reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy - łączmy się!!!

Witam:-)

Tycia spóźnione zyczonka dla męza, Gosia dla R też wszystkiego najlepszego!!!:tak:

Rozalka dobrze, ze badania ok i że lepiej juz sie czujesz:-)

Karola no ja licze, że polecicie jednak, no chyba, że coś nowego wyskoczy z tym pyłem, znajomi mieli lecieć w piatek do BArcelony no i nie polecieli, ale przebookowali bilety na 23 kwietnia i narazie się nastawiaja, że lecą:tak:
swoja drogą to zamieszanie ztym pyłem, nie wiadomo czy opada, czy jest w powietrzu co wdychamy,b, a pogoda tak piekna że zal siedzieć w domu... zeby sie tylko potem nie okazało, ze w związku z żałobą ostatnia zapomnieli nas poinformować o tym pyle dostatecznie dobrze, bo oprócz pogrzebów to nic w tv prawie nie mówili....

my i tak uziemieni narazie, bo w niedzilee wieczorem HUbek nam sie pochorowal, temp. 37,5 i zwymiotowal, potem w nocy walka z gorączką, co spadla po leku to za godzinke urosła, i cała nocka wplecy, zostałam w domu wczoraj, bo lepił sie starsznie do mnie... no ale wczoraj juz cały dzien bez goraczki, tylko jakis katarek lekki, no ale na dzis ma jeszcze szlaban na wychodzenie. Nocka juz dzis ok.

zycze miłego dnia:-)

reklama
No właśnie z tym pyłem,jakas niedoinformowana sie czuje.
Rosmerta zdrówka dla Hubka.
Kuba na zyrtecu ,bo go wysypało,ale wiecie nowalijki,imprezka,jadł wszystko ,no i przesadzil.Wczoraj bylismy u lekarki i jakos wychodzimy na prosta..z buzi schodzi, na raczkach zostało,a na cialku szorstka skórka.Z tym,ze juz lepiej spi.
Poprałam wieczorkiem i teraz sonbie patrze na malutkie ciuszki suszące sie na słonku,co dostałam ostatnio,ach...cudne.
Dzis jakies sprzątanko w domu i pewnie na spcerek wybedziemy.

Rosmerta, to nieciekawe ostatnio mielsicie dni. Dobrze ze juz dzis z Hubertem lepiej. Nadal zdrowia dla Huberta zycze.
Rozalka, dobrze ze z wysypka Kubuli wychodzicie na prosta. Milene ostatnio tez cos swedzacedgo wysypalo.

A co do tego pylu - no mam nadzieje, ze jednak nie zapomnieli nam o wszystkim powiedziec, bo toby bylo przegiecie.

hej
jeśli chodzi o pył to z tego co mi wiadomo sami nie widza jaki może mieć skutki dla zdrowia i środowiska ;)
Gosiu Dla R. najlepszego :)..
karola no mam nadzieje ,ze zniknie ten pył...
rosmerta zdrówka dla Hubka
rozalka nie zazdraszczam badań (fujjj ;))

edit: a dziś mam dodatkowo wywiadówkę

Ostatnia edycja:
ale dziś w sumie fajnie na dworze tylko jak zajdzie słońce to zimno.
no i widziałam dziś samolot na niebie a mieszkam praktycznie nad morzem więć chyba wszystko wraca do normy.
znajoma jutro normalnie ma ranoa lecieć z Gdańska do turcji.
co do pyłu to tylko w pierwsze 2 dni apelowali że lepiej dzieci i chorych na astmę bądź oskrzela itp. zostawić w domu a dziś już gadają że WHO informuje że obecnie pył nie ma wpływu na zdrowie.
lecę serwować obiad mojmu małemu Panu bo za godzinkę wciągnie kotleta schaboszczaka z tatą teraz tylko zupka śmietnikówka jarzynówka.

turcze no i chyba Szymek też na coś uczulony bo na pośladkach ma czerwone suche szorstkawe plamy nie wiem czym smarować.napewno go to nie wkurza bo tego nie dotyka nie drapie.nie wiem od czego.przecież kąpie się zawsze z dodatkiem olejku z musteli i tej frimy kreme smaruję rano i wieczorem.
a nasza pani doktor dopiero w maju będzie a my wracamy 5.05 i nie wiem co zrobić.

miłęgo dnia do wieczora. pa

Karola jak Hubkowi wyjda liszajki to obecnie smaruje mu kremem nivea baby na każda pogodę (ten bez dodatku wody) i najpóźniej na drugi dzień znikają - moze spróbuj. No ale skoro wychodza mu tzn ze na cos uczulony, spróbuj przesledzic co ostatnio mógł zjeśc zupełnie nowego, bo rozumiem ze przedtem nie miał nigdy tych liszajów?? no i umów sie na wizyte po powrocie z wakacji, wydaje mi się , że moze to poczekać, ze spokojem:tak:

jak ja lubie jak taka piekna pogoda za oknem:-) szkoda, że HUbek ma jeszcze szlaban na wyjscia, bo aż żal:sorry2: no ale dziisaij 1 stopien mielismy tylko rano:szok: jeszcze pewnie przymrozki nas zaskoczą:baffled:

no nic to, miłego dnia babencje!!!!

hej dziewczeta
dajcie spokoj z tym pylem, tutaj informuja nonstop kolor a i tak czeski film, no ale powoli wszystko wraca do normy, ja po urlopie wracam do pracy i bedzie sie pewnie teraz na lotnisku dziaaaaaaaaalo he he

dobrze ze wiosna nadeszla ale te zimne ranki..........brrrrrrrrr
no nic lece na kawke z kumpela a potem nadal leniuchowanie przed koncem urlopu

Troszka was ostatnio zaniedbalam :zawstydzona/y: Ale jakos tak wyszlo :zawstydzona/y:
Teraz powoli przygotowywuje sie do komuni aby wszystko bylo dopiete na ostatni guzik:tak:

Irtasia no trzy razy klaps -mówi sie trudno i kocha się dalej więc zaglądaj.

No własnie od dwóch ni smaruje Szymka dwa razy dziennie kremem bambino on też taki tłusty i gęsty.plamy nie są już czerwone ale blade no ale są. myślałąm co to może być a raczej od czego i w sumie nic nowego nie jadł.zmieniłam lenor i proszek na taki antyalergiczny dla dzieci może to to.

a u mnei dziś brzydko.w nocy lało że szok a teraz nie pada ale tak szao i wygląda że zimno.więć Szymek jeszcze w piżamce ogląda baję a ja tu chwilkę z wami.no i zaraz koniec laby i znó to samo odkurzanie wyciwranie kurzy już czasem jak się nad tym zastanawiam to mnie dobija więc o tym nie myślę tylko robię do odruchowo.

miłęgo dnia kochane do wieczora.

reklama
Hejo

Irtasia, super ze sie odezwalas :) Przed komunia to rzeczywiscie masz sporo pracy.
Karola, dobrze ze plamy troche lagodnieja, a nie w druga strone. A co do sprzatania, odkurzania itp. to mam podobne zdanie co Ty. tez staram sie nie myslec ;)
Suska, korzystaj z koncowki urlopu.
Rosmerta, u nas tez ostatnio ranki, i nie tylko, sa mrozne.

P. przed chwila dzwonil ze na piatek wzial urlop i wstepnie znalazl na weekend pensjonat w Krynicy Morskiej (mamy 5ta rocznice slubu). Ale sie ciesze, tylko zeby pogoda dopisala.

Udanego dnia dziewczyny

Do góry