reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2023

Ja też myślałam żeby iść prawie od razu, żeby tak max do 10-12tc popracować ale teraz nie wiem, może jak będzie wszystko ok to popracuje do 5-6mc. Nie wiem bardzo co myśleć, mam pracę stojącą, 6dni w tyg po 7godzin i naprawdę codziennie się na chodzę tyle że w samej pracy robię 6km.
Ja tez miałam prace stojąco-chodząca i powiem ci szczerze na podstawie własnych doświadczeń, ze w piątym miesiącu ciąży nie byłam już w stanie tyle przemierzać w pracy (pod presja czasu, pracowników i przełożonych). Spokojne spacery owszem, ale praca absolutnie. Jednak każda z nas jest inna i trzymam kciuki aby wyszło tak, jak sobie planujesz 😙

reklama
Jestem po wizycie. Chyba potrzebuje ojojania 😥 lekarz określił wiek ciąży na 6+2, termin porodu na 14.02 ❤️ Jest zarodek 0,22cm, ale nie widać jeszcze serduszka, a ja tak bardzo się na to nastawiłam. W ciąży z corka pisalam pamiętnik i tez jeszcze nie było widocznej akcji serca, ale jakoś wtedy mniej byłam spanikowana. Powiedzcie proszę czy ta wielkość zarodka w stosunku do wieku ciąży jest ok? Lekarz uspokajał, ze wszystko idzie dobrze, ale jakoś nie wyczilowałam 🤪
Spokojnie, ja w pierwszej ciąży mialam pierwszą wizytę 6+1 i zarodek 14.98mm i też jeszcze serduszka nie było słychać. Drugie USG 7+2 zarodek 23.19mm i już serduszko biło :)

Dziewczyny, wystarczy olej z migdałów, a tak naprawdę to jeśli ktoś ma predyspozycje do rozstępów, to je będzie miał niezależnie od stosowanych kosmetyków. Serio mówię. Ja mam na udach i powstały w okresie dojrzewania. Dwie ciąże za mną i ani jednego rozstępu na brzuchu czy piersiach. Nie smarowalam się niczym specjalnym, a koleżanki się smarowały i rozstępy się pojawiły. Także jest to kwestia indywidualna i nic nie pomoże, jeśli mają być to będą.
zgadzam się. W pierwszej ciazy smarowanie od początku, kilka razy dziennie i nic, gładziutko. W drugiej się smarowałam tak samo i było ideolo, ale w 9 miesiącu tak mi brzuch wyrzuciło i strasznie zaczal swędzieć...to jest straszne😅dziewczyny drapanko brzuchem o wszystko i wszędzie 🤣🤣🤣i niestety przy pępku mam piękna pamiątkę , skóra była już bardzo napięta i popękała😁także smarowanie na końcu ciazy przynosi chwilowa ulgę w swędzeniu i daje uczucie mniejszego napięcia skóry. Aaaa i pępek nigdy już nie będzie taki sam jak przedtem to się nie ma co łudzić 😁

Ja będę mamą trzeci raz 😄😄😄😄i z tego co czytam jest nas więcej? Mam rację?

Dziewczyny, które są już po wizytach. Czy w takim 6t i coś tam dni, kiedy oglądałyście zarodki, albo nawet już serduszka ❤️ tatusiowie z Wami wchodzili? Jutro mamy wizytę i bardzo bym chciała, żeby mąż był że mną. Nasza pierwsza ciąża, ale mam taką ostra babkę starej daty i nawet boję się zapytać czy może wejść.. 🙈😂

Spokojnie, ja w pierwszej ciąży mialam pierwszą wizytę 6+1 i zarodek 14.98mm i też jeszcze serduszka nie było słychać. Drugie USG 7+2 zarodek 23.19mm i już serduszko biło :)
Ja głupia zaczęłam czytać internety w poszukiwaniu „informacji” 🤣 następna wizyta dopiero 12.07! Przecież ja oszaleje do tego czasu. Dobrze, ze po drodze mamy wakacyjny wyjazd, roczek młodej i urodziny siostrzeńca to czas jakos mi zleci 🤪

Dziewczyny, które są już po wizytach. Czy w takim 6t i coś tam dni, kiedy oglądałyście zarodki, albo nawet już serduszka ❤️ tatusiowie z Wami wchodzili? Jutro mamy wizytę i bardzo bym chciała, żeby mąż był że mną. Nasza pierwsza ciąża, ale mam taką ostra babkę starej daty i nawet boję się zapytać czy może wejść.. 🙈😂
Ja szczerze wzięłabym męża na wizytę, kiedy będzie usg już przez brzuch, a nie dopochwowe 🤣

u mnie dopiero prosiła męża jak już można było zrobić usg przez brzuch a nie dopochwowe...

zgadzam się. W pierwszej ciazy smarowanie od początku, kilka razy dziennie i nic, gładziutko. W drugiej się smarowałam tak samo i było ideolo, ale w 9 miesiącu tak mi brzuch wyrzuciło i strasznie zaczal swędzieć...to jest straszne😅dziewczyny drapanko brzuchem o wszystko i wszędzie 🤣🤣🤣i niestety przy pępku mam piękna pamiątkę , skóra była już bardzo napięta i popękała😁także smarowanie na końcu ciazy przynosi chwilowa ulgę w swędzeniu i daje uczucie mniejszego napięcia skóry. Aaaa i pępek nigdy już nie będzie taki sam jak przedtem to się nie ma co łudzić 😁

Ja będę mamą trzeci raz 😄😄😄😄i z tego co czytam jest nas więcej? Mam rację?
Ja też będę mamą po raz trzeci :)

Co do pracy to ja mam biurową, ale też bardzo stresujaca, więc chciałabym do 15 tygodnia popracować a później iść na l4, ale zobaczymy co bedzie 😀

mój mąż był ze mną tylko raz w pierwszej ciąży na badaniach prenatalnych i to był tak piekny moment w moim życiu.. jeden z piękniejszych 🥰 wiec uważam, że jeśli zależy Ci na tym żeby był z Tobą to jak najbardziej zapytaj! Przecież to Cię nic nie kosztuje a możecie mieć piękne wspomnienia, na pewno warto 😉

reklama
Jestem po wizycie. Chyba potrzebuje ojojania 😥 lekarz określił wiek ciąży na 6+2, termin porodu na 14.02 ❤️ Jest zarodek 0,22cm, ale nie widać jeszcze serduszka, a ja tak bardzo się na to nastawiłam. W ciąży z corka pisalam pamiętnik i tez jeszcze nie było widocznej akcji serca, ale jakoś wtedy mniej byłam spanikowana. Powiedzcie proszę czy ta wielkość zarodka w stosunku do wieku ciąży jest ok? Lekarz uspokajał, ze wszystko idzie dobrze, ale jakoś nie wyczilowałam 🤪
u mnie w 6+0 było serduszko i wymiar 0,37cm. Jeśli lekarz powiedział, że jest dobrze to słuchaj lekarza, nie stresuj się ☺️

Do góry