reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy - łączmy się!!!

Karolina dzięki :tak:więc powiedzcie mi co teraz jak moja Emilka chodzi do prywatnego i tam jest tylko do 5 roku życia przedszkole czyli teraz jest w ostatniej grupie i chciałam dać za nią Dominika ale gdzie wtedy poślę Emilkę ? do zerówki w takim razie bym musiała żeby nie musiała siedzieć w domu...

a wy jak dzieci posyłacie ?

p.s. w grupie Emilki ospa :sorry2:

Nuśka ja kupiłam używany a spacerówkę mam po Emilce jak dla mnie na nowy głęboki szkoda pieniędzy

reklama
Gosiu, a Emilka teraz chodzi do grupy 5latków ? Bo moja Milenka tak jak i inne dzieci z rocznika 2007 chodzi do 4latków. U nas na szczeście przedszkole ma jeszcze grupę 5cio i 6ciolatków, tak wiec nie ma problemu. Ja na początku myślałam ze pośle Milenke do szkoły od 6ciu lat. Jest u nas taka jedna mała szkoła gdzie chodzą takie maluchy. No ale to było w zeszłym roku. No i ta szkoła jest bardzo daleko od naszego domu. Teraz widząc jaka Milena jest szczęśliwa w swoim przedszkolu stwierdziliśmy, ze poślemy ja do szkoły w wieku 7miu lat.

Dziękuję Karolina:tak:

Co do szkoły to my pewnie poślemy Julkę też w wieku 7 lat. Nie chcę jej odbierać dzieciństwa i tak mądrzejsza nie będzie jak pójdzie rok wcześniej:sorry2: niech rozwija się tak jak i my do tej pory <źle nie było>.....Tak się cieszę że jeszcze się nie łapie na ten przymus...:blink:
Wczoraj w przedszkolu podsłuchałam rozmowę nauczycielki z rodzicem wlasnie na ten temat....chyba sie zastanawiali czy dac dziecko wczesniej czy tez nie....ona odradzala to...mowila ze zdarzaja sie dzieci ktore faktycznie sobie super radza ale wiekszosc jest takich ze po momo ego iz byly madrymi dzieciakami teraz sobie nie radza, jak i z nauka tak i psychicznie....

Gosia ja tak sie ciesze ze my ta ospe mamy juz za soba..:-D

Ostatnia edycja:
wiec daj ja jeszcze raz do tej grupy:rofl2:
no właśnie to nie takie proste bo Emilka jest i tak jako dodatkowa a te mniejsze grupy mają większą ilość dzieci i nie wiem czy wtedy było by dla niej miejsce ....dodatkowo chciałam dać za nią Dominika bo może iść od 2 lat a nie wiem czy mi przyjmą 2 dzieci w tej cenie co płacę i to też na dwójkę mi troszkę wyjdzie kasiory
na razie myślę co wykombinować ;-)

hejka

my dajemy hubka do szkoły od 7 lat; rozmawiałam z kumpelkami które mają dzieciaki starsze od naszych o rok i rozmawiały z psychologiem w przedszkolu - odradzają posyłanie wczesniej, bo dziecko 6 letnie nie potrafi sie skupic tak jak 7 letnie. pierwszy rok da sobie jako tako rade a potem zaczna sie problemy, po co dawac mu na starcie ostatnie miejsce skoro moze wystartowac z pierwszego. po co ma gonic i bys sfrustrwane jak moze byc na przodzie i byc zadowolone.

u nas choróbsko w weekend znowu :crazy: nie wiem czy Barti na zeby wreszcie gorączkował czy infekcja, no kataru lekko miał przy tym i gardło lekko czerwone. Jak wyjda wreszcie zeby to się okaze, jak nie to znaczy ze jeszcze wszytsko przed nami znowu:eek:

dziewczyny chciałam zrobić hubkowie na urodzinki tort z ta masą taka fajna plastyczną tylko nei wiem która lepsza: lukier plastyczny czy masa z marshmallows?? robiłyscie którąc? która łatwiej i która mozna wczesniej przygotować sobie/ która smaczniejsza?

pozdrówki

ja dziś w domu znwu bo moja mama sie rozchorowała:-( mam nadzieję ze tylko jeden dzien polezy i wróci do formy, bo ledwo do pracy po miesiącu opieki wróciłam a znowu mnie nie ma :zawstydzona/y:

Rosmerta ja mam zamiar robić z masy cukrowej torcik dla Juli.....zobaczymy co z tego wyjdzie:-p ta masa marshmallowska mnie jakoś przeraża hihi....
Barwniki, kwiatki itp. zamawiam na allegro...na torcik juz tez mam przepis. Napaliłam się na tego torta niezle mam nadzieje ze mi sie uda...:sorry:

Rosmerta mi na styczniówkach pisała koleżanka ze ta marsho.... jest bardziej słodka i gorsza do rozwałkowania musiała położyć grubszą warstwę i był tort za słodki a z lukru rozwałkowała cieniuśką warstwę i łanie się ułożyło więc ja zamówiłam gotowy lukier + barwniki bo robię małpkę z bajki ciekawski George dla Dominisia i potem barbi dla Emilki do przedszkola zamawiam gotowy bo już mi się robić nie chce a bardzo chce tort bo kolezanka teraz miała :sorry:
no i zdrówka dla was wszystkich !

co do zerówki to u nas właśnie bardzo ciężko Emilka nie chce chodzić do przedszkola i ciągle coś wymyśla jak nie noga to brzuch to wymiotuje więc boję się o to co by było jak pójdzie do zerówki :baffled: a może 2 razy być w zerówce :confused::zawstydzona/y:

reklama
Gosia dzięki za rady, juz wiem ze zrobie lukier plastyczny:tak:, marshmallowsy odpadaja
Hubek wymarzył sobie tort samochód, mam nadzieje ze mi wyjdzie. Zalezy mu zeby mama zrobiła, nie chce zamówionego z cukierni, wiec nie mam wyjscia musze sama kombinowac. Zamówie tylko barwniki, sama zrobie lukier.
Tort trzeba robic w dzien przyjecia czy mozna dzien wczesniej?

co do zerówki, nie wiem jak jest z zerówka w szkołach, u nas zerówka jest w przedszkolu, wiec luzik, mozna chodzic dwa razy z tego co wiem, w każdym badz razie u nas tak.

Do góry