reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2023

Ja też myślałam żeby iść prawie od razu, żeby tak max do 10-12tc popracować ale teraz nie wiem, może jak będzie wszystko ok to popracuje do 5-6mc. Nie wiem bardzo co myśleć, mam pracę stojącą, 6dni w tyg po 7godzin i naprawdę codziennie się na chodzę tyle że w samej pracy robię 6km.
Ja tez miałam prace stojąco-chodząca i powiem ci szczerze na podstawie własnych doświadczeń, ze w piątym miesiącu ciąży nie byłam już w stanie tyle przemierzać w pracy (pod presja czasu, pracowników i przełożonych). Spokojne spacery owszem, ale praca absolutnie. Jednak każda z nas jest inna i trzymam kciuki aby wyszło tak, jak sobie planujesz 😙

reklama
Jestem po wizycie. Chyba potrzebuje ojojania 😥 lekarz określił wiek ciąży na 6+2, termin porodu na 14.02 ❤️ Jest zarodek 0,22cm, ale nie widać jeszcze serduszka, a ja tak bardzo się na to nastawiłam. W ciąży z corka pisalam pamiętnik i tez jeszcze nie było widocznej akcji serca, ale jakoś wtedy mniej byłam spanikowana. Powiedzcie proszę czy ta wielkość zarodka w stosunku do wieku ciąży jest ok? Lekarz uspokajał, ze wszystko idzie dobrze, ale jakoś nie wyczilowałam 🤪
Spokojnie, ja w pierwszej ciąży mialam pierwszą wizytę 6+1 i zarodek 14.98mm i też jeszcze serduszka nie było słychać. Drugie USG 7+2 zarodek 23.19mm i już serduszko biło :)

Dziewczyny, wystarczy olej z migdałów, a tak naprawdę to jeśli ktoś ma predyspozycje do rozstępów, to je będzie miał niezależnie od stosowanych kosmetyków. Serio mówię. Ja mam na udach i powstały w okresie dojrzewania. Dwie ciąże za mną i ani jednego rozstępu na brzuchu czy piersiach. Nie smarowalam się niczym specjalnym, a koleżanki się smarowały i rozstępy się pojawiły. Także jest to kwestia indywidualna i nic nie pomoże, jeśli mają być to będą.
zgadzam się. W pierwszej ciazy smarowanie od początku, kilka razy dziennie i nic, gładziutko. W drugiej się smarowałam tak samo i było ideolo, ale w 9 miesiącu tak mi brzuch wyrzuciło i strasznie zaczal swędzieć...to jest straszne😅dziewczyny drapanko brzuchem o wszystko i wszędzie 🤣🤣🤣i niestety przy pępku mam piękna pamiątkę , skóra była już bardzo napięta i popękała😁także smarowanie na końcu ciazy przynosi chwilowa ulgę w swędzeniu i daje uczucie mniejszego napięcia skóry. Aaaa i pępek nigdy już nie będzie taki sam jak przedtem to się nie ma co łudzić 😁

Ja będę mamą trzeci raz 😄😄😄😄i z tego co czytam jest nas więcej? Mam rację?

Dziewczyny, które są już po wizytach. Czy w takim 6t i coś tam dni, kiedy oglądałyście zarodki, albo nawet już serduszka ❤️ tatusiowie z Wami wchodzili? Jutro mamy wizytę i bardzo bym chciała, żeby mąż był że mną. Nasza pierwsza ciąża, ale mam taką ostra babkę starej daty i nawet boję się zapytać czy może wejść.. 🙈😂

Spokojnie, ja w pierwszej ciąży mialam pierwszą wizytę 6+1 i zarodek 14.98mm i też jeszcze serduszka nie było słychać. Drugie USG 7+2 zarodek 23.19mm i już serduszko biło :)
Ja głupia zaczęłam czytać internety w poszukiwaniu „informacji” 🤣 następna wizyta dopiero 12.07! Przecież ja oszaleje do tego czasu. Dobrze, ze po drodze mamy wakacyjny wyjazd, roczek młodej i urodziny siostrzeńca to czas jakos mi zleci 🤪

Dziewczyny, które są już po wizytach. Czy w takim 6t i coś tam dni, kiedy oglądałyście zarodki, albo nawet już serduszka ❤️ tatusiowie z Wami wchodzili? Jutro mamy wizytę i bardzo bym chciała, żeby mąż był że mną. Nasza pierwsza ciąża, ale mam taką ostra babkę starej daty i nawet boję się zapytać czy może wejść.. 🙈😂
Ja szczerze wzięłabym męża na wizytę, kiedy będzie usg już przez brzuch, a nie dopochwowe 🤣

u mnie dopiero prosiła męża jak już można było zrobić usg przez brzuch a nie dopochwowe...

zgadzam się. W pierwszej ciazy smarowanie od początku, kilka razy dziennie i nic, gładziutko. W drugiej się smarowałam tak samo i było ideolo, ale w 9 miesiącu tak mi brzuch wyrzuciło i strasznie zaczal swędzieć...to jest straszne😅dziewczyny drapanko brzuchem o wszystko i wszędzie 🤣🤣🤣i niestety przy pępku mam piękna pamiątkę , skóra była już bardzo napięta i popękała😁także smarowanie na końcu ciazy przynosi chwilowa ulgę w swędzeniu i daje uczucie mniejszego napięcia skóry. Aaaa i pępek nigdy już nie będzie taki sam jak przedtem to się nie ma co łudzić 😁

Ja będę mamą trzeci raz 😄😄😄😄i z tego co czytam jest nas więcej? Mam rację?
Ja też będę mamą po raz trzeci :)

Co do pracy to ja mam biurową, ale też bardzo stresujaca, więc chciałabym do 15 tygodnia popracować a później iść na l4, ale zobaczymy co bedzie 😀

mój mąż był ze mną tylko raz w pierwszej ciąży na badaniach prenatalnych i to był tak piekny moment w moim życiu.. jeden z piękniejszych 🥰 wiec uważam, że jeśli zależy Ci na tym żeby był z Tobą to jak najbardziej zapytaj! Przecież to Cię nic nie kosztuje a możecie mieć piękne wspomnienia, na pewno warto 😉

reklama
Jestem po wizycie. Chyba potrzebuje ojojania 😥 lekarz określił wiek ciąży na 6+2, termin porodu na 14.02 ❤️ Jest zarodek 0,22cm, ale nie widać jeszcze serduszka, a ja tak bardzo się na to nastawiłam. W ciąży z corka pisalam pamiętnik i tez jeszcze nie było widocznej akcji serca, ale jakoś wtedy mniej byłam spanikowana. Powiedzcie proszę czy ta wielkość zarodka w stosunku do wieku ciąży jest ok? Lekarz uspokajał, ze wszystko idzie dobrze, ale jakoś nie wyczilowałam 🤪
u mnie w 6+0 było serduszko i wymiar 0,37cm. Jeśli lekarz powiedział, że jest dobrze to słuchaj lekarza, nie stresuj się ☺️

Do góry