reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2023

W poniedziałek 1 wizyta, a mnie mijają objawy, przede wszystkim rzestały boleć piersi 😞 i jak tu nie zwariować do do tej 15.30 w poniedziałek 🙈

reklama
a na ile czasu dostajesz zwolnienie?
Ja dzisiaj dostałam do 25.06 , ale tylko dlatego że mam połpaśca ! 😢
Myślałam że to jakieś uczulenie i tydzień z tym chodziłam, zanim się dowiedziałam. Leków nie biorę (przepisali heviran), opinie lekarzy różne na temat przyjmowania heviranu na tym etapie. Lekarz dermatolog i rodzinny kazali przyjmować a ginekolog stanowczo odradza.
Ja dostaje na tydzień a to dlatego, że mam kontrolę co tydzień (trochę bardzo naciąga mnie ten lekarz i daje mu ostatnia szanse). Teraz znów mam w poniedziałek bo mam krwiaka, ale nic mi się nie dzieje, nie mam krwawienia itp.
Myślę, że prywatnie też inaczej podchodzą do zwolnień. Jak chodzisz prywatnie to wydaje mi się, że problemu nie będzie.
Co do leku, słuchałabym giną prowadzącego, jeśli oczywiście mu ufasz

Ja w poniedziałek co byłam dostałam na 3 tygodnie . Do 4.07 i tak mam wizytę kolejna i pewnie znowu na 3 tygodnie mi da . Co tydzień to tak kiepsko jak prywatnie … daj znać co z tym krwiakiem ja idę na usg 23 prywatnie żeby właśnie zobaczyć tego krwiaka i żeby mi oceniła ile ma

Ja w poniedziałek co byłam dostałam na 3 tygodnie . Do 4.07 i tak mam wizytę kolejna i pewnie znowu na 3 tygodnie mi da . Co tydzień to tak kiepsko jak prywatnie … daj znać co z tym krwiakiem ja idę na usg 23 prywatnie żeby właśnie zobaczyć tego krwiaka i żeby mi oceniła ile ma
Zauważyłam, że naciąga, ale jako specjalista ma bardzo dobre opinie. W tydzień na pewno się nie wchlonął, więc nie wiem czego on chce ode mną. Jeśli znów będzie chciał mnie widzieć za tydzień to na bank zmieniam lekarza bo tak nie może być.
Dużego masz krwiaka?

Cześć wszystkim! Witam się nieśmiało🥰 wczorajszy test pozytywny, dwie grube krechy🙊 ostatni okres 12 maja czyli z moich obliczeń to 5 tc. Odnośnie tarczycy bo widziałam ze ktoś się pytał o leki to zaczęłam leczenie dopiero 10 dni temu dawka 25 Euthyrox (tsh 7.78!!! badane 6 czerwca). Od razu zadzwoniłam dzisiaj do mojej endykrynolog i zwiększyła mi dawkę do 50 narazie i zobaczymy jakie wyniki będą za 3 tygodnie..
Na betę pójdę w poniedziałek a do ginekologa mam zamiar iść jakoś w 7 tc bo wcześniej chyba nie ma sensu🙈
F0365D98-95D3-4230-A17B-BD792D7E19D6.jpeg

Cześć wszystkim! Witam się nieśmiało🥰 wczorajszy test pozytywny, dwie grube krechy🙊 ostatni okres 12 maja czyli z moich obliczeń to 5 tc. Odnośnie tarczycy bo widziałam ze ktoś się pytał o leki to zaczęłam leczenie dopiero 10 dni temu dawka 25 Euthyrox (tsh 7.78!!! badane 6 czerwca). Od razu zadzwoniłam dzisiaj do mojej endykrynolog i zwiększyła mi dawkę do 50 narazie i zobaczymy jakie wyniki będą za 3 tygodnie..
Na betę pójdę w poniedziałek a do ginekologa mam zamiar iść jakoś w 7 tc bo wcześniej chyba nie ma sensu🙈Zobacz załącznik 1415367
Wow, jaki test 🥰 gratulacje!

Kurcze myślicie ze jak pierwsza wizyta u gina będzie 5 lipca to nie za późno?😅 Według aplikacji wypada mi wtedy 7 tc+6 ale mój ulubiony gin w tym terminie na urlopie i musiałam kombinować kogoś innego i to jedyny termin w tym 7 tygodniu tak wszystko zawalone😩

Kurcze myślicie ze jak pierwsza wizyta u gina będzie 5 lipca to nie za późno?😅 Według aplikacji wypada mi wtedy 7 tc+6 ale mój ulubiony gin w tym terminie na urlopie i musiałam kombinować kogoś innego i to jedyny termin w tym 7 tygodniu tak wszystko zawalone😩
Jeśli go lubisz ufasz mu to nie jest za późno. Późno by było gdybys była po 10 tyg. Ja u mojego ulubionego mam wizytę 5 lipca,teraz chodzę na nfz ale ja zdecydowałam prowadzić ciążę u 2 ginekologów. Jeden na nfz drugi (ulubiony i zaufany) prywatnie,ze względów finansowych. Wizyta u zaufanego 350 zł + 400 połówkowe więc chociaż badania będę miała na nfz.

Jeśli go lubisz ufasz mu to nie jest za późno. Późno by było gdybys była po 10 tyg. Ja u mojego ulubionego mam wizytę 5 lipca,teraz chodzę na nfz ale ja zdecydowałam prowadzić ciążę u 2 ginekologów. Jeden na nfz drugi (ulubiony i zaufany) prywatnie,ze względów finansowych. Wizyta u zaufanego 350 zł + 400 połówkowe więc chociaż badania będę miała na nfz.
Mnie trochę przerażają te wszystkie ceny badań pomijając ze za wizytę się płaci ale na początek chyba chce kogoś dobrego niż iść na nfz do „byle kogo” tym bardziej ze w mojej okolicy nue ma dobrego lekarza na nfz a ja mam dodatkowo problem z ta tarczyca która trzeba szybko wyregulować😒

reklama
Mnie trochę przerażają te wszystkie ceny badań pomijając ze za wizytę się płaci ale na początek chyba chce kogoś dobrego niż iść na nfz do „byle kogo” tym bardziej ze w mojej okolicy nue ma dobrego lekarza na nfz a ja mam dodatkowo problem z ta tarczyca która trzeba szybko wyregulować😒
Ja w poprzednich ciążach miałam bardzo dobrą ginekolog babeczka starej daty,bardzo się wszystkim przejmowała, w zeszłym roku już nie znalazłam dobrego gina na nfz,bardziej szli na ilość a nie na jakość..
Ale fakt ceny badań powalają dlatego też wiele dziewczyn decyduje się prowadzić ciążę u 2 ginekologów.
Spotykam się z tym że coraz więcej lekarzy na nfz nie ma nawet sprzętu do usg w gabinetach tylko trzeba się zapisywać do innego lekarza... to kest dla mnie porażka w obecnym systemie zdrowia. Zabierają człowiekowi masakryczne pieniądze na składki ZUS a jak przyjdzie co do czego to i tak trzeba płacić za prywatna wizytę lub nadanie bo dostać się do lekarza na nzf graniczy z cudem🤦‍♀️lub termin na za 2 lata...

Do góry