reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2023

Ja dziś umieram,nie dość że żar leję się z nieba,to jestem tak ospała że masakra tak już od jakiś 4 dni mam, wracam z pracy i parę minut po 20 już mnie nie ma 🤣
Co do objawów to widzę że każda ciążę przechodzę inaczej. Na poprzednim usg dostałam opiernicz od lekarza bo wyłam że nie mam żadnych objawów oprócz bólu piersi. Zaczął mnie opierniczac że powinnam się cieszyć że nie wymiotuje a nie szukać problemów i się denerwować. W ciąży z córkami non stop wymioty,z synem nic tak jak teraz..
Co do witamin to biorę Mama Dha premium i Wit D3 -4 tys jednostek.
Myślę czy nie brać jakiegoś magnezu bo strasznie drętwieją mi ręce,ale chyba poczekam do piątkowej wizyty u lekarza.
Ja mam to samo os 4 dni tak mi się chce spać że w szoku jestem . Do tego mam wahania nastroju piersi mnie pobolewaja i podbrzusze . Czasami mnie trochę zemdli albo zakręci mi się w głowie .

reklama
Cześć wszystkim! Witam się nieśmiało🥰 wczorajszy test pozytywny, dwie grube krechy🙊 ostatni okres 12 maja czyli z moich obliczeń to 5 tc. Odnośnie tarczycy bo widziałam ze ktoś się pytał o leki to zaczęłam leczenie dopiero 10 dni temu dawka 25 Euthyrox (tsh 7.78!!! badane 6 czerwca). Od razu zadzwoniłam dzisiaj do mojej endykrynolog i zwiększyła mi dawkę do 50 narazie i zobaczymy jakie wyniki będą za 3 tygodnie..
Na betę pójdę w poniedziałek a do ginekologa mam zamiar iść jakoś w 7 tc bo wcześniej chyba nie ma sensu🙈Zobacz załącznik 1415367
ja też ostatnia @ 12 maja, ale ja już po wizycie 😊 następna mam 24.06.
Ale w poprzedniej ciąży byłam na wizycie dopiero 7t4d.

oo no to identycznie mamy haha
Kurcze a moge zapytać dlaczego aż tak szybko druga wizyta?🙊
bo 27.06 wylatuje na urlop i przed wylotem chce wiedzieć czy wszystko dobrze. W piątek był już pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym to juz na pewno będzie zarodek.
Ale u mnie pozytywne testy już od 2 tyg a beta w dniu spodziewanej miesiączki 1744 , więc myślę że owulacje mogłam mieć wcześniej

bo 27.06 wylatuje na urlop i przed wylotem chce wiedzieć czy wszystko dobrze. W piątek był już pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym to juz na pewno będzie zarodek.
Ale u mnie pozytywne testy już od 2 tyg a beta w dniu spodziewanej miesiączki 1744 , więc myślę że owulacje mogłam mieć wcześniej
a no to upewnić się zawsze jest dobrze🥰 ale jak masz taka betę to chyba wszystko będzie dobrze😁 ja idę jutro na pierwsza🙈

a no to upewnić się zawsze jest dobrze🥰 ale jak masz taka betę to chyba wszystko będzie dobrze😁 ja idę jutro na pierwsza🙈
ja w styczniu miałam zabieg łyżeczkowania w 10tc , serduszko przestało bić, a wcześniej było wszystko dobrze.

U mnie narazie wszystko normalnie czuje się jak wcześniej🥰 jedyne co to piersi mam powiększone i bolą i średnio 3 razy dziennie mam kilka sekund takie bóle jak na okres ale to podobno normalne😂

Tak, ja też takie bóle odczuwam, jeśli nie są to jakieś skurcze lub bardzo bolesne bole to jest ok, macica się powiększa. W pierwszej ciąży bardzo mi doskwierały, teraz tak chocby troszke mniej ale czuje pare razy dziennie. 😊

Cześć.
Witam się i ja, oczywiście nieśmiało. 😅
Ostatni okres 08.05,
Beta z środy 1684,
po pierwszej wizycie - było widać tylko pęcherzyk. Kolejna wizyta 27.06.
Po poronieniu w 12 tygodniu, w związku z czym bez entuzjazmu.
Obym z Wami doczekała do lutego. 🤞
PS. @lulilaj90 wiele nas łączy - ten sam wiek, ten sam etap ciąży oraz to, że nie powinnyśmy w ciąży przytyć. 😉

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry