reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy - łączmy się!!!

Joanna, ja też się nie znam. Jednak u Madzi w 1 klasie w podstawówce był chłopiec najprawdopodobniej z ADHD. Kiedyś Madzia miała połamane wszystkie rzeczy w plecaku, bo rzucił go na podłogę i po nim skakał. Oceny miał fatalne. Był głośny, wulgarny i wszyscy byliśmy tym zniesmaczeni. Przecież każdy chce jak najlepszych warunków dla naszych skarbów.
W 2 klasie chłopak przeszedł do innej klasy. Widocznie tez nie czuł sie dobrze. I o dziwo stała sie tam prymusem, przewodniczącym klasy, a nawet szkoły. Jest ministrantem w kościele i nie ma żadnego problemu ze swoją nadpobudliwoscia. Okazało się, że wystarczyłą zmiana nauczyciela, którychciałby wyciagnać to co najlepsze, a nie tylko odwalić kilka godzin i do domu.
Jeżeli wystarczyła zmiana nauczyciela i środowiska,by chłopiec "zgrzeczniał"to na pewno NIE BYŁO TO ADHD.Z tą chorobą nie jst tak prosto.
A zmiana dla większości ADHD-owców ,nasila problemy,bo tracą poczucie bezpiczeństwa...
Dobra już nic nie mówie...dla zaintersowanych.
Nadpobudliwość psychoruchowa - serwis informacyjny o ADHD

reklama
Jeżeli wystarczyła zmiana nauczyciela i środowiska,by chłopiec "zgrzeczniał"to na pewno NIE BYŁO TO ADHD.Z tą chorobą nie jst tak prosto.
A zmiana dla większości ADHD-owców ,nasila problemy,bo tracą poczucie bezpiczeństwa...
Dobra już nic nie mówie...dla zaintersowanych.

Ja właśnie pisłam o tym poczuciu bezpieczeństwa. W tej klasie go nie miał dzięki nauczycielowi. Ale też nie jestem fachowcem, żeby stwierdzić jakąś patologię.

A w ogóle to się witam dziewczyny. Niestety nie mam siły dzisiaj z Wami posiedzieć. Cały dzień Maja nie schodziła mi z rąk.

reklama
ja sie na rogaliki pisze,MArcinskie albo orzechowe, bardzo chetnie
wymienie sie za to ciasteczkami müsli:tak:

EWAMAT zdrowka dla coreczek i sily dla CIEBIE!Q

Do góry