kilka lat temu miała taki zabieg i jest b. zadowolona. Ona miała wadę chyba 6 albo 8. Niedługo będę się z nią widziała, to mogę się wypytać, co i jak. Robił jej to jakiś profesor w Warszawie

Hej.
Dziewczyny dzis oglądałam program "mamo to ja" na tvn style i tam powiedziano że kubki niekapki nie są dobre dla dziecka bo powoduja jakies napięcia wewnatrz jamy ustnej i moga być przyczyną wady wymowy, albo zniekształcenia szczęki :confused:
Proponowano stosowanie normalengo kubeczka, tylko takiego przystosowanego dla dzieci, albo taki "bidon" dla dzieci - butelke z rurką. Co wy na to wszystko?

Co do kolczyków - sama niunia zdecyduje, bo to jej ciało. Poza tym jak juz zdecyduje, to bedzie dla niej wielka radochą miec kolczyki, bo wcześniej nie miała. Dla dziewczynki ktora ma kolczyki od niemowlaczka to po prostu norma - żadna radocha... no i może być przyczyną awantur w wieku buntu - nie chciałam wcale a ty mi zrobiłaś! Poczekam aż sama zechce :-)
Mi nie przebijała uszu kosmetyczka pistoletem, ale mama, kolczykiem. Bolało, ale cieszylam sie ze mam kolczyki :)
A potem zrobilam sobie w lewym uchu nastepne dwie dziurki :-) :-) Wariat:tak::-D

Jesteśmy po pierwszej podróży pociągiem 110km x2 :-) z przesiadką w dodatku :-) W tamtą stronę jechał z nami mały Szymonek i gdy sie rozkrzyczał mojej małej zrobiło się tak bardzo przykro, wygięła usta w podkówkę i tak bardzo się rozpłakała!!!! Łzy miała wielkości oczu własnych :-) Tak mi sie jej żal zrobiło, jeszcze jej takiej nie widziałam. W drodze powrotnej 50% było spania, a 50% oglądania widoków, za oknem i w przedziale. W obydwie strony jechaliśmy w przedziale dla kobiet w ciąży i z dziećmi. Pociąg do Tomaszowa i z Tomaszowa nie miał przedziałów, za to mieliśmy cały wagon tylko dla siebie:-)
YouTube - Pierwsza podróż pociągiem 1
Zaraz tu wkleje drugi filmik.

Co do operacji oczu - nie mam zdania, nie planuję, choć od matury wzrok leci mi bardzo- ostrość widzenia u mnie to 2 metry!!
do tej pory miałam -1 na obydwoje oczu, w tym jedno cylindryczne, a teraz stan uległ pogorszeniu. Nie mam pojęcia jakie okulary do mnie pasują, a że mam straszny problem z dokonywaniem wyboru, to go nie dokonuję. Siedzę w domu i narzekam że mam słaby wzrok.

reklama
Hej.
Dziewczyny dzis oglądałam program "mamo to ja" na tvn style i tam powiedziano że kubki niekapki nie są dobre dla dziecka bo powoduja jakies napięcia wewnatrz jamy ustnej i moga być przyczyną wady wymowy, albo zniekształcenia szczęki :confused:
Proponowano stosowanie normalengo kubeczka, tylko takiego przystosowanego dla dzieci, albo taki "bidon" dla dzieci - butelke z rurką. Co wy na to wszystko?

Gdzies juz dziewczyny poruszyly ten temat:dry:
Dzisiaj tez ogladalam ten odcinek na tvn style, i wydaje mi sie to troszke smieszne. Tyle dzieciaszkow z tego niekapka pije i pilo, a nawet nie slyszalam ze cos jest nie tak. Mojej siostry corcia z niego pila< zreszta i do tej pory> i mowi pieknie calymi zdaniami w wieku 2 lat....a i zgryz ma sliczny. Wydaje mi sie ze ci fizjoterapeuci conajmniej przesadzaja.:sick:

Do góry