reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy - łączmy się!!!

reklama
komp naprawiony, jestem znow na forum!!!!
Tez zycze wszystkiego naj naj dla wszystkich dzieciaczkow z okazji ich swieta!!!:-)

Dziewczyny co sądzicie na temat przebicia uszu w wieku np. 4 miesięcy czy lepiej wcześniej czy później ? Moja kuzynka przebiła małej jak miała 4 miesiące moja już prawie tyle ma i powiedziała że lepiej jak dziecko nie potrafi dobrze chwytać sie za uszko i wtedy nie ma problemu a jak jest starsze to może sobie np. ciągnąć i wtedy będzię się gorzej goiło :eek: Ja chciałam mojej przebić ale bym się chyba zbytnio bała iść teraz :dry: Z jednej strony to nie chce by ją bolało a później wcale się nie da żeby jej przebić :blink: Z tego co mi powiedziała to było tylko szybki trzask przy jednym szybko odwróciła i trzask drugie nawet mała nie zauważyła że jej coś zrobili :baffled:

Sama nie wiem bo się boję :szok::szok::szok:

No ja akurat jestem zdania, że dziecko powinno samo zdecydować, czy chce mieć kolczyki czy nie, czyli niemowlakowi bym uszu nie przebijała.

Susu: witaj Kochana po dłuuuugiej przerwie!!! Strasznie się cieszę że już jesteś, brakowało tu Ciebie!!! :-D:laugh2::-D:laugh2::-D

Gosia_23: przebijanie uszu nie boli, jak się odwróci uwagę dziecka to pewnie nawet nie zauważy. Ale takie leżące jeszcze dziecko może sobie krzywdę zrobić jak niechcący pociągnie za kolczyk, albo chociażby pieluszka którą się bawi zapląta jej się gdzieś o kolczyk.. ja bym nie ryzykowała z takim maluszkiem.
Inna sprawa (ale to już tylko moje osobiste subiektywne zdanie) że kolczyki u niemowlaka mi się nie podobają, wyglądają wg mnie trochę... komicznie :-p

reklama
KONRADKU- z okazji IMIENIN DUZO ZDRóWKA I RZEKI MLEKA :-p

Ja własie po inspakcji t.
była z okazji dnie dziecka i imnienin KONDZIA

niemoge jej juz słuchac ciegle gada o Martynce wnuczce ktora z nimi mieszka (mała ma 2 tygodnie) jak ona to ,jak tamto sramtttttttttto
ja jestem zła bo nawet mleko w piersiach mam inne niz tamta synowa:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
zygac sie chce:sick::wściekła/y:

Do góry