reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2023

reklama
Dziewczyny czy któraś z Was używała może w ciąży czysty olej z migdałów firmy botanicapharma? Jakie macie doświadczenia? Zastanawiam się nad jakimś specyfikiem na rozstępy od 2 trymestru 🤔

Hej u mnie przechodzi już tryb ciągłego spania i wreszcie mogę coś pooglądać wieczorem. Polecacie coś na netflixie?

Czasami glupio mi ten argument przytaczac ale ja mam tak jak pomysle ze moge miec syna, toc ja nic nie wiem, z dziewczynka juz wiem, wiem jak to byc jej mama itd a tu totalna pustka
z chłopcem łatwiejsza higiena z pisia trzeba uważać bardziej na kupę żeby zaraz nie było jakiegoś zapalenia ,moim zdaniem gorzej 😛

Ja myślę nad zakupem,bo po ostatnim poronieniu mam czarne myśli,boję się każdego usg że usłyszę że ❤️nie bije.. 😞
Teraz też siedzę pod gabinetem i się zastanawiam co lekarz zobaczy na monitorze. Czy jest wszystko dobrze.
A tak sama będę mogła sobie sprawdzić raz dziennie i nie mieć nerwów. Tylko właśnie nie wiem jaki jest dobry.
ja też nie kupuje detektor ,bo kiedyś miałam j nie mogłam znaleźć to jechałam szybko na USG . Też się mega stresuje przed każdą wizyta to normalne tym bardziej jeśli już się przeżyło cos

W pierwszej ciąży nie miałam detektoru tętna i teraz wiem że też muszę kupić, wtedy lekarz nie zlecił mi żadnego KTG w ciąży a że ja w pierwszej ciąży to nie upominałem się, ale w pewnym momencie poczułam że prawie nie czuje ruchów dziecka w ciągu dnia i pojechałam do szpitala całe szczęście, KTG było źle i następnego dnia cesarka. Naszczescie mam syna. W tej ciąży w tym temacie będę szczególnie wyczulona. Jeszcze nie kupiłam, a od kiedy warto sobie badać tym? Myślę że od trzeciego trymestru zacząć, czy warto wcześniej? Staram się nie myśleć że coś może być nie tak więc na tą chwilę nie zakładam i bałbym się że te codzienne badania mogły by mnie stresować.
Ja ktg miałam co drugi dzień przy końcu ciąży pamiętam jak trzeba było kursować w tą i z powrotem,ale właśnie człowiek chociaż był spokojny

reklama
Ciężko mi to ująć w słowa. Kiedyś czytałam ciekawa prace i zapisałam sobie to. Podeśle ci linka, możesz sobie przejrzeć w wolnej chwili. Ale w moim odczuciu najtrudniejsze jest w wychowywaniu chłopców a dziewczynek wyjście z roli ze dziewczynka=bycie „grzeczna”, stateczna i ułożona a z kolei chłopiec=Człowiek bez emocji (nie płacz, chłopcy nie płaczą, nic się nie stało!). W moim środowisku są tylko dziewczyny, ja staram się wychowywać rodzicielstwem bliskości i czuje, ze będę uderzać o ścianę z wieloma argumentami :(

Ja mam córkę i syna . Córka żywa , niegrzeczna 😆 syn ułożony , bardzo wrażliwy także totalna odwrotność. Nie zmieniam charakteru dziecka po prostu jedno po mamusi ( syn grzeczny oczywiście po mamusi 😛 ) córka po tatusi ,bo tatuś ponoć taki był łobuz . Mój tato też jest człowiekiem wrażliwym i często płacze ,ja osobiście nie widzę nic w tym złego . Wręcz lubię jak facet też okazuje emocje i dziewczynka też powinna mieć swoje zdanie , postawić się. Szkoda,że właśnie są takie wymagania stawiane każdy z nas jest inny

Do góry