reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy - łączmy się!!!

Witam po weekendzie:-)
i znowu w pracy:baffled::baffled::baffled: no ale tylko 4 dni, bo piatek bierzemy wolny i jedziemy do Wrocławia w odwiedzinki do mojej przyjaciólki i do cioci:-)

miłego dzionka dziewczyny:-)

reklama
Witam. U nas niestety leje. Mnie w dodatku łeb boli, spałam dziś prawie do 11 :szok: a Oli razem ze mną. Wczoraj wpadłam na genialny pomysł i wypiłam wieczorem kawę - no i zasnęłam dopiero o 3.

Witam badani wyszlu kiepsko -anemia ,serce przemęczone i zestresowane badanie wysiłokowe do kitu zero sil Lekarz zalecil odpoczynek tylko jak to zrobic przy trójce dzieci? Kazal lykac dalej Vicard i omege 3 i magnez i niczym sie nie przejmować :szok: i nastepna ewizyta za 2 tygodnie :-(

i ja witam, u nas pogoda w sam raz, słoneczko świeci, wietrzyk powiewa:-),
Joanna, dobrze, że zrobiłaś badania:tak:, przy trójce dzieciaków rzeczywiście trudno wypocząć, ale jak malutka śpi w dzień też byś mogła z nią odpocząć, starsze chyba dadzą radę przez godzinke się sobą zająć:tak:

Witam badani wyszlu kiepsko -anemia ,serce przemęczone i zestresowane badanie wysiłokowe do kitu zero sil Lekarz zalecil odpoczynek tylko jak to zrobic przy trójce dzieci? Kazal lykac dalej Vicard i omege 3 i magnez i niczym sie nie przejmować :szok: i nastepna ewizyta za 2 tygodnie :-(
Kochana ,zdrowie najważniejsze.Może mąż mógłby wziąć pare dni wolnego i odciążyć Cie od obowiązków,albo byś mogła wyjechać do rodzinki jakiejś na weekend.
Może spróbój zaangażować kogoś,przyjaciółkę,czy kogos z rodziny,by wzioł maluchy na dłuższy spacer,albo popilnował w domu,a Ty byś wyszła odpocząc.No nie wiem.Wiem, trudno tak prosić o pomoc,ale to wyjątkowa sytuacja,musisz odetchnąć...:tak:

Joanna dobrze, że poszłas na te badania:tak:, ale ty MUSISZ wreszcie poprosić kogoś o pomoc w opiece chociaz częściowo nad twoimi szkrabami!!! naprawdę nie masz nikogo, do kogo mogłabys wysłać chociaż starszaków na kilka dni??:confused: wtedy faktycznie mogłabys zając sie tylko Gabi, spać jak ona śpi, jak radzi Miśka. a mąż nie dostanie urlopu?? zabrałby gdzies dzieciaki a ty bys wypoczęła choc troszkę...

w tym cały problem że Gabi już nie chce spać w dzień a ja czasami nie chce usypiać ją na siłe Nie wiem dlaczego ale nie interesują jej zabawki tylko cały czas chcialaby być na podwórku ja znowu ze względu na problemy z cerą nie mogę byc na słońcu obłęd totalny :szok: dlatego w dzień staram sie nią zając i wychodzimy dopiero póznym popoludniem A starsze Wojtek i Zuzia to faktycznie zajmuja sie już raczej swoimi sprawami a nie za bardzo mają ochote na zabawę z Gabi Mąż ma akurat w tym tygodniu 2 zmianę więc też mi dużo nie pomoże bo zawsze jest coś do załatwienia a moja mama woli iśc do kościoła pośpiewac niz przyjśc do wnuczkow Prawda jest tak że ja z męzem jesteśmy tylko z dziecmi ja 24 godziny na dobę :shocked2: a mąż jak wraca z pracy to stara się przejąc opiekę nad nimi Także gdziekolwiek idziemy to wszyscy i nawet z mężem nie mamy możliwości spedzic ze soba troche czasu i już widzę że zaczyna to odbijac się na naszym małżeństwie :-(Mąż nie może wziązc urlopu kiedy chce bo pracuje na stacji gazowej i musi czekac aż ktoś wróci z urlopu Zresztą już niedługo będzie mial urlop od 14 sierpnia i może w końcu zabierze dzieci do swoich rodzicow tylko z Gabi bym została choc i ona bya czasmi męczoca bo marudzi i wrzeszczy i nie widomo o co jej chodzi

Ostatnia edycja:
Witam sie i ja po długiej przerwie...

U nas pogoda jak na złość wiecznie upalna...w ostatnie dwa dni popadało, ale tylko po 15 minut...i dalej duszno..meczy mnie to..

Filip tez bardziej zmęczony, marudny..no ale to uroki lata..

poza tym to naprawdę różnie...juz czułam, że jest świetnie, ze teraz to już będzie oki..ale niestety nie wszystko idzie po mojej mysli...

reklama
Od południa staram sie was poczytać, ale to nie łatwe, dopiero 2 watki zaliczyłam, a gdzie reszta...wiec wybaczcie jak coś przeoczę i nie doczytam...

i dobrze być znowu z Wami..

Joanna wiem jak trudno odpocząć z trójka dzieci, ale wierz mi ze jest na pewno ktoś kto ci pomoże, ale musisz znacząc prosić..ja to dopiero niedawno zrozumiałam...Musisz o siebie zadbac..bo to sie może żle skończyć..i wcale nie musisz co dzień serwować zarąbistych obiadów, ani deserów, wypruwać sobie żyły by było wzorowo...nie warto..

Do góry