reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2023

reklama
Nie boisz się przytyć? Pytam bo sama ważę troszkę więcej bo 79kg i lekarz kazał mi uważać na to co jem. Cukry to tylko zbędne kalorie więc mam zakaz😔😪
A czego mam się bać?
To tylko kg które można zrzucić jak się chce. Ważyłam 146kg w ostatniej ciąży i lekarze nic nie mówili. Teraz tym bardziej nic nie mówią. W każdej ciąży przybieram około 30 kg i nawet jak bym nic nie jadla to bym tyła.

Nie chce zabrzmieć źle, oczywiście to nie przytyk czy cos ale ciekawość. Co na taką wagę mówi lekarz? Możesz w ciąży w ogóle przybierać? Masz cukrzycę lub io?
Nie oprócz stwierdzonej kamicy nerkowej nie mam żadnych chorób.
Mogę przybierać jem to na co mam ochotę wystarczy że przed i po ciążach katuje się sałatkami siłownią i rowerem.
A i nam 189cm wzrostu

Każda ciąża jest inna ja z synem przybralam 30 kg ponad a z córką 14 po czym zeszły w mgnieniu oka i miałam o 2 kg mniej niż przed . Teraz niby mam mdłości nie jem słodyczy zbytnio ,bo mnie odrzuca a waga poszła w górę 😑 czuje się opuchnięta taka na brzuchu mam 3 kg na plusie ,ale też tydzień temu wróciłam z wakacji i dopakowalam tam.

Każda ciąża jest inna ja z synem przybralam 30 kg ponad a z córką 14 po czym zeszły w mgnieniu oka i miałam o 2 kg mniej niż przed . Teraz niby mam mdłości nie jem słodyczy zbytnio ,bo mnie odrzuca a waga poszła w górę 😑 czuje się opuchnięta taka na brzuchu mam 3 kg na plusie ,ale też tydzień temu wróciłam z wakacji i dopakowalam tam.
Ja jem 3 posiłki dziennie pije około 5l wody + herbata,kawa.
Mam swoje zachcianki i nie zamierzam z nich rezygnować bo kg🤦‍♀️mam ochotę na kebaba to go kupuje i jem,mam ochotę na pudlo lodów manhattan to kupuje i jem ile dam radę. Jem bo mam ochotę a nie bo jem za dwoje.
Nie dajmy się zwariować to ciąża i nie da się nie przytyć. Jeśli ktoś ma zakaz jedzenia słodyczy bo cukrzyca czy coś innego to ok. Ale nie jeść zeby mieć sylwetkę ?
To dla mnie trochę śmieszne odchudzać się w ciąży 🤣

Ostatnia edycja:
Mam swoje zachcianki i nie zamierzam z nich rezygnować bo kg🤦‍♀️mam ochotę na kebaba to go kupuje i jem,mam ochotę na pudlo lodów manhattan to kupuje i jem ile dam radę. Jem bo mam ochotę a nie bo jem za dwoje.
Nie dajmy się zwariować to ciąża i nie da się nie przytyć. Jeśli ktoś ma zakaz jedzenia słodyczy bo cukrzyca czy coś innego to ok. Ale nie jeść zeby mieć sylwetkę ?
Dokładnie. Ja to samo mam zdanie.

A co teraz ma powiedzieć jak już jest w ciąży 😜 teraz przeciez nie będzie się odchudzać
Ale może nie obzerac się pustymi kaloriami typu kebaby, lody, muffiny itd
Dla mnie to smutne, że ktoś tak nie dba o zdrowie. Mając taka otyłość jesc aż tak niezdrowo? Lody do oporu, kebaby? Ciąża to nie wymówka. Kobiety zadbajcie o swoje zdrowie i ciało!

reklama
Do góry